PiterATS Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Witam Nowy ulepek, jaki ostatnio popełniłem, czyli Panzer III Ausf.M. Model przedstawia czołg numer 414 z 3 Dywizji Pancernej SS Totenkopf, z okresu walk o Charków. Jest to zestaw Dragona, który uzupełniłem o lufę RB, liny holownicze Eureki, Friule i trochę blach. Ogólnie z modelem miałem małe przygody, ponieważ najpierw miał być w całości pokryty wapnem, ale z biegiem czasu zmieniła się koncepcja malowania, gdzie biały kamuflaż zachował się resztkami. Tak więc model musiałem malować drugi raz praktycznie od zera i w sumie z efektu końcowego jestem średnio zadowolony. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 mi się podoba fajnie ubłocony. całość tworzy fajny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 A mnie się bardzo podoba. Możesz napisać troszkę na temat materiałów oraz metody ich użycia przy robieniu podstawki - bardzo mi się podoba efekt jaki osiągnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 No, nie jest tak najgorzej Antenę mógłbys wymienić na 2m RB "Jest klimat!"- jak napisał Krzysiek. Ładny wydech... Mógłbyś poprawić brudzenie kółka zapasowego na błotniku... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Błotko i podstawka pierwsza klasa. Górę pojazdu może osobiście mniej bym zużył no ale kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo fajny Też się chętnie dowiem czegoś na temat podstawki i brudzenia bo wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Błoto na podstawce robione znanym sposobem z klejem do płytek i Still waterem w rolach głównych A więc ogólnikowo wygląda to tak: -wyłożenie kleju do płytek i odciśnięcie w nim kolein itp; -zagruntowanie całości rozwodnioną mieszanką wikolu z wodą; -pomalowanie podłoża kolorami dobranymi w/g własnych potrzeb; -polakierowanie połyskiem, oczywiście punktowe nieregularne, by oddać charakter bardziej i mniej mokrego płota; -nałożenie w koleiny Still Watera; -nałożenie śniegu, czyli sody oczyszczonej, na lakier do włosów. I to w zasadzie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi