Grzesko Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 jako, że zabrakło mi kółka do tyłu musiałem je skopiować z tego co miałem w zestawie. I tak oto zaczęła się zabawa z żywicą i kopiowaniem. Szczerze mówiąc myślałem, że będzie ciężej ale poszło fajnie i bezboleśnie A o to efekty : , , , , , Koła po rozformowaniu: , , , , kółka poszły to teraz przyszedł czas na kaski pilotów: , , No i czas na prawe skrzydło: Wzornik robimy z plasteliny , , , , wykonanie formy: , , i na modelu efekt końcowy: , , Dokańczanie modelu schodzi sporo czasu bo w miedzy czasie moja ta ładniejsza połowa wystrzeliła z remontem mieszkania więc czas się skurczył do minimum Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 11 Września 2014 Autor Share Napisano 11 Września 2014 Następne prace powoli do przodu, kilka blaszek dorobionych oraz przewody hamulcowe założone na przednich kołach, , , , próba nitów jak będą się kłaść na modelu, mam dylemat czy kłaść wszystkie rzędy nitów tak jak na oryginale co zajmie sporo czasu i będzie wymagało sporo nitów czy tez co drugi rząd wzdłuż. Na samym ogonie wzdłuż jest 14 rzędów a nie wspomnę, że na kabinie sporo tego. , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Mały update mojego warsztatu: Kaski zawieszone na wieszaczkach za miejscem pilotów , , , Wewnętrzna strona szyb pilotów, trochę był problem z dopasowaniem szyby ale suszarka do włosów czyni cuda , , , Zaczęte nitowanie jako, że sporo nitów oryginalnych się pościerało to i trzeba je na nowo porobić , , , , , , , , Jedna strona gotowa, na drugiej jest już gotowy ogon i męczę resztę. Zmienione szyny prowadnic okien bocznych , To na chwilkę obecną wszystko następne fotki za niedługo. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 14 Października 2014 Share Napisano 14 Października 2014 Super Ci to wychodzi.podglądam i kibicuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 To są nity HGW? Do EC się przymierzam właśnie do HGW albo do kule BGA. Jak to na żywca wygląda na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Również podpinam się pod pytanie kolegi Timi bo na mnie wersja SOA od italerki czeka na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Witam. Nity są od Archer http://www.archertransfers.com dzięki koledze adamkijak się o nich dowiedziałem, gdyż też zastosował je na sowim modelu. Są to paski kalkomanii z półkulami żywicznymi o różnych rozmiarach. Układ się je zacnie , acz kol wiek najpierw wszystko układam na wodę a dopiero później pokrywam płynem do kalek aby dobrze przywarły i nie odpadały. Co prawda trzeba uważać aby ich nie pozdrapywać łapiąc je dlatego powoli kończę resztę elementów i będę je pokrywał podkładem. Długo schodzi bo w miarę chcę odwzorować te nity , zapewne nie ida się bardzo dokładnie , ale w większości jest poprawnie. Na dniach wrzucę kolejne fotki , być może już z podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Kolejne kilka fotek z prac , teraz kończyłem nitować spód. , , . Pozostała teraz góra i skrzydło ogonowe. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Masakra Super wyglądają te nity ale przeraża mnie ile czasu trzeba na to poświęcić, chwała Ci za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 tak czasu sporo bo jest ich dużo , ale powoli do końca idzie myślę że za niedługo dalej prace rusza z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Pomalowałem podkładem i zrobiłem cieniowanie. , , , , , Resztę wystających elementów a jest ich trochę będzie malowane osobno i doklejane już po finalnym kolorze. Chcę uniknąć pourywania ich podczas klejenia przejśc kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 No to teraz w wersji pomalowanej ... , Żeby nie było to jest biały , , , oklejanie i malowanie dalsze, , , , , , , , , , , , , Co do nitów, to szczerze je chwaliłem a teraz przeklinam , powód jest tego taki , że przy odklejaniu taśmy potrafią z nią odłazić i pozostaja puste miejsca albo czarne kropki. trzeba delikatnie się z nimi obchodzić, być może po lakierze będzie ok. To na chwile obecna tyle. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 czad. Trochę widać kaszkę na przedniej czerwonej części na ujęciach z boku. Ale może mi się tylko wydaje? reszta pięknie się błyszczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 12 Listopada 2014 Autor Share Napisano 12 Listopada 2014 To nie kaszka , tak pada dziwnie światło bo nie w rzeczywistości tego nie widać, Co by nie mówić i tak jeszcze będzie lakier kładziony bo teraz uzupełniam kolory i malunki a dopiero pójdzie lakier kalki i jeszcze raz lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 A jak tam nity...dobrze się zachowały?.....z tego co widzę na zdjęciach jest ok ......i patrzę też na ich wielkość-nie są zbyt duże?....to tylko moje odczucie oczywiście...nie widzę modelu na żywo ........są w skali 1/35 z tego co widziałem na twoich fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 W zasadzie nie widać znaczącej różnicy. W realu wyglądają lepiej jak na fotkach. Myślę, że był to trafiony wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 Kolejny Update moich prac nad moim wiatraczkiem. Wirnik Nośny i zbiorniki paliwa oraz wirnik tylny gotowe do malowania: , Mocowanie do przeróbki muszą być okrągłe, , Wirnik tylny , , , A tu pomalowane brakujące elementy oraz wirniki, założone koła przednie i tylne więc można powiedzieć , że stoi na kołach , , , , Założone szekle , Widok od góry: , To na chwilę obecną tyle, powoli do przodu ale jeszcze sporo czasu upłynie zanim go skończę. Jeszcze jest kilka rzeczy podmalowania więc działamy dalej. Teraz zapewne czas na kalki co tez będzie czynione po kolei. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Piękny widok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Kolejny Update moich prac nad moim wiatraczkiem. Mocowanie do przeróbki muszą być okrągłe, Cały czas śledzę Twój projekt i super to wychodzi, szczególnie widać duży nakład pracy w przebudowę zwykłego UH-60 na HH-60J, ale jeśli mogę miał bym drobną uwagę, konkretnie chodzi o łopaty wirnika głównego. Jayhawk, bazuję na wersji H (HH-60H Seahawk), a w tej wersji łopaty wirnika mają ścięte zakończenia i jest osłona na szczycie samego wirnika (taki "talerz") gdzie w Blackhawku tego nie ma a łopaty są proste , jak teraz u Ciebie. Łatwo można to poprawić, bo wystarczy że zetniesz końcówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Znalazłem zdjęcie ze swojego warsztatu. gdzie będzie można wyliczyć gdzie wypada to wycięcie i ile wyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Daz - tak masz racje na chwilę obecną jeszcze tego nie zrobiłem i będzie to ścięcie zrobione przed ostatecznym montażem, dodatkowo muszę dorobić łącznik pomiędzy łopatą a WN taki z zawiasem bo tu na łopacie nie jest uwzględniony przez producenta. Biorę pod uwagę zrobienie składanych łopat, gdyż na półce nie będzie miejsca aby stacjonował z rozłożonymi łopatami WN. ( mam ten problem z moim MI-24 ) Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Następny update moich prac: Poprawiłem małe co nieco i ponakładałem kalki - dzięki Pepsi_Adam A tak to wygląda na chwilę obecną: , , , , , , , , , , , , , Na chwilkę obecną to tyle. Na dniach następne fotki z prac. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Nieźle to wygląda. Jedna uwaga kotwice USCG chyba brak im podkładu bo przebija czerwony kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 O którym miejscu mówisz?? na modelu nie widzę tego , albo nie tu patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 ManiekB - ju widzę o co chodzi. Tak kalka jest troszkę za cienka tzn jest za bardzo transparentna. Nic już nie poradzę nie mam dodatkowych na podmianę więc musi już tak zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi