Grzesko Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Witam. Po krótkiej przerwie otwieram warsztat kolejnego wiatraka z tym , że teraz będzie to MH-60J Coast Guard : , Do wykonania posłużą mi : Model podstawowy : , Ramki Nie zawiele ich jest: , , , , Oraz dodatki: , Dodatkowo kalki które są już w trakcie wykonywania do tej wersji Wiatraka. Mile widziane podpowiedzi i sugestje. Sądzę, że warsztat troszkę będzie trwał ale jeśli czas pozwoli to bede uzupełniał go w miare możliwości o nowe fotki. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Ojoj czeka Cię baaardzo duż liczba przeróbek. Będę z zaciekawieniem obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Fajny pomysł i fajne malowanie. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Wiem o tym dlatego najpierw skupiam się na przerobieniu boków wiatraczka, a diopiero później bede wykonywał wnetrzne. przedewszystkim zaklejam lewy bok ze wszystkich otworów na gładko a potem bede robił okna ...... Uffff bedzie się działo roboty bedzie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 A nie lepiej poczekać na nasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 No to pacze - bardzo fajny modelk, podobno spasowanie jest słabe (wnętrze/podłoga) A nie lepiej poczekać na nasze? W jakim znaczeniu? Aż Polska zakupi produkowane w Mielcu S-70i, czy zrobić model maszyny pokazowej, która lata na każdych pokazach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Będe paczeć bo pomału też myśle nad tym MRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 No to pacze - bardzo fajny modelk... Będe paczeć bo pomału też myśle nad tym MRC Co to za szyfr? Bo nie bardzo nadążam... A-pacz, to jeszcze rozumiem, ale "pacze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 A ja pacze i nic nie wice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Paczenie było modne kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Ok, czyli jestem passe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Byłem passe zanim zaczęło to być modne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2013 Witam. Więc aktualizujemy prace. Nie wiele tego jest ale jakoś powoli do przodu. Na początek boki wiatraczka: Prawa strona zrobione mocowanie podwozia , zwężone boczne wejście do przedziału cargo, zaślepione przednie otwory na miejsce strzelca. , Lewa strona to samo z tym że zaślepione całkowicie otwory wejściowe do cargo i wyznaczone mniej więcej otwory na okna . , A z dwóch takich płytek zaczynamy robić lewą stronę gondoli do zbiorników paliwa: , , , , Z tego zrobimy zbiorniki na paliwo - pozostałości po Mi-24 , Wiem że nie wygląda to jakoś zacnie ale się powoli ogarnia do wyglądu A tu fotki z przyłożoną gondolą : , , , A tak mniej więcej ma to wyglądać a czy wyjdzie to się okaże , Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Ojoj czeka Cię baaardzo duż liczba przeróbek. Będę z zaciekawieniem obserwował Mam pytanie: skoro tyle trzeba w tym wydaniu przerabiać, to czy nie lepiej było znaleźć "właściwy" model? Czy to po prostu jest poligon treningowy dla warsztatu? No, oczywiście szacun dla podjętego wyzwania i już zrealizowanych prac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 19 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2013 Ojoj czeka Cię baaardzo duż liczba przeróbek. Będę z zaciekawieniem obserwował Mam pytanie: skoro tyle trzeba w tym wydaniu przerabiać, to czy nie lepiej było znaleźć "właściwy" model? Czy to po prostu jest poligon treningowy dla warsztatu? No, oczywiście szacun dla podjętego wyzwania i już zrealizowanych prac!!! Niestety ten model wydawał mi się najbardziej odpowiedni cenowo jak i możliwością przeróbek a przejrzałem wiele, oczywiście jest wersja CG ale w skali 1:72 ale ta skala puki co niestety nie leży mi i jakoś się w niej nie odnajduje. Poligon treningowy też fajna rzecz zawsze umiejętności są podwyższane Wnętrze i tak w każdej wersji do przeróbki a zewnętrzne elementy no cóż dłubiemy i klecimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 19 Grudnia 2013 Share Napisano 19 Grudnia 2013 Jest ok! Ogromniasty! Skala rzeczywiście daje pole do popisu! Roboty co nie miara! Trzymam kciuki! Wiatraki są super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 To twoje "dziecko" Adamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Witam ponownie. Troszkę przerwy było ale i też trochę pracy ruszyło więc do celu: Wyznaczamy okienka wycinamy i o to są Zewnętrzne okna przesuwne Prowadnice do okien no i przymiarka i rozsuwamy Teraz trochę wnętrze uzbrajamy, na razie lewa strona : półka dolna górny panel/ochraniacz wykonany z blaszki oraz dołożone radio na dole relingi do siedzeń no i podłoga będzie ryflowana na nią jeszcze przyjdzie folia aluminiowa spożywcza aby nadać jej fakturę i zagłębienia na uchwyty. To na chwilę obecną wszystko prace nadal trwają więc będzie jeszcze sporo roboty i działania. Pozdrawiam Grzegorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 więc teraz dalsze prace tym razem nad siedzeniami z przedziału cargo: , , , i w całości złożone , , , , , to na chwilę obecna tyle. Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Z tą wytłaczaną z folii spożywczej podłogą to świetny pomysł (oglądam bo mam w planach UH60A Medevac)Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Nooo ze slawkiem,to gruuuuubo przesadziłeś ...a resztę to już PaRazo wyjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Dobra dobra nie wyzywać mi się tu od mistrzów toć my wszyscy amatorzy Co do mojego warsztatu to wiele jest do poprawienia i zrobienia ale spokojnie powoli coś dłubie teraz klecę prawa stronę wiatraka i wykańczam przegrodę tylną, z czasem nabiera to wyglądu chociaż brakuje mi szczegółowych fotek konkretnej wersji dlatego posiłkuje się różnymi innymi myślę że nie zrobię wielkiego babola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 16 Lutego 2014 Autor Share Napisano 16 Lutego 2014 Po przerwie wznawiam warsztacik. Powolutku brnę dalej: Kokpit: , , , Przedział Cargo: , , , , Ogólnie nie ma wielu postępów i jakoś powolutku w miarę czasu popełniam wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi