grzechuu1 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 cześć durzo ci jeszcze zostało do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam. Tak jeszcze dużo mam do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj zabrałem się za obsypywanie schronu ziemią. A oto efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2008 Witam. Dzisiaj zabrałem się za obsypywanie schronu ziemią. A oto efekty. To jest pierwsza warstwa, jeszcze będzie jedna, aby zniwelować stromiznę na nasypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechuu1 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 (edytowane) a jakim gipsem to robiłeś Edytowane 7 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechuu1 Napisano 7 Lutego 2008 Share Napisano 7 Lutego 2008 ładnie to będzie wyglondało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2008 a jakim gipsem to robiłeś Robiłem to, wykończeniową masą szpachlową. Jeszcze muszę zmniejszyć nachylenie, ponieważ jest za strome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Lutego 2008 Witam. Przepraszam za post, pod postem. Dokończyłem wykonywać nasyp. Nachylenie ma mniejszy kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Czy na obiektach z Węgierskiej Górki dali radę z wykonaniem płaszczy ziemnych? Wszak, jak wiesz, nazi pojawili się tam zbyt szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2008 Witam. Tak, dwie ściany schronu zdążyli obsypać, reszta została nasypana w latach 60, jak zrobili tam muzeum. Natomiast nie zdążyli zamontować kopuły pancernej na stropie schronu i wielu innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Byłem, wzruszyłem się, kupiłem pocztówki.... Ten twór z czasów PRL nie jest za szczesliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Lutego 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2008 Czy chodzi Ci o schron? Schron został wybudowany w 1939 a nie w czasie PRL-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Ja dobrze znam tę historię, myślałem o tym co postawili w miejscu kopuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtecz Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 fajny pomysł i temat , najgorsze są te figurki , mam je koszmarki polaków w tej skali robi manufaktura -modelarska z żywicy , bardzo trudno je dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Witam. W temacie figurek naszej piechoty, interesują cię tylko zestawy stricte modelarskie, czy może być coś z wargamingu? Jeśli opcja nr.2 to poszukaj figurek 20mm (1/72) z firmy fantassin miniatures - metal, ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanie w sprawie "Washu". Jakim kolorem na schronie, zrobić wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Ajjj. ładnie Ci ten schron wychodzi;) Byłem tam ze znajomymi w weekend i zwiedziłem ten schron, i bodajze jeszcze "Wąwóz". Naprawde warto zobaczyć, i za cene 1 zł za wstęp do "Wędrowca" to nie jest dużo;) A tak Ps. nie wiesz moze co to sa za działka, które stoją przed "Wędrowcem"?? Na początku wydawało mi sie że to są brytyjskie 25-funtówki ale te były jednak całkowicie inne... Pozdrawiam i czekam na efekt końcowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Maja 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2008 A tak Ps. nie wiesz moze co to sa za działka, które stoją przed "Wędrowcem"?? Na początku wydawało mi sie że to są brytyjskie 25-funtówki ale te były jednak całkowicie inne... Witam. Pytałem na forum o te działa i otrzymałem taką odpowiedz. Poszukaj mojego postu w tym linku. LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Dzięki wielkie;) A jak bede sie wybierał nasępnym razem w tamte strony to dam znać, moze gdzieś sie spotkamy;) Sorki za OT;) I jeszcze raz pomyślnej budowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Witam Te dziala to ruskie ZIS-3 (76,2 mm) Pochodne ZIS-2 (57 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 No niszowa sprawa, wygląda jak... prawdziwy bunkier. Też byłem w Węgierskiej i wiem co czuje człowiek jak widzi ten "pomnik" na jednym z bunkrów. Kopuła będzie tak? jestem ciekaw. Masz zamiar zrobić jakąś krwista jatkę wokół bunkra czy sielaneczka sierpnia 39 ? Będę zaglądał, oby tak dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi