kreator86 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Wkrótce rozpoczynam pracę nad wymienionym w tytule modelem. Mam pytanie do znawców zwłaszcza do imć Kuby czy takie malowanie prezentowane w War Thunder ma prawo bytu ? : mógłbym wykorzystać część kalek z zestawu. Pytam o takie malowanie bo łatwiej mi malować żółtym niż białym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Prawdopodobnie tak, w War Thunder są prawie wyłącznie historycznie malowanie, nie to co w wocie. Dziwi mnie jedynie brak numerów taktycznych. Zobacz jeszcze to drugie malowanie-JG.53. Edyta: Czym się rózni E4 od E3, w grze jest E3 i E1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted December 26, 2013 Author Share Posted December 26, 2013 Mocniejszy silnik i większa prędkość od E3 chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Krator, a jaki cel zamierzasz osiągnąć? Jeśli chcesz zrobić model w malowaniu z gry, to zgodnośc historyczna nie odgrywa roli. A jeśli chcesz zrobić replikę prawdziwej maszyny, to lepiej bazować na zdjęciach archiwalnych (polecam google). Co do różnic zewnętrznych to E3 mógł mieć działka w skrzydłach. Zresztą też polecam google. O literaturze fachowej, której o podstawowej konstrukcji mysliwca LW jest pełno nie wspominając. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted December 26, 2013 Author Share Posted December 26, 2013 Ja się osobiście pytam czy takie malowanie miało prawo bytu i jest zgodne z realiami II wojny światowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 W sensie, czy żółte elementy szybkiej identyfikacji były stosowane? Jak najbardziej. A czy istniała maszyna, która miała identycznie wszystkie plamy, to sobie już sam poszukaj, skoro podchodzisz z niewłaściwej strony do tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Wujek google przesyła pozdrowienia od cioci wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Bf_109#Bf_109_E_Emil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 dzięki Ci Forest jednak to już znalazłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 2, 2014 Author Share Posted January 2, 2014 Osłona silnika jest tak zrobiona, że można ją włożyć i zdjąć, aby silnik pokazać. Z modelem pracuje się przyjemnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
isz007 Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Z modelem pracuje się przyjemnie. Mi nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 2, 2014 Author Share Posted January 2, 2014 A na jakie problemy kolega napotkał w trakcie budowy ? Ja przyznaję, ze drążek sterowy lekko mnie draźnił tak jak i fakt, że Academy potrafi zrobic zegary na wyprasce a Airfix nie (kalka jest tragiczna ta od zegarów) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 3, 2014 Author Share Posted January 3, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 walka trwa kilka poprawek na skrzydłach i potem żółty oraz RLM65 i prace na spodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahamut24 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Zasiadam i oglądam bo temat w kręgu moich zainteresowań Można prosić o numer katalogowy modelu ( z pudełka) abym mógł obadać jakość wyprasek skoro taki dobry jest ten airfix? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Faktycznie fajny ten Mietek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 Numer katalogowy to A01008 pełna nazwa to Messerchmitt Bf 109E-4. Nie robię go w malowaniu pudełkowym tylko interpretacji z Bitwy o Anglię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 bahamut24, tu masz zdjątka http://www.mojehobby.pl/products/Messerschmitt-BF109E-2379561.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Kreator, to malowanie nie wygląda dobrze. Po części to wina maskowania taśmą przy malowaniu pędzlem. Tworzą się podcieki i zgrubienia, o odrywaniu farby nie wspominając. Jak używałem pędzla to bardzo sporadycznie używałem taśmy maskującej polegając na pewnym ręku, a plamy kamuflażu po prostu wyrysowywałem ołówkiem i wzdłuż linii prowadziłem pędzel. Wyglądało to zdecydowanie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neptun1939 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Malowanie do poprawy... Farba podeszła pod taśmę, widoczne zęby, miejscami braki farby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 walka trwa kilka poprawek na skrzydłach i potem żółty oraz RLM65 i prace na spodzie. tak zacytuję samego siebie napisałem, że będą poprawki na skrzydłach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forest Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Jak używasz taśmy przy pędzlu, to prowadź go od taśmy, maluj rozcieńczoną farbą i dużo szlifuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreator86 Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 model chwilowo w zawieszeniu. Malowanie wyszło mi beznadziejnie i wykąpię go w krecie lub kupię drugi i zrobię od nowa. póki co wezmę się za inny model a ten poczeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts