kreator86 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Wkrótce rozpoczynam pracę nad wymienionym w tytule modelem. Mam pytanie do znawców zwłaszcza do imć Kuby czy takie malowanie prezentowane w War Thunder ma prawo bytu ? : mógłbym wykorzystać część kalek z zestawu. Pytam o takie malowanie bo łatwiej mi malować żółtym niż białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Prawdopodobnie tak, w War Thunder są prawie wyłącznie historycznie malowanie, nie to co w wocie. Dziwi mnie jedynie brak numerów taktycznych. Zobacz jeszcze to drugie malowanie-JG.53. Edyta: Czym się rózni E4 od E3, w grze jest E3 i E1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Mocniejszy silnik i większa prędkość od E3 chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Krator, a jaki cel zamierzasz osiągnąć? Jeśli chcesz zrobić model w malowaniu z gry, to zgodnośc historyczna nie odgrywa roli. A jeśli chcesz zrobić replikę prawdziwej maszyny, to lepiej bazować na zdjęciach archiwalnych (polecam google). Co do różnic zewnętrznych to E3 mógł mieć działka w skrzydłach. Zresztą też polecam google. O literaturze fachowej, której o podstawowej konstrukcji mysliwca LW jest pełno nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Ja się osobiście pytam czy takie malowanie miało prawo bytu i jest zgodne z realiami II wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 W sensie, czy żółte elementy szybkiej identyfikacji były stosowane? Jak najbardziej. A czy istniała maszyna, która miała identycznie wszystkie plamy, to sobie już sam poszukaj, skoro podchodzisz z niewłaściwej strony do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Wujek google przesyła pozdrowienia od cioci wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt_Bf_109#Bf_109_E_Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 dzięki Ci Forest jednak to już znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2014 Osłona silnika jest tak zrobiona, że można ją włożyć i zdjąć, aby silnik pokazać. Z modelem pracuje się przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Z modelem pracuje się przyjemnie. Mi nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 2 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2014 A na jakie problemy kolega napotkał w trakcie budowy ? Ja przyznaję, ze drążek sterowy lekko mnie draźnił tak jak i fakt, że Academy potrafi zrobic zegary na wyprasce a Airfix nie (kalka jest tragiczna ta od zegarów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 walka trwa kilka poprawek na skrzydłach i potem żółty oraz RLM65 i prace na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Zasiadam i oglądam bo temat w kręgu moich zainteresowań Można prosić o numer katalogowy modelu ( z pudełka) abym mógł obadać jakość wyprasek skoro taki dobry jest ten airfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Faktycznie fajny ten Mietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Numer katalogowy to A01008 pełna nazwa to Messerchmitt Bf 109E-4. Nie robię go w malowaniu pudełkowym tylko interpretacji z Bitwy o Anglię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 bahamut24, tu masz zdjątka http://www.mojehobby.pl/products/Messerschmitt-BF109E-2379561.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Kreator, to malowanie nie wygląda dobrze. Po części to wina maskowania taśmą przy malowaniu pędzlem. Tworzą się podcieki i zgrubienia, o odrywaniu farby nie wspominając. Jak używałem pędzla to bardzo sporadycznie używałem taśmy maskującej polegając na pewnym ręku, a plamy kamuflażu po prostu wyrysowywałem ołówkiem i wzdłuż linii prowadziłem pędzel. Wyglądało to zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Malowanie do poprawy... Farba podeszła pod taśmę, widoczne zęby, miejscami braki farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 walka trwa kilka poprawek na skrzydłach i potem żółty oraz RLM65 i prace na spodzie. tak zacytuję samego siebie napisałem, że będą poprawki na skrzydłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Jak używasz taśmy przy pędzlu, to prowadź go od taśmy, maluj rozcieńczoną farbą i dużo szlifuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 model chwilowo w zawieszeniu. Malowanie wyszło mi beznadziejnie i wykąpię go w krecie lub kupię drugi i zrobię od nowa. póki co wezmę się za inny model a ten poczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi