smoker Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Musiałem zacząć ten model bo mówił już do mnie z półki. Bez dodatków , zrobiłem tylko spawy ,ale nie wiem czy nie za grube wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Tygrys sklejony, dość trudny był do złożenia, szczególnie filtry a instrukcja niezbyt dobra. Malowanie będzie pudełkowe jak się uda. Jeszcze drobne poprawki zostały i surfacerem dostanie. Jakieś drobne uszkodzenia by się przydały, więc porady jak je wykonać mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 jest szansa na cieńsze spawy? szczerze to rażą. Czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Kolor bazowy zmalowany, parę baboli bo mi aero napluł ale tak zostawię ,jakoś się to olejami zamaskuje. sorry za parszywe zdjęcia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Ile czasu czekać po nałożeniu worn effects na pomalowanie camo, i ile czekać na drapanie żeby zadziałało prawidłowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 CM fajny, choć może być troszkę za słaby i zniknie w dlaszej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Kamuflaż gotowy, szału nie ma :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Strasznie ci wali na boki ten aero i kiepsko to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 jak temu zapobiec ? dysza do wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Ważne jest rozcieńczenie farby i odpowiednie ciśnienie. Nie martw się mi też dość długo zajęło rozgryzienie tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Spróbuj na jak najmniejszym ciśnieniu odpowiednio rozcieńczoną farbą (jak już wspomniał Demonion). Ja tak maluję to wtedy mało mi aero rozbryzguje farby na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Dzięki za rady ,wrzucę go jutro do cleanluksa i pomaluję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Przed kolejnym malowaniem popróbuj z różnymi ciśnieniami, konsystencją farby, odległością z jakiej malujesz na jakiejś powierzchni poza modelem, żebyś nie zmywał farby po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Dwa zmywania dalej, baza to lifecolor contrast & desaturation set, kamo to tamiya. Ogólnie lifecolor dobry ale dziwnie się maluje, za to tamiya jest rewelacja, kamo najlepsze jakie mi się udało prysnąć póki co wieć mimo niedociągnięć zostawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 kalki ,wash i obicia, z tymi ostatnimi to przeholowałem chyba ,ale co tam ,trzeba się uczyć. Sorry za marne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja z obiciami mam ten sam problem - chyba daje za dużo. Czy ten kolor to taki zielony się zrobił czy to wina fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 To wina zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Za dużo tych obić. Te Tygrysy pod Kursk dojechały prosto z fabryki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Tak wygląda po olejach. Wieczorem zabieram się za brudzenie wanny, wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Wiem, że trochę poniewczasie, ale czy na pewno numery na boku wieży były pod dodatkowymi ogniwami gąsienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Zrobiłem wedle, instrukcji, ale faktycznie powinny być z przodu ,nawet znalazłem zdjęcie tego konkretnego tygrysa. Teraz już nic z tym nie zrobię, chodzi mi tylko o efekciarskie wykończenie w ramach treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Błotkowanie, doradźcie co tu jeszcze zrobić z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi