kadzior Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Dobrze się prezentuje to co już wykonałeś. Niebieskie, żółte i czerwone na szpulkach........ co to jest i skąd to masz? Co to za model starego auta który widać na fotach wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Dobrze się prezentuje to co już wykonałeś.Niebieskie, żółte i czerwone na szpulkach........ co to jest i skąd to masz? Co to za model starego auta który widać na fotach wyżej? To kolorowe to kynar, przewód srebrzony w otulinie ---- jeden komplet to 5mb. http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-niebieski-5m-i3841347275.html http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-zolty-5m-i3841347430.html http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-czerwony-5m-i3885987951.html A ten truck to remontowany DAF 2800 ---gdzieś w Holandii To jest cel przeróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź. Wiem co kleisz pytałem o model z tego pudełka w tle co jest do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 A tośmy się dogadali. Proszę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Jeszcze raz dzięki, szkoda ze taka mała skala :/ ale też fajny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Rama pomalowana, podłoga też. Dociąłem przy okazji dywaniki. Silnik już może iść do lakiernika -- na razie leżą na sucho Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Rama wyszla przepieknie Mark! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Rama wyszla przepieknie Mark! Dzięki. Ten kolorek półmat jest niesamowity. Chyba jeszcze kilka ram w nim zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Siedze i obserwuje choc ciezarowki to nie moja dziedzina. Ode mnie Kolor ramy ekstra, co to za farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Siedze i obserwuje choc ciezarowki to nie moja dziedzina. Ode mnie Kolor ramy ekstra, co to za farba? GOLD ACRYLIC -- firmy MONTANA Nazwa koloru--- 5150 Fjord https://www.google.pl/search?q=MONTANA.CANS&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=np&source=hp&gws_rd=cr&ei=qSzlUpnHL_Pb7Aa3oIDYAw Farbą z tej firmy --- Melon Yellow mat będę malował Caterpillara D8H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Kolejny fajny model wychodzi. Przeróbki też mi sie podobaja. Powodzenia i obserwóję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 Kolejny fajny model wychodzi. Przeróbki też mi sie podobaja. Powodzenia i obserwóję. Dzięki , ale jeszcze sporo roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Silnik prawie gotowy. Delikatny retusz , bo model będzie kopią auta tuż po remoncie. Przybyło kilka napisów na ramie, którą będę okablowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Kalkomanie widzę, że się srebrzą wystarczy je potraktować octem i efekt powinien zniknąć, kalkomanie lepiej się ułożą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Ja nie dawalbym octu (dobry do sledzi ), ani innych tego typu rzeczy, bo roznie moga reagowac. Polecilbym tu "Decal Film" z Microscale, delikatnie przejechac raz pedzelkiem, bo to male kalki, poczekac 15 - 20 minut i wtedy sciagniesz kalke tylko papierem sciernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2014 Tomek może coś poradzę bez zdejmowania kalek. A teraz mały krok do przodu. Rozpocząłem prace przy wydechu. Jak na razie idzie dobrze , jeszcze jedno gięcie, skracanie na wymiar i powinno pasować pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Mark666, chodzilo mi o to, zebys dal cienka warstwe tego specyfiku i po problemie, nic Ci sie nie bedzie srebrzyc, ani zawijac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Ciąg dalszy wydechu. Kominy po Krecie i DOT-3. Nawiercone 450 otworów, przeszlifowane i odpowiednio docięte. Klapki z rur odcięte i pójdą w aluminiowe rury. Główna rura wydechu ma nawiercone otwory w które wejdą kominy. Jeszcze czeka mnie gięcie części rury wyd. biegnącej do kolektora. Aha --- przy okazji doczyszczania kominów po DOT3 okazało się że resztki nalotu które pozostały pięknie zmywa benzyna ekstrakcyjna ( do zapalniczek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Czekaj, czekaj...nawiercałeś 450 otworków...tych malutkich...na osłonach wydechu...? Ok, od teraz do puki nie wykonam podobnie tytanicznej pracy, nie powiem, że z czymś miałem ciężko Przynajmniej w zakresie modelarstwa. Niesamowita robota, ten truck będzie genialny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Czekaj, czekaj...nawiercałeś 450 otworków...tych malutkich...na osłonach wydechu...? Ok, od teraz do puki nie wykonam podobnie tytanicznej pracy, nie powiem, że z czymś miałem ciężko Przynajmniej w zakresie modelarstwa.Niesamowita robota, ten truck będzie genialny. Tak, wychodzi po ok. 112 na jedną połówkę Takie nie dziurawe są jakieś nierealne. Ja wiem czy genialny ? Są tutaj lepsi. Ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Wydech ukształowany i spasowany --- lekko nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Share Napisano 9 Lutego 2014 Aktualizacja. Rama okablowana. Dziś wjedzie motor i podłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 wszystko wygląda w miarę dobrze silnik bardzo dobrze , ale kabelki w ramie sa beznadziejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi