Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nom lakier ekstra klasa... MeliusManu robią z@jebis#e kalki... też korzystałem z ich usług....

• Odpowiedzi 143
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kalki pierwszego sortu Nasi południowi sąsiedzi robią fajne blaszki, bardzo mi się podobają.

P.S. Piszesz, że położyłeś już bezbarwny a widzę, że uszczelki sa jeszcze nie pomalowane.

Napisano
Kalki pierwszego sortu Nasi południowi sąsiedzi robią fajne blaszki, bardzo mi się podobają.

P.S. Piszesz, że położyłeś już bezbarwny a widzę, że uszczelki sa jeszcze nie pomalowane.

Napisałem : --Bezbarwny już położony i schnie.----, na uszczelki przyjdzie czas.

Zdjęcia kabiny zrobiłem przed clearem. Teraz walczę z D8H.

Napisano
Bezbarwny już położony i schnie.

A ja mam pytania natury technicznej, mianowicie co to za klar, jak go nakładałeś, ile warstw, jak zabezpieczasz kastę przed czynnikami zewnętrznymi, no i czy będziesz polerował?

Robota super; trochę to podłączenie przy zbiorniku paliwa dziwne mi się wydawało, ale rzeczywiście na fotkach z netu podobnie to wygląda.

Pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Wszystkie lakiery jakie stosuję to MOTIP w sprayu. Lakiery samochodowe. Warstw kładę od jednej do trzech, to zależy. Nie poleruję bo ciężarówek się nie poleruje ( chyba że show trucki) Po lakierowaniu od razu chowam w zamkniętym regale -- tam gdzie stoją gotowe modele. Schnie ok 10 dni.

Napisano

Jest problem, mimo blaszek grila nijak nie mogę znależć materiałów co do mocowania w nich reflektorów. Może ktoś pomóc ?

DSC_0002.jpg

W międzyczasie link do warsztatu robionego równolegle CAT-a D8H

https://picasaweb.google.com/117035551950611341100/CATD8H?authuser=0&feat=directlink

Dwa kolejne zdjęcia tuż za gąsienicami to totalna rozwałka modelu, silnik nie chciał za nic wejść. Ale już po bólu

Napisano

Jest problem, mimo blaszek grila nijak nie mogę znależć materiałów co do mocowania w nich reflektorów. Może ktoś pomóc ?

Już nieaktualne

Napisano

Gdzie kupiłeś to cudo?(catterpillar)Wstaw może warsztat na forum.

Choć daf w twoim wykonaniu to równe cudo.

Napisano
Gdzie kupiłeś to cudo?(catterpillar)Wstaw może warsztat na forum.

Choć daf w twoim wykonaniu to równe cudo.

Dzięki. CAT to nabytek z allegro. Warsztat ma jak na razie 66 zdjęć, jak to wsadzę na forum to mnie admini powieszą za .... --- chyba.

Napisano

Cześć. Drugi etap z mojej trylogii ukończony. Kilka zdjęć teraz a jak ucichnie to wiatrzysko to zrobię fotki do galerii.

DSC_0002.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0012.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

Aha, w DAF-ie kabina już oszklona, jak będę miał już komplet to wrzucę foty.

Pozdrawiam.

Napisano

Super zestaw będzie z tych modeli ;) Pełen podziw za tempo prac nad modelem jak i dbałością o szczegóły, bardzo podoba mi się DAF jak i buldożer

Napisano
Piękne... Mam pytanko czy naczepa to zestaw revella ?

To jest AMT ( 31184) LOWBOY. Trochę przerobiona.

viewtopic.php?f=88&t=24739

Napisano

Kabina oszklona, złożona do kupy. Blaszki już na swoich miejscach i trwa jakieś okablowanie. Kilka gadżetów przybyło:

DSC_0020.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0024.jpg

DSC_0028.jpg

DSC_0029.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0037.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0040.jpg

Napisano

Jednak blaszki dodają uroku

Mocowanie na koło zapasowe z aluminium? Jaka grubość?

Dodatki własnej roboty - bajka ;)

Pozdrawiam

Messer

Napisano
Jednak blaszki dodają uroku

Mocowanie na koło zapasowe z aluminium? Jaka grubość?

Dodatki własnej roboty - bajka ;)

Pozdrawiam

Messer

Nie to nie z alu. Wyciąłem i skleiłem z płytki polistyrenu o gr. 0,75

Dzięki. Z dodatków jeszcze coś będzie

Napisano

Mark666, pierwszorzedna robota, jak to zwykle u Ciebie.

Napisano
Mark666, pierwszorzedna robota, jak to zwykle u Ciebie.

Mistrzu, aż się zarumieniłem No powiedzmy że tuż za Tobą

Dzięki Tomku.

Napisano

Witam. Zakończyłem kabinę. Jeszcze TYLKO maska i odpoczynek od modeli na jakiś czas --- chyba że się coś zmieni Kilka fotek

DSC_0003.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0010.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0015.jpg

DSC_0016.jpg

DSC_0018.jpg

DSC_0019.jpg

DSC_0021.jpg

To tyle na razie. Pozdrawiam i miłego dnia

Marek