Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobrze się prezentuje to co już wykonałeś.

Niebieskie, żółte i czerwone na szpulkach........ co to jest i skąd to masz?

Co to za model starego auta który widać na fotach wyżej?

• Odpowiedzi 143
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Dobrze się prezentuje to co już wykonałeś.

Niebieskie, żółte i czerwone na szpulkach........ co to jest i skąd to masz?

Co to za model starego auta który widać na fotach wyżej?

To kolorowe to kynar, przewód srebrzony w otulinie

---- jeden komplet to 5mb.

http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-niebieski-5m-i3841347275.html

http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-zolty-5m-i3841347430.html

http://allegro.pl/przewod-kynar-1x-0-24mm-czerwony-5m-i3885987951.html

A ten truck to remontowany DAF 2800 ---gdzieś w Holandii

DSC03873_(Kopie).jpg

DSC03898_(Kopie).jpg

To jest cel przeróbki

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Wiem co kleisz pytałem o model z tego pudełka w tle co jest do góry nogami

DSC_0008.jpg

Napisano

Jeszcze raz dzięki, szkoda ze taka mała skala :/ ale też fajny

Pozdrawiam

Napisano

Rama pomalowana, podłoga też. Dociąłem przy okazji dywaniki. Silnik już może iść do lakiernika

DSC_0004.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0010.jpg -- na razie leżą na sucho

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Rama wyszla przepieknie Mark!

Napisano
Siedze i obserwuje choc ciezarowki to nie moja dziedzina. Ode mnie

Kolor ramy ekstra, co to za farba?

GOLD ACRYLIC -- firmy MONTANA Nazwa koloru--- 5150 Fjord

https://www.google.pl/search?q=MONTANA.CANS&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=np&source=hp&gws_rd=cr&ei=qSzlUpnHL_Pb7Aa3oIDYAw

Farbą z tej firmy --- Melon Yellow mat będę malował Caterpillara D8H

Napisano

Kolejny fajny model wychodzi. Przeróbki też mi sie podobaja. Powodzenia i obserwóję.

Napisano

Silnik prawie gotowy. Delikatny retusz , bo model będzie kopią auta tuż po remoncie. Przybyło kilka napisów na ramie, którą będę okablowywał.

DSC_0001.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0012.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0015.jpg

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

Napisano

Kalkomanie widzę, że się srebrzą wystarczy je potraktować octem i efekt powinien zniknąć, kalkomanie lepiej się ułożą

Napisano

Ja nie dawalbym octu (dobry do sledzi ), ani innych tego typu rzeczy, bo roznie moga reagowac. Polecilbym tu "Decal Film" z Microscale, delikatnie przejechac raz pedzelkiem, bo to male kalki, poczekac 15 - 20 minut i wtedy sciagniesz kalke tylko papierem sciernym.

Napisano

Tomek może coś poradzę bez zdejmowania kalek. A teraz mały krok do przodu. Rozpocząłem prace przy wydechu. Jak na razie idzie dobrze , jeszcze jedno gięcie, skracanie na wymiar i powinno pasować

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

pozdrawiam.

Napisano

Mark666, chodzilo mi o to, zebys dal cienka warstwe tego specyfiku i po problemie, nic Ci sie nie bedzie srebrzyc, ani zawijac.

Napisano

Ciąg dalszy wydechu. Kominy po Krecie i DOT-3. Nawiercone 450 otworów, przeszlifowane i odpowiednio docięte. Klapki z rur odcięte i pójdą w aluminiowe rury. Główna rura wydechu ma nawiercone otwory w które wejdą kominy. Jeszcze czeka mnie gięcie części rury wyd. biegnącej do kolektora. Aha --- przy okazji doczyszczania kominów po DOT3 okazało się że resztki nalotu które pozostały pięknie zmywa benzyna ekstrakcyjna ( do zapalniczek)

DSC_0019.jpg

DSC_0020.jpg

DSC_0021.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

DSC_0024.jpg

DSC_0025.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0027.jpg

Napisano

Czekaj, czekaj...nawiercałeś 450 otworków...tych malutkich...na osłonach wydechu...? Ok, od teraz do puki nie wykonam podobnie tytanicznej pracy, nie powiem, że z czymś miałem ciężko Przynajmniej w zakresie modelarstwa.

Niesamowita robota, ten truck będzie genialny.

Napisano
Czekaj, czekaj...nawiercałeś 450 otworków...tych malutkich...na osłonach wydechu...? Ok, od teraz do puki nie wykonam podobnie tytanicznej pracy, nie powiem, że z czymś miałem ciężko Przynajmniej w zakresie modelarstwa.

Niesamowita robota, ten truck będzie genialny.

Tak, wychodzi po ok. 112 na jedną połówkę Takie nie dziurawe są jakieś nierealne. Ja wiem czy genialny ? Są tutaj lepsi. Ale dzięki.