Mark666 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 kadzior i mikemc --- przewody zwinąłem na patyczku 2,5 mm z kynaru 0,24 a końcówki pochodzą ze zużytych wkładów do długopisów Zenith. Trochę je przyciąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 końcówki na kablach to jak się domyślam nic innego jak końcówki od wkładów od długopisu...i jak dla mnie to to trochę złe wygląda.. Nie każdego stać na KFS, więc się robi z tego co jest --- po wielu przymiarkach i próbach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Mark666 ja nie mowie ze masz kupić z KFS ,ja tez tego nie kupuje bo cos sam wymyśle .rozchodzi mi się bardzie o skale wydaje mi się ze trochę za duże jest to ,ale pomysł jak najbardziej super sam bym na to nigdy nie wpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Te koncowki od dlugopisow to nieglupi pomysl, ja bym je troche przycial, tak o polowe i wtedy beda idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Zakończyłem podwozie, teraz czas na cocpit i ew. częściowy montaż kabiny. W między czasie zamierzam podgonić trzeci segment zestawu. Kilka zdjęć póki co Ta III część to nie jest to co stoi na lawecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Witaj. Bardzo ładnie Ci to wszystko wychodzi ,jednak jest jedno ale... Jesteś kolejna osoba która złe montuje okablowanie układu hamulcowego. Tam gdzie ty masz okablowanie w cylinderkach jest zawór ,nie ma tam żadnych przewodów, przewody są w bokach cylinderków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 No więc tak.... Wywołany do tablicy , dziś udałem się na warsztat i pogadałem z mechanikami. Temat--- podłączanie przewodów hamulcowych. I tak--- nie ma zdecydowanej reguły co do miejsc montowania przewodów h-lcowych. Są stosowane różne warianty związane z konstrukcją przedniego zawieszenia , bądż tylnego mostu. Wszystko zobligowane jest przewidywaną ew. wymianą takiego przewodu. Jeśli konstrukcja nadwozia miałaby utrudniać tę operację , to przewód będzie montowany z boku. Jeśli nie to przewód montowany jest od góry cylinderka Nie ma kanonów co do miejsc umieszczanie tych przewodów. Chyba czas żeby już nie mieszać ludziom w głowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Mark666 skoro tak mówisz to tak musi być:-) ja nie z tych którzy walczą o swoje:-) a robotka piękna a ta naczepa.... Piękna sprawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Pięknie to wygląda. Bardzo podobają mi się tylne lampy i kolor ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 Staram się Ale do końca jeeeeeeszcze kupa roboty. Dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Witam. Środek kabiny prawie gotowy, sama kabina sklejona -- i nawet ładnie wchodzi na swoje miejsce. Dobrze spasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Super...ale gumowa osłona lewarka skrzyni biegów chyba nie powinna błyszczeć...w końcu to guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Super robota. Jak robiłeś te butelki? Też takie potrzebuję, ale wyszły mi krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Mi też się podoba. Skąd bierzecie takie rzeczy jak np. u ciebie widzę jakaś gazetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Butelki bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Thombike--- można to poprawić, chociaż kiedyś ja tę osłonę przecierałem olejem silikonowym i się błyszczała. Ale chyba lepiej jak jest w macie Marak--- bierzesz patyczek z ramki przezroczystej, dobrze jak jest grubszy, 0k.4mm, podgrzewasz z jednej strony zapalniczką --nie za mocno, i ciągniesz z czuciem. Jak już masz kształt odpowiedni przestajesz wyciągać i przez dłuższą chwilę trzymasz napięty odcinek aż wystygnie. Jak puścisz za wcześnie to nasz to krzywe Te kalki na butelkach to jakieś godła z 1/48 z samolotu. Malowane niebieskim clearem np. Tamiyji kadzior--- kiedyś dostałem taki plik od kumpla. Jak to odnajdę to Ci wyślę i sobie wydrukujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Proponuję byś wstawił ten plik na forum (do ogólnego użytku), gdyż na pewno nie jednej osobie się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Mark666, butelki to ci wyszly naprawde swietnie , wnetrze z reszta tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Lutego 2014 Autor Share Napisano 22 Lutego 2014 Proponuję byś wstawił ten plik na forum (do ogólnego użytku), gdyż na pewno nie jednej osobie się przyda. Niestety plik gdzieś wsiorbało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Szkoda, ale jakby się gdzieś odnalazł........ to wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
młody410 Napisano 1 Marca 2014 Share Napisano 1 Marca 2014 Można wiedzieć jak oddzieliłeś płytę CD ? a poza tym piękny DAF czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Marca 2014 Autor Share Napisano 1 Marca 2014 Można wiedzieć jak oddzieliłeś płytę CD ? a poza tym piękny DAF czekam na efekt końcowy To jest czysty krążek. Są w każdym pudełku z CD. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Marca 2014 Autor Share Napisano 3 Marca 2014 Witam. Jakoś ogarnął mnie leń , robota stanęła. Trochę problemów przysporzył mi III segment zestawu w związku z czym muszę dorabiać ogniwa gąsek, w sumie 4szt. Ale że czas goni polakierowałem kabinę, położyłem kalki [ tutaj podziękowania dla Melis Manu ] Bezbarwny już położony i schnie. Przyszły blaszki [ukłony dla Messera] do konwersji. Można zaczynać robotę z maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Ładna czerwień. Blaszki też mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi