Ostach Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Nie było galerii a model już trochę świata zwiedził. Będę go sprzedawał, to żeby coś po nim zostało... Takie to w sumie eksperymenta przeprowadzałem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Dość ciekawy model, choć osobiście nie widzi mi sie koontrast pomiędzy białym a zielonym. CHodzi mi o to że jeżeli są takie ubytki białego to można założyc że było to wpano. Powinno więc ono wyglądać jakby zmywane a nie drapane. Np. warstewka rorzedzonej bieli powinna pomóc. Ale to moje widzi mi się. Jest też kwestia łączenia przedniej płyty wieży z resztą - widać szparę, choć wydaje mi się że powinien tam być spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Pełna profeska. Co zresztą nie dziwi. Ale foty mogłyby być ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 efekt artystyczny bardzo ładny i naprawdę miło się go ogląda. czołgi serii próbnej nie walczyły z faszystami lecz w Finlandii ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Przyznam szczerze, że się jakoś nie wczuwałem w temat KW. Ten model to było raczej pole do eksperymentów. Z tym kontrastem między zielonym a białym to hmm nie nie do końca się zgadzam, ale dyskutować nie będę bo mam za mało obejrzanych zdjęć za pasem, żeby to ocenić. To raczej oddaje jakieś moje wyobrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 A ja mam za to pytanie następujące. Czy mógłbyś Ostach opowiedzieć w jaki sposób uzyskałeś przestrzeliny, bowiem wyglądają bardzo ładnie. Sam model moim zdaniem wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Ślady po trafieniach nie są na wylot. Najpierw nawierciłem niewielkie zagłębienie. Potem skalpelem robiłem dookoła pęknięcia i ubytki metalu. Ale wyglądało to słabo i płasko - w prawdziwych materiał pancerza wypychany jest ponad powierzchnię. Przećwiczywszy na złomie poprawiłem te ślady lutownicą. Gdybym miał inny grot to wyszłyby na pewno bardziej okrągłe. Osmolenie to czarny pigment, na koniec krawędzie przetarłem ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Fajny, niezłe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Modelik bardzo lady oby wiecej takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi