lukass Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, chciałbym przedstawić mój niedawno skończony model śmigłowca AH-64 Apache Longbow w japońskiej wersji JGSDF. Model sklejałem ok. 3 miesiące i z racji tego że jestem początkującym modelarzem troszkę przerósł moje możliwości. Śmigłowiec wykonany prosto z pudła , bez żadnych dodatków , malowany pędzelkiem- farbkami pactra. Zestaw ogólnie dobrze spasowany i ładnie zdetalowany , jednak ma kilka błędów ( np. krzywe łopaty wirnika , których nie umiałem wyprostować ) Mimo wielu braków i błędów merytorycznych oraz bardzo amatorskiego wykonania, zdecydowałem się go pokazać jako typową ciekawostkę, gdyż niewiele znalazłem modeli Apache w tej wersji camo. To moja pierwsza galeria, z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale nie dysponuję profesjonalnym sprzętem fotograficznym. To dopiero mój 4 skończony model , więc proszę o wyrozumiałość Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Wygląda super! Poznać, że to pędzel można tylko po grubości farby według mnie, widać, że jest nieco grubsza niż po malowaniu aerografem. Ale i tak jest kilkukrotnie razy cieńsza niż zwykle się tu ogląda na pędzelkowanych modelach. Kalki się nie świecą za co szacun jako, że to Twój 4 model. Ja z tym problemem zmagałem się latami. Momentami można by coś przeszlifować, ale jest super. Jedyne czego brakuje to "trzeciego wymiaru" w tym modelu czyli washa. Zrób może jakiś model jeszcze i go zwas:bip:, potestuj na złomie, potem może odważysz się spróbować na tym modelu bo będzie super extra z washem. Sklejony starannie, starannie pomalowany - co Cię w nim przerosło? Nie widać żadnych błędów początkujących modelarzy. Moje gratulacje - udany model! Pozdro i trzymaj się tej skali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 To prawda, pędzelkowa robota perfekcyjna. Widać, że masz talent i potrafisz bardzo czysto zrobić model, co dla początkujących często jest problemem. Tak jak Ostach pisał, brakuje troszkę washa. No i pomyśl o aerografie, bo tym to można cuda robić. Ale helikopter piękny, od razu nabrałem ochoty na Apache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Model świetnie się prezentuje, szczególnie ze względu na maskowanie, które faktycznie jest bardzo rzadko spotykane. Wielkie brawa za malowanie pędzlem, ja również jestem zwolennikiem tej metody. Jedyne "ale" to brak pogłębienia linii za pomocą washa lub cieniowania. Jeśli chodzi o wygięcie łopat, to można próbować to zrobić na ciepło (przy zachowaniu ostrożności, żeby nie stopić części). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 jestem początkującym modelarzem A taki świetny model Szacun Ja malowałem pędzlem sześć modeli i nigdy tak pięknie mi nie wyszło. To samo dotyczy kalek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 fajne "śmigło" podziwiam technikę pędzlową i staranność, bardzo udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Bardzo ładnie i czysto sklejony model, sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2014 Dziękuję za wszystkie komentarze i uwagi, nie spodziewałem się tak pozytywnego odbioru modelu malowanego pędzlem .Teraz już chyba nadszedł czas żeby zmierzyć się z aerografem i nauczyć się stosować wash i preshading bo rzeczywiście bez tego model wygląda na plastikową zabawkę . Wszystko przede mną. Mam nadzieję że dam rade . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Super model pięknie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Jak na pędzel to rewelka. Malowanie też ciekawe. No niestety brakuje trochę washa, traci bo trochę plastikowo wygląda, ale i tak gratulacje. Czas na aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alucard Napisano 13 Listopada 2016 Share Napisano 13 Listopada 2016 Chciałem pooglądać, ale linki wygasły :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Chyba zdjęcia padły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Padły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi