micmal Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Stary Churchill z Tamki ląduje w Korei. Dodałem lufę i Besy z RB, blaszki z Eduarda (choć nie wszystkie), bambetle z Resicasta i Value Gear, liny z Eureki. Quote
Desaxe Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Wygląda świetnie! Czekam na malowanie, bo koreańskie klimaty są rzadko pokazywane, zwłaszcza na tym pojeździe Quote
micmal Posted January 19, 2014 Author Posted January 19, 2014 Wygląda świetnie! Czekam na malowanie, bo koreańskie klimaty są rzadko pokazywane, zwłaszcza na tym pojeździe Dzięki, ale mogło być lepiej, zwłaszcza, że jakoś z tymi blachami nie mogłem dojść do porozumienia. Strasznie niektóre części się łamały. Konflikt koreański generalnie jest fajny jeśli chodzi o pancerkę, a strasznie mało eksploatowany. W Korei pojawiły się np. właśnie Churchille Krokodyle na początku z 7 RTR. Mój nie jest Krokodylem, ale co mi tam. Generalnie chcę potrenować malowanie i tak podchodzę do tego modelu przed Chaffeem z Korei. Quote
bazylms Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Taaa, ty i trenować malowanie. Po obejrzeniu twojego ostatniego projektu to tym który powinien jeszcze trenować to jestem ja. Quote
micmal Posted March 1, 2014 Author Posted March 1, 2014 Taaa, ty i trenować malowanie. Po obejrzeniu twojego ostatniego projektu to tym który powinien jeszcze trenować to jestem ja. Wielkie dzięki, ale trenować jest co, od 6 miesięcy żadnego czołga nie malowałem. Pokolorowany zestawem Vallejo UK Bronze Green Quote
Mirek66 Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 Ładnie wy-kolorowany podoba mi się i czekam na więcej Quote
Desaxe Posted March 1, 2014 Posted March 1, 2014 fajnie, czekam na kolejne postępy - bardzo mi się podobają odcienie farb jakich użyłeś Quote
micmal Posted March 1, 2014 Author Posted March 1, 2014 Podziękował pięknie fajnie, czekam na kolejne postępy - bardzo mi się podobają odcienie farb jakich użyłeś Chciałem wreszcie Tamką potrenować, ale jakoś jak zobaczyłem zestaw Vallejo do Brytoli. to nie mogłem się oprzeć i tym pomalowałem. Kolorki fajne, ale pojemniczki malutkie. Mogli trochę większe zrobić. Quote
micmal Posted March 8, 2014 Author Posted March 8, 2014 No to dalej koloruję. Kalki tylko pacnięte, jeszcze nic nie robione przy nich. Teraz dalsza zabawa olejami, obicia/otarcia i brudzenie. Quote
KAMIL90 Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Wygląda na tym etapie bardzo dobrze. Czym robiłeś wasza? Quote
micmal Posted March 9, 2014 Author Posted March 9, 2014 Dzięki Koledzy i cieszę się, że się podoba Czym robiłeś wasza? Najpierw po całości Miga "Deep Green Wash", a potem też Miga "Brown Wash", ale tylko w zagłębienia. Quote
micmal Posted March 11, 2014 Author Posted March 11, 2014 Pokolorowałem olejami i dodałem łosz AK Dark Brown, który chyba lepiej sprawdza się niż Migowy. Zacząłem malowanie klamotów (jeden słownie ) Quote
micmal Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 Tempo trochę siadło. Do poprawy łopaty, zmatowienie tobołków i coś tam się jeszcze znajdzie... Przed brudzeniem Quote
Keisyzrk Posted March 28, 2014 Posted March 28, 2014 Ależ przerdzewiał ładnie wygląda, jakim to cudownym preparatem robiłeś tego rdzawego washa ? Quote
micmal Posted March 28, 2014 Author Posted March 28, 2014 Okopć trochę za wydechami. Dzięki za czujność, pamiętałem, pamiętałem i ...zapomniałem, a już sobie pigmenty przyszykowałem. Przed brudzeniem będę pamiętał i poprawię. jakim to cudownym preparatem robiłeś tego rdzawego washa ? Z tego zestawu jasnym łosiem do rdzy http://plastmodel.pl/p/336/5630/ak-interactive-ak-064-weathering-set-for-green-vehicles-weathering-sets-ak-interactive-weathering-products-ak-interactive-farby-i-chemia-modelarska.html Quote
micmal Posted April 7, 2014 Author Posted April 7, 2014 Zapraszam do oglądania viewtopic.php?f=68&t=43052 Quote
skala72 Posted April 12, 2014 Posted April 12, 2014 Hmm, może i dziwne pytanie, ale "stara szkoła" czyni cuda. Czemu manele i ostrzęt malowałeś na modelu a nie oddzielnie? Quote
Recommended Posts