Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stary Churchill z Tamki ląduje w Korei.

Dodałem lufę i Besy z RB, blaszki z Eduarda (choć nie wszystkie), bambetle z Resicasta i Value Gear, liny z Eureki.

cgf6.jpg

wpll.jpg

nbar.jpg

Napisano

Wygląda świetnie! Czekam na malowanie, bo koreańskie klimaty są rzadko pokazywane, zwłaszcza na tym pojeździe

Napisano
Wygląda świetnie! Czekam na malowanie, bo koreańskie klimaty są rzadko pokazywane, zwłaszcza na tym pojeździe

Dzięki, ale mogło być lepiej, zwłaszcza, że jakoś z tymi blachami nie mogłem dojść do porozumienia. Strasznie niektóre części się łamały.

Konflikt koreański generalnie jest fajny jeśli chodzi o pancerkę, a strasznie mało eksploatowany. W Korei pojawiły się np. właśnie Churchille Krokodyle na początku z 7 RTR. Mój nie jest Krokodylem, ale co mi tam. Generalnie chcę potrenować malowanie i tak podchodzę do tego modelu przed Chaffeem z Korei.

Napisano

Taaa, ty i trenować malowanie. Po obejrzeniu twojego ostatniego projektu to tym który powinien jeszcze trenować to jestem ja.

• 1 month later...
Napisano
Taaa, ty i trenować malowanie. Po obejrzeniu twojego ostatniego projektu to tym który powinien jeszcze trenować to jestem ja.

Wielkie dzięki, ale trenować jest co, od 6 miesięcy żadnego czołga nie malowałem.

Pokolorowany zestawem Vallejo UK Bronze Green

Obraz267_zps428e1d39.jpg

Obraz266_zpsdbceaad7.jpg

Obraz262_zpscedf3782.jpg

Obraz263_zps8c246909.jpg

Napisano

Ładnie wy-kolorowany podoba mi się i czekam na więcej

Napisano

fajnie, czekam na kolejne postępy - bardzo mi się podobają odcienie farb jakich użyłeś

Napisano

Podziękował pięknie

fajnie, czekam na kolejne postępy - bardzo mi się podobają odcienie farb jakich użyłeś

Chciałem wreszcie Tamką potrenować, ale jakoś jak zobaczyłem zestaw Vallejo do Brytoli. to nie mogłem się oprzeć i tym pomalowałem. Kolorki fajne, ale pojemniczki malutkie. Mogli trochę większe zrobić.

Napisano

No to dalej koloruję. Kalki tylko pacnięte, jeszcze nic nie robione przy nich. Teraz dalsza zabawa olejami, obicia/otarcia i brudzenie.

Obraz274_zps72b8b702.jpg

Obraz275_zpsf1e027b8.jpg

Obraz276_zps92a7d1ef.jpg

Obraz277_zps59acf349.jpg

Obraz278_zpsc1369bf7.jpg

Obraz279_zpsd453bf71.jpg

Obraz280_zpse662e24d.jpg

Napisano

Dzięki Koledzy i cieszę się, że się podoba

Czym robiłeś wasza?

Najpierw po całości Miga "Deep Green Wash", a potem też Miga "Brown Wash", ale tylko w zagłębienia.

Napisano

Pokolorowałem olejami i dodałem łosz AK Dark Brown, który chyba lepiej sprawdza się niż Migowy. Zacząłem malowanie klamotów (jeden słownie )

Obraz283_zps46a44ab3.jpg

Obraz285_zps3581d53b.jpg

Obraz284_zps26d644e9.jpg

Obraz289_zps9f3ec136.jpg

Obraz288_zps7be28bfd.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

Tempo trochę siadło.

Do poprawy łopaty, zmatowienie tobołków i coś tam się jeszcze znajdzie...

Przed brudzeniem

Obraz308_zpsc4a52ef8.jpg

Obraz309_zps3eafe98b.jpg

Obraz310_zps6986ea11.jpg

Obraz311_zps05207a0e.jpg

Obraz312_zps61e53caf.jpg

Obraz313_zps15f1970d.jpg

Obraz314_zps0153d7a3.jpg

Obraz316_zpsf01205fd.jpg

Obraz317_zps88392c24.jpg

Obraz319_zps7af2de28.jpg

Napisano
Okopć trochę za wydechami.

Dzięki za czujność, pamiętałem, pamiętałem i ...zapomniałem, a już sobie pigmenty przyszykowałem. Przed brudzeniem będę pamiętał i poprawię.

jakim to cudownym preparatem robiłeś tego rdzawego washa ?

Z tego zestawu jasnym łosiem do rdzy

http://plastmodel.pl/p/336/5630/ak-interactive-ak-064-weathering-set-for-green-vehicles-weathering-sets-ak-interactive-weathering-products-ak-interactive-farby-i-chemia-modelarska.html

• 2 weeks later...
Napisano

Hmm, może i dziwne pytanie, ale "stara szkoła" czyni cuda. Czemu manele i ostrzęt malowałeś na modelu a nie oddzielnie?