Robo Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 ...będziem podglądać .... temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Dzisiaj dokleiłem część przedniej nadbudówki. Jak wszystko wymaga znienawidzonej szpachli Zacząłem też tylną. Coś mi nie pasuje kształt według instrukcji. W razie draki ogolę i będzie dorabianie. Poza tym ogólnie szlifowanie i dopieszczanie całości bryły. created by picasa2html.com Następny kontakt w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WitoUN Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Witam Będę śledził z racji a)Wicher to bardzo wdzięczny temat modelarski b)sam go niedawno popełniłem Gdybyś potrzebował jakichś detali to polecam świetnego kartonowego Wichra w 1/100 na kartonwork.Tutaj link http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=2654&postdays=0&postorder=asc&start=0 pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Kształt tylnej nadbudówki nie pasuje bo ta jest od BURZY wz 44. Jakaś większa partia Wichrów ma źle zapakowane wypraski. U mnie na 4 kupione zestawy tylko jeden miał właściwe części. Jeżeli u Ciebie nadbudówka nie pasuje tzn. że brak też zestawu 8 min oraz kilku innych elementów które znajdują sie na ramce B. Przyjrzyj się ramce B ( taka nieduża ) i zobaczysz że są tam inne elementy niż w instrukcji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 No faktycznie ramka nijak nie pasuje do instrukcji. Posłałem zgłoszenie reklamacyjne do producenta. Może się zlitują. Jak nie będzie wyjścia to będę dorabiał. Tymczasem żeby nie stać wyszkliłem nadbudówkę. created by picasa2html.com Wymaga dopieszczenia ale to mogę dopiero jak klej porządnie zwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Hmm sam pisałem noty reklamacyjne ze trzy razy. Aż w końcu kupiłem drugi zestaw. Dałem ogłoszenie na forum bo tak było pewniej niż znów kupować w sklepie. Kibicuję dalej i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Możesz jeszcze spróbować zgłosić to do sprzedawcy u którego kupiłeś model - w moim wypadku pomogło, po ok 2 tygodniach miałem w rękach nowiutkie wypraski od ORP Wicher, a od Burzy mi zostawili. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 4 Lutego 2014 Autor Share Napisano 4 Lutego 2014 No też wyjście. Zobaczymy czy dzisiaj coś producent odpisze. Jak nie to będę dziobał u sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 4 Lutego 2014 Autor Share Napisano 4 Lutego 2014 Coś mały ruch. Znów post pod postem. W oczekiwaniu na informacje co z odpowiednią ramką zaszpachlowałem nadbudówkę: I zabrałem się za szalupy. Wiosła mocno nadwyrężyły wzrok ale jakoś się z nimi uporałem. I mały bonus: created by picasa2html.com Temat tych luf był już poruszany na forum. Zobaczymy jak się będą prezentowały. Dla zainteresowanych lufy produkcji GPM. Koszt z przesyłką AŻ 25 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Hmmm w sumie to na motorówce tej ze ściętym tyłem wiosła raczej nie potrzebne. Popatrz na plany jakie łódeczki będą wykorzystane. Nie sugeruj się instrukcją z fototrawek i Mirage. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 HA! Części już w drodze. Mało tego dostanę dwa komplety chyba więc jak ktoś by potrzebował a dotrą to chętnie oddam. Ze szczęścia dzisiaj coś podłubię o ile małżonka nie będzie miała innych planów... created by picasa2html.com Udało się dokończyć mostek. Wymaga poprawek jak widać w powiększeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Witaj Kurcze teraz zauważyłem fajną relację , mam bliźniaka w magazynku i chętnie będę spoglądał na Twoją. Może wiesz czy blaszki do Wichra można użyć w Burzy? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Witaj Może wiesz czy blaszki do Wichra można użyć w Burzy? Pozdr. O ile robisz wersję do 1940 roku to nie ma problemu. Późniejsza wersja BURZY to nieco inna bajka. Ale generalnie też da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 10 Lutego 2014 Autor Share Napisano 10 Lutego 2014 Może znawcą jakimś wielkim nie jestem ale porównując blaszki w sklepach zauważyłem parę znaczących różnic. W razie czego mogę Ci kogoś polecić kto zrobi na zamówienie w niedużych pieniądzach:] Lufy też są do zdobycia o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ok jak co to będę się kontaktował w sprawie blaszek, bo jakoś w sklepach internetowych ich nie widzę. Póki co to obserwuję z zaciekawieniem Twoje postępy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Tymczasem w stoczni słaby ruch. Szpachla na każdym kroku wstrzymuje szybsze tempo. Samo szykowanie nadbudówki pod blaszki żeby to jakoś wyrównać zajęło dwa wieczory. Dzisiaj w ramach odskoczni od szlifowania i polerowania siadłem przy fototrawionce. Efekt zadowalający:] created by picasa2html.com Juto szlifowanie przed momentem nałożonej szpachli i zaczynam chyba kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 no muszę powiedzieć maleństwo nad maleństwami - ciężki model tym bardziej uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Maleństwo składa się z czterech elementów więc było ciężko. Tym bardziej że w tej materii jestem świeżak... Parę dni odpoczywałem od modelarstwa. Trochę z powodów zdrowotnych, trochę przez pracę... Ale nie ma się co usprawiedliwiać Kominy postawione i oszlifowane. Nawierciłem pierwszy wiertłem 3mm ale muszę poprawić jeszcze 3,5 a niestety nie posiadam. Trza na zakupy... Podłubałem też troszkę na śródokręciu. Jak wszędzie nic nie chce pasować. created by picasa2html.com Komentarze przyjmuję na klatę Tymczasem się odmeldowuję do soboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Pierwszy komin rozwiercałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Tak. W sumie poprawiłem go w niedzielę wiertłem 4,5mm i lepiej wygląda. Reszta czeka na swoją kolej tzn. na wolną chwilę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Po wystawie i fajnym wieczorze spędzonym w fajnym towarzystwie dostałem wenę. Zaczęło się od skończenia pierwszego komina. Później podłubałem odrobinkę przy pierwszej nadbudówce. Relingi coś ze mną nie chcą współpracować Ale nadgoniłem nawiewnikami. Z wytworu producenta udało mi się zrobić nawet przyzwoite. Przynajmniej dla mnie. Z braku pomysłu na wypolerowanie tak małej wnęki podałem do środka kropelkę extra thin co poskutkowało nadtopieniem plastiku i wygładzeniem powierzchni. A przy okazji. Ma ktoś dokładne projekty Wichra? Chodzi mi konkretnie o linie podziału blach. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Obserwujemy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Cieszę się że ktoś tu zagląda. Dzisiaj podłubałem trochę na śródokręciu. Kominy dostały rury. Miały być druciane bądź z rurki ale zestawowe wyszły przyzwoicie. Może mi się uda je nawiercić. Dodatkowo wykonałem sobie antenę(?). Była w planach więc taki zabieg uznałem za słuszny. Przy okazji na miejsce trafiły nawiewniki i trawione drabinki. created by picasa2html.com W makro moja antenka wygląda okropnie. Prawdopodobnie będę coś przy niej dłubał jak tylko wymyślę materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Ma ktoś dokładne projekty Wichra? Chodzi mi konkretnie o linie podziału blach. proponuje założyć tu nowy wątek i zapytać: http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewforum.php?f=49 nie wiem czy coś takiego widziałeś...? http://allegro.pl/wielki-leksykon-uzbrojenia-tom-12-niszczyciele-i4001121029.html?source=mlt powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Kurcze po nitce do kłębka dotarłem do takiego ujęcia bliźniaczej jednostki: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Muzeum-ORP%22Burza%22.jpg I zaskoczenie bo płyty poszycia nie są widoczne (pionowe połączenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi