Dżejrosz Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Zrób zdjęcie z oddali i wywal ten drut. Zrobię , podstawka prawie gotowa. Co do liny to ona zostaje ,trochę przerdzawię bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Witam serdecznie wszystkich tych ,którzy z uwagą oglądają moje poczynania z tym małym niemiecko-szarym maluszkiem . Już niedługo (weekend ,może) zostanie ogłoszona galeria. Ale jeszcze przed tym mam garść zdjęć z ostatnich poczynań , coś tam jeszcze dojdzie . i jeszcze moje prowizoryczne studio z "ciemnią" . Na dzisiaj to tyle dziękuje i pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Nikomu sie nie podoba :(? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Hmm, tak średnio na jeża, za bardzo się spieszysz. Poświęć jeden model na testowanie i na nim sprawdzaj np. malowanie kamo aerografem, efekty specjalne itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Trudną wybrałeś sobie skalę. Wyjątkową trudną, wiem bo kleję samoloty w 72 a i tak uważam że są dużo 'prostsze' na pewnych etapach malowania. W pancerce 1/72 trzeba mieć worek cierpliwości i pędzelki składające się z paru włosków. Sam model wygląda nieźle, ale ciężko ocenić na podstawie tych fotek. To bardzo dziwne bo widzę że używasz statywu. Używaj wyzwalacza i nie ruszaj aparatem, jeśli używasz małpki to nie kadruj tak ciasno bo jak używasz zoomu to spada wartość przysłony i model jest mocno rozmazany. Co mogę podpowiedzieć w kwestii malowania od siebie? Też jestem raczkujący w tym dziale, ale wyrabiam sobie pewien sposób malowania - spójrz na swój czołg i zastanów się jak wyglądał jeden dzień jego służby - którędy do niego włazili - w tych miejscach można uszkodzić farbę i robić obicia, może Twoja maszyna przejeżdżała przez las ocierając się o krzaki i niskie gałęzie - tam rób otarcia, etc. W moim pierwszym modelu czołgu, w podobnej do Twojej skali robiłem te rzeczy na pałę i patrząc na niego z perspektywy czasu średnio mi się podoba. Weź to pod uwagę, ten etap malarski jest najfajniejszą zabawą w pancerce, bo masz do wyboru masę różnych efektów i możesz użyć swojej wyobraźni. Byle nie przesadzić Pzdr Wyzwalacza czasowego jakoś nie lubie używać ,ale może się przyzwyczaje. Co masz na myśli mówiąc "małpka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi