Trojan Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Wypraski są doskonałe. Szpachluję miejsca po wypychaczach i miejsca łączenia elementów karoserii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) Prace trwają. Elementy karoserii dostały kolorków. Jak lakier odpocznie czeka mnie szlifowanie i polerowanie. Lakierowane było wczoraj i jeszcze trochę za miękki jest. Edytowane 17 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Właśnie .... A szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 U mnie widać. Korzystam z photobucketa od początku. Jak ktoś jeszcze nie widzi to proszę dać znać bo się zmartwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Poprawiłem linki, widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Już w porządku. Ja też tam (Photobucket) wrzucam chwilowo swoje foty. Ale planuję postawić coś swojego, żeby być nie zależnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 A poprzednie widać? Chyba zrobiłem błąd ponieważ "sprzątałem" w photobuckecie i pewnie posypały się linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Niestety nie wszystkie poprzednie są widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 no to zabieram się do poprawiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Niestety nie da się edytować starszych postów. Zainteresowanych zapraszam do galerii poprzednich zdjęć: http://s37.photobucket.com/user/trojanst225/slideshow/La%20Ferrari Moderatorów przepraszam za bałagan - moja wina. Od tej chwili dokumentacja będzie prowadzona prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Uf, ależ mordęga z polerowaniem. Ale już prawie koniec. Fotki na świeżo bez czyszczenia po paście także wybaczcie paprochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Na lewych drzwiach na czarnym chyba trochę rysek jest. Ale ogólny efekt świetny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Bez ani jednego przetarcia się? Gratulacje Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Bez ani jednego przetarcia się? Gratulacje Pozdrawiam Messer A w życiu! Są dwa na błotnikach. Ale z pomocą przyszły olejowe mazaki. Testowałem je już na Astonie. Śladu nie ma tylko muszą porządnie wyschnąć a potem tylko Tamiya Compound Finish i jest bosko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jakimi farbami/ lakierami malujesz ( producent) oraz ten błyszczący jakiej firmy jest? Auto piękne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Jakimi farbami/ lakierami malujesz ( producent) oraz ten błyszczący jakiej firmy jest? Auto piękne ! Maluję farbami Zero Paints. Czerwony to Rosso Corsa z palety Ferrari - http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=985 Bezbarwny to również Zero. Do polerowania używam tylko past Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ooooo, ale świetnie to wygląda! Dobra polerka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Piekny, blyszczy sie jak psu kulki A ten lakier Zero to ktory? Sam uzywam ich farb, ale clear to juz allclada, bo jak dla mnie ten od zero strasznie trudno wypolerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Używam tego - http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=3667 Jak do tej pory nie narzekam. Lakier ten lubi mokre na mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Dzieki Ja dotychczas testowalem ten: http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=48_76&products_id=4914 Nakladal sie gladko, ale polerowac pasta Tamiyi sie nie dalo, zostawal tylko papierek na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 ale polerowac pasta Tamiyi sie nie dalo, zostawal tylko papierek na mokro. Ale jak to? Pasty są delikatne i praktycznie niezbędne do uzyskania idealnej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Jesli chodzi o allclad to pasta tamki jest idealna, poleruje az milo. Z moich doswiadczen przy lakierze Zero pasta nie dalo sie polerowac - lakier byl zbyt twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 No i wreszcie stanął na własnych kołach. Upaćkany jest i paprochów pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 31 Marca 2014 Autor Share Napisano 31 Marca 2014 Praca się przedłuży. Podczas pracy wystrzelił w kosmos bezbarwny klosz tylej lampy. Nie znalazłem go. Napisałem do Tamiyi (a w zasadzie do HLJ) o możliwość zakupu nowej ramki. Jak się nie uda to czeka mnie odlew z żywicy z pozostałego klosza. Są identyczne. A wszystko szło tak pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi