Andrzej_LK Napisano 28 Grudnia 2014 Napisano 28 Grudnia 2014 na zdjęciu widać wyraźnie, że ta skrzynka pod szpulą była skośna z przodu. poza tym bardzo ładnie. Cytuj
pees Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Napisano 28 Grudnia 2014 na zdjęciu widać wyraźnie, że ta skrzynka pod szpulą była skośna z przodu. poza tym bardzo ładnie. Wiesz, oglądałem te zdjęcia i za nic w świecie nie stwierdził bym że ona jest skośna, według mnie na 100 % jest kwadratowa, lub prostokątna. Moja wyobraźnia geometryczna nie widzi tam nic innego. Cytuj
Kerm Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Mam pytanie do kolegi, samodzielnie robiłeś lufę? Z kawałka drewna czy z czegoś gotowego? I jak zrobiłeś szpulę z walizką? Z góry dzięki. Cytuj
pees Napisano 2 Października 2015 Autor Napisano 2 Października 2015 Mam pytanie do kolegi, samodzielnie robiłeś lufę? Z kawałka drewna czy z czegoś gotowego? I jak zrobiłeś szpulę z walizką? Z góry dzięki. Witam Lufa robiona własnoręcznie z dwóch średnic okrągłych listewek bukowych, zakupionych w OBI, papier ścierny , i kręcimy w palcach do uzyskania zadowalającego nas kształtu. Szpulka, dwa krążki plastikowe wycięte cyrklem Olfy, w środek cokolwiek okrągłego, o odpowiedniej wysokości, na to drut transformatorowy - pryśnięte metalizerem Gunze MC-214. Skrzynka - listewki drewniane docięte na dwa kwadraty, sklejone ze sobą i zabejcowane. Cytuj
Kerm Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Wielkie dzięki za odp.! Do takiej kreatywności to potrzeba mi pewnie kilku lat klejenia. ;) Pozdrawiam. Cytuj
pees Napisano 2 Października 2015 Autor Napisano 2 Października 2015 Te własnoręcznie robione elementy to własnie coś najfajniejszego w modelarstwie, nie rezygnuj z tego. Cytuj
Kerm Napisano 2 Października 2015 Napisano 2 Października 2015 Nie zamierzam, na pewno będę próbował. Zaraz wybieram się do Leroy Merlin. ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi