stroju Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Ostatnio pobawiłem się w przemalunek modelu takiej lokomotywki którą produkuje Roco, jest to bardzo prosty model ale po malowaniu wiele zyskał. Użyłem modelu z tego zestawu dokładnie: http://www.behr-mobile.eu/images/ro_31027.jpg Rozebrałem ją na części, pomalowałem je od nowa robiąc zadrapania i później malowanko farbami AK Interactive. Stylizowana na zużytą lokomotywę ze starej cegielni albo kamieniołomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Zaj...... tylko trąbkę na dachu rozwierc, bo lekko psuje efekt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Efekt rewelacyjny - gratulacje! Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to wspomniana trąbka - widać na niej ślad szwu. No może jeszcze delikatny, żółty filtr na przedni reflektor - ale to już sprawa gustu ;) Po tym co pokazałeś, aż naszło mnie na odmalowanie mojej kolejki z dawnych lat - santa fe. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Szacun, w zasadzie trąbka i poprudzony reflektor sprawią, że chyba będzie to model "doskonały". Naprawdę szacun. Jak zobaczyłem w porównaniu ze złotówką, jakiej to jest wielkości, to SZACUN ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Weź się uspokój! Mam w fabryce kolegę -"wykolejeńca" ogląda to co robisz i przynosi mi jakieś wagony do przemalowywania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Zdjęcie ze złotówka rozwiewa wątpliwości, co do klasy malunku. To znaczy nie miałem wątpliwości że jest świetny, ale teraz widzę, że rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Tylko trąbka -- reszta szok!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Lutego 2014 Autor Share Napisano 17 Lutego 2014 Cieszę się że się podobał. Co do trąbki to cóż, będzie zmartwieniem nowego właściciela, choć skoro zalicytował to widać mu nie przeszkadza aż tak bardzo. Model powstał nie dla mnie tylko z myślą natychmiastowego wystawienia na allegro, ostatnio mam kryzys motywacyjny więc na to można zwalić nienawiercenie trąbki. Jak będę robił właściwą już dla siebie to się bawił, tu przecierałem szlaki w malowaniu takich drobin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi