Daz Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Galeria zdjęć HH-60J, którego budowę można podejrzeć w Warsztacie I takie małe zestawienie dwóch podobnych maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Bardzo odwazny i ciekawy projekt. Sprawie przyjemne wrazenie w odbiorze. Jezeli chodzi o konstruktywny krytycyzm to popracuj nad estetyka malowania, najbardziej mi chodzi o niedokladnie wytarty wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Piękne maszyny. Fajnie zrobione i ciekawe pomysły na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Świetne modele , mocno umorusane-chyba prosto z akcji wróciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Śledziłem warsztat i jestem pełen podziwu dla ilości włożonej pracy piękna maszyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Zdetalowanie piasty WN urzeka. Cały model fantastyczny. Czy składnie łopat to standard w tym modelu czy własna inwencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Zdetalowanie piasty WN urzeka. Cały model fantastyczny. Czy składnie łopat to standard w tym modelu czy własna inwencja? Ciesze się że się podoba Składane łopaty w tych śmigłowcach to standard, bo wszystkie są fabrycznie przygotowane do transportu na pokładach np Herculesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 Zdetalowanie piasty WN urzeka. Cały model fantastyczny. Czy składnie łopat to standard w tym modelu czy własna inwencja? szkoda , ze SF, wszyscy robią ohy ahy, a nie widza np źle lub krzywo położonych kalek, złej skali i wielu innych błedów etc etc Adam widzę że masz duży problem z moim modelem. Rozumiem, że Tobie się nie podoba, i uważasz że jest do d**y i OK, masz prawo do własnej opinii, po to jest to forum, ale nie odbieraj innym możliwości pozytywnego odbioru mojej pracy, lub nie narzucaj na siłę swojego zdania. Ja nie jestem zawodowym modelarzem, lub nie robię tego od 20 lat, to jest mój trzeci model od 15 lat i może 15 w życiu, i mam świadomość że nie jest idealny, ale też nie startuje w jakimś konkursie z nagrodami. Cieszę się z konstruktywnej krytyki, bo będę wiedział na przyszłość co w następnej pracy poprawić, ale czepianie się całości stwierdzeniami typu "użyłeś złego numeru bocznego" lub "kalka jest w złej skali" to sorry ale jakoś do mnie nie przemawia. Poza tym, skąd wiesz że kalka jest w złej skali?? Robiłeś pomiary czy po prost rzuciłeś "fachowym okiem" i wiesz że przekroczyłem granicę błędu o 0,0014mm?? Uważam że powinieneś trochę wyluzować, bo tak jak Ci już kiedyś napisałem, to tylko zabawa plastikowymi samolocikami, a nie sens życia... przynajmniej w moim przypadku. Poza tym, zwróć uwagę, że z pośród wszystkich opinii, tylko Ty się czepiasz, bo nawet nie nazwę tego krytyką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Zdetalowanie piasty WN urzeka. Cały model fantastyczny. Czy składnie łopat to standard w tym modelu czy własna inwencja? Ciesze się że się podoba Składane łopaty w tych śmigłowcach to standard, bo wszystkie są fabrycznie przygotowane do transportu na pokładach np Herculesów. Nie zrozumieliśmy się. Wiem, że takie śmiglaki mogą z przyczyn "magazynowych" składać łopaty WN. Chodziło mi o to czy model sam w sobie jest dostosowany przez producenta do składania i rozkładania łopat czy to twój "field mod"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Zdetalowanie piasty WN urzeka. Cały model fantastyczny. Czy składnie łopat to standard w tym modelu czy własna inwencja? Ciesze się że się podoba Składane łopaty w tych śmigłowcach to standard, bo wszystkie są fabrycznie przygotowane do transportu na pokładach np Herculesów. Nie zrozumieliśmy się. Wiem, że takie śmiglaki mogą z przyczyn "magazynowych" składać łopaty WN. Chodziło mi o to czy model sam w sobie jest dostosowany przez producenta do składania i rozkładania łopat czy to twój "field mod"? Zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 19 Lutego 2014 Autor Share Napisano 19 Lutego 2014 i znowu kolejna osoba , która nie szanuje innych- nie ma sensu bym Tobie wytykać błędy skoro ich nie chciałeś słuchać w warsztacie - moja uwaga dotyczy tego ze twój model daleki jest od oryginału, zabawa , zabawa ale.... po to jest to forumale skor mówisz ze sie czepiam to.... foto nr1- napis RESCUE na oknach - nie występuje ( sf) foto nr2- gwiazda na boku nie w srodku foto nr3- nr 12 w zlym miejscu za wysoko foto nr4 - napis US COASt...- za duzy i w złym miejscu nałożony strzałka DANGER po prawej stronie jest odwrotnie zrobiona, nawet nie sprawdziłeś z jakakolwiek fotka- lenistwo o wycinaniu kalek przemilczę- tych błędów jest dużo więcej ( kamera i nie tylko) , ale po co je tu wymienić , skoro w warsztacie nic chciałeś słuchać i uważałeś ze wiesz lepiej zaskoczę cie tez nie jestem modelarzem i nie czepiam sie wykonania- czytaj moje posty chyba ze masz problemy z polskim - tylko elementów dodatkowych jeżeli chcesz poznać więcej swoich błędów na modelu zapraszam na priv- pokaże ci nawet zdjęcia owego śmigłowca w skali 1:1 dlatego napisze jeszcze raz bo widzę ze masz problemy z czytaniem - bez urazy stwierdzam fakt... odbiega od oryginału (6012) , ale ok pierwszy post Żałośnie wygląda stwierdzenie o poszanowaniu ludzi u kogoś, kto trzy zdania później obraża mnie niedorzecznym stwierdzeniem, że nie umiem czytać!! I tak, CZEPIASZ SIĘ!!!, bo jak widać tylko tobie przeszkadzają jakieś kalki i zgodność 100% z oryginałem, wytykasz błahostki, wyciągając je ponad wszelkie pozytywy ,chyba musiałeś mieć trudne dzieciństwo - "bez urazy stwierdzam fakt..." .Widzę że spać przez to nie możesz, bo już z czwarty raz o tym wspominasz. ORYGINAŁ, ORYGINAŁ, ORYGINAŁ... tak jak by kogoś poza tobą to obchodziło w takim stopniu. Rozumiem, złe kolory, zła budowa, ale nie, ty zafiksowałeś się na numerze bocznym. Brawo Sherlocku, dostrzegłeś rażący błąd i teraz będę musiał spalić na stosie cały model i wszystko z czym miał styczność, bo przecież taka obelga w świecie awioniki, że nie wspomnę o gronie modelarzy nie przejdzie bez echa... Oficjalnie ci powiem, że urywam dalsze przekrzykiwanie się z tobą na tym forum, bo jest to idiotyczne, i niczemu to nie służy, ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i nikt jak widać nie odpuści. Jeśli uważasz że moje modele nie spełniają twoich oczekiwań to po prostu ich nie oglądaj i oszczędź i mi i sobie nie potrzebnych wytyków i docinek. Forum ma tyle tematów i postów, że spokojnie uda ci się śledzić prace innych bez narażania swojego wzroku na moje modele. A tak na marginesie bardzo chętnie zobaczył bym jakieś twoje modele, bo jakoś nic na forum nie znalazłem... no bo chyba nie powiesz mi że będąc Alfą i Omegą świata modelarstwa sam nie masz się czym pochwalić? No chyba, że ta sentencja przy twoim profilu na dole przy zdjęciach tyczy się właśnie modeli, to nie było pytania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 W kwestii fochów - Adam ma rację. Jak bierzesz się za samodzielne przerabianie modelu, żeby odwzorować coś z rzeczywistości a w innych sprawach puszczasz wodze fantazji to jest dysonans jak cholera. Tym bardziej, że jeśli pamiętam kalki drukowałeś samodzielnie, więc miałeś i czas i możliwości wydrukować je zgodnie z oryginałem (nie tylko Adam zwraca uwagę na "zgodność z oryginałem" ;) ). Kwestia konsekwencji. Co do spraw technicznych wykonania modelu, wykonany jest na podobnym poziomie, co Twój drugi model więc powtarzanie uwag było by bezcelowe. Nie o to biega, żeby kogoś deptać. Fajnie,że Ci się chce, przerabiać, ćwiczyć nowe sztuczki itd, ale największym błędem, jaki można w modelarstwie zrobić to uwierzyć w to, że jest się najlepszym na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 Obejrzałem sobie twoją galerie po raz drugi i nadal mi sie twój model podoba. Są oczywiscie pewne braki i niedoróbki (naprawde niewielu modelarzy na tym swiecie buduje bez zarzutu), ale nie psuja (przynajmniej mi) ogólnego odbioru tego modelu. Jeszcze jedna rzecz która przychodzi mi na myśl, (ale mogę się mylic), w obydwu twoich modelach mogłeś przyciąć golenie podwozia głównego (przedniego), tycio lepiej by siedziały. p.s. pamiętaj ze to ty płacisz za swoje modele i na twojej półce stoją, wiec tylko tobie muszą się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 pepsi_adam - Czekamy aż zaprezentujesz nam jakikolwiek ze swoich modeli, widać że jesteś naprawdę doświadczonym modelarzem sklejającym najdoskonalsze modele na świecie, gdzie każda śrubka się zgadza z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi