gorlock Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Napisano 7 Czerwca 2014 Podziałałem małe co nieco z przyczepką. Cytuj
Ritter Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Wszystko bardzo dobrze dopracowane, naprawdę warte oglądania. Bardzo profesjonalny warsztat. Cytuj
bazylms Napisano 7 Czerwca 2014 Napisano 7 Czerwca 2014 Przyczepka mi si ebrudzenie podoba. Można jeszcze przywalić trochę błotnikom, bo te jako najbardziej wystające są narażone na liczne uszkodzenia. Ale musu nie ma. Cytuj
gorlock Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Błotników za bardzo nie obijałem bo efekty pracy i tak pewnie w większości znikłyby pod błoceniem - pigmentowaniem. A z drugiej strony po tylu godzinach malowania odprysków już miałem z lekka tego dosyć Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Wiem o czym mówisz - właśnie jestem w trakcie młotkowania mojego Sdk-a. To chyba jest czynność która najmniej lubię w malowaniu. Cytuj
gorlock Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Napisano 8 Czerwca 2014 Ja podziwiam tych, którzy są wstanie obić model w godzinę albo nawet kilka godzin. Mnie obicie tego esdeka zajęło co najmniej 30 h i zużyłem 6 pędzelków 10/0 Cytuj
Kami Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Mnie obicie tego esdeka zajęło co najmniej 30 h i zużyłem 6 pędzelków 10/0 I to jest dopiero godne podziwu! Misterna praca i bardzo realistyczne efekt, o jakim przy obijaniu na szybko nie ma nawet mowy Oby tak dalej Kamil Cytuj
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Napisano 8 Czerwca 2014 Ja siedziałem 5 (bez kół bo to poszło stosunkowo szybko gdyż będzie kurzenje) i nie jest taki efektowny jak twój. Tak strasznie tego nie lubię, więc gdybym miał siedzieć 30 to pewno zrobiłbym go na nówkę. Cytuj
makinen Napisano 10 Czerwca 2014 Napisano 10 Czerwca 2014 Pięknie pomalowany, kapitalnie poobijany, świetnie wyeksploatowany... Cytuj
gorlock Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Napisano 29 Czerwca 2014 Witam! Model dostał wszelkiej maści zacieki. Teraz czas na błocenie i pigmentowanie a potem znów trochę działania olejami. Cytuj
bazylms Napisano 29 Czerwca 2014 Napisano 29 Czerwca 2014 Nabrał wyrazu. A co robisz olejami po pigmentach? Cytuj
gorlock Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Napisano 30 Czerwca 2014 A co robisz olejami po pigmentach? Zacieki i plamy paliwa, oleju i poprawiam niektóre rdzawe uprzednio zrobione a zgaszone przez lakier matowy. Cytuj
bazylms Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 A ty pokrywasz pigmenty matem czy po prostu fixerem? Cytuj
gorlock Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Napisano 30 Czerwca 2014 Grubszą warstwę pigmentów utrwalam fixerem a cieńszą jedynie traktuję białym spirytusem. Cytuj
Marcin1970 Napisano 9 Lipca 2014 Napisano 9 Lipca 2014 Jest rewelacyjny. Jak dla mnie to blacha ryflowana i siatki na burtach wyglądają za świeżo ( a przeciez po nich łazili i łuski spadały ) . Cytuj
gorlock Napisano 9 Lipca 2014 Autor Napisano 9 Lipca 2014 Jak dla mnie to blacha ryflowana i siatki na burtach wyglądają za świeżo ( a przeciez po nich łazili i łuski spadały ) . Wszystko jest w trakcie prac. Zarówno blacha jak i burty będą pigmentowane i traktowane jeszcze olejami. Na sam koniec dopiero zrobię przetarcia do gołego metalu tych elementów. Cytuj
gorlock Napisano 9 Lipca 2014 Autor Napisano 9 Lipca 2014 Nie wiem jak go pomalować od spodu Podwozie modelu zostało pomalowane także jednolitym kolorem Dunkelgelb z wyjątkiem liny holowniczej i rury wydechowej rzecz jasna. W tej chwili jest już ono ubłocone więc niewiele z tego dunkelgelbu widać Cytuj
gorlock Napisano 21 Lipca 2014 Autor Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Prac ciąg dalszy. Zbłociłem i spigmentowałem układ jezdny i zabrałem się za pigmentowanie i olejowanie komory silnika. Następne w kolejności pigmentowanie nadwozia. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Gość Cytuj
KAMIL90 Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 Naprawdę dobry modelik, przyjemnie się ogląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi