gorlock Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Witam! Kolejny model zaczęty ongiś, który postanowiłem skończyć do poczekalni przed malowaniem. Model na tradycyjnym poziomie Trumpka. Z własnej strony dodałem lufkę RB, koła Panzer Artu, linkę Eureka. Parę elementów wymagało poprawy (w tym oczywiście koła napędowe), dodania jakiegoś detalu co też jeszcze nastąpi czy szpachlowania. Rama sklejona już z nadwoziem (nie bez pomocy kleju CA), reszta na sucho. Przyczepka już gotowa ale "sfocę" ją na koniec budowy Sdeka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 Ładnie i czysto- pokazuj więcej po malowaniu... Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted February 19, 2014 Author Share Posted February 19, 2014 Następny warsztat zacznę już od malowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Teraz jest ładny, a co dopiero jak go pomalujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Miodzio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Jest świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 Małe uaktualnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Witam! Normalnie kocham niemieckie Schleppery! Na pewno będę tu wpadał i zaglądał co ci z tego wyjdzie. Jakiś czas temu polepiłem 7/1. Model stoi w galerii. Sama budowa ciągnęła się w nieskończoność i okrutnie mnie zmęczyła. Pomalowanie tego cudeńka nie jest wcale takie proste. Trzeba się trochę naszarpać. Za to efekt pracy, to już wiem na pewno, będzie powalający. Pojazd jest strasznie plastyczny i można poszaleć z malowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Zegary malowałeś czy to kalki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 16, 2014 Author Share Posted March 16, 2014 Zegary to kalki z zestawu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 Fotele jak żywe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted March 29, 2014 Author Share Posted March 29, 2014 Witam! Składanie zakończone. Koła i kilka elementów przyłożone na sucho. Z kolejnych rzeczy dodałem parę przewodów w silniku, zapinki na narzędzia Griffona, dorobiłem klamki, pochudziłem płytę pancerną chroniącą silnik. Gąsienice trochę ciasnawe, ale używszy sugerowane 54 ogniwa były stanowczo za długie. Trza będzie przykleić do kół. Malowanie wkrótce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 29, 2014 Share Posted March 29, 2014 Ładny, a teraz jak go pomalujesz będzie jeszcze ładniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 Parę fotek z malowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 13, 2014 Share Posted April 13, 2014 A możesz napisać czym malowany? Będziesz jeszcze bardziej rozjaśniał czy tak zostawiasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted April 13, 2014 Author Share Posted April 13, 2014 Malowany Tamiya XF-60 z domieszką błyszczącego lakieru Gunze (jasne partie z dodatkiem bieli XF-2). Parę miejsc będzie jeszcze rozjaśnionych o ton żeby nie zgubić całkiem modulacji potem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 4, 2014 Author Share Posted May 4, 2014 (edited) Witam! Detale modelu wymalowane, psiknięty lakierem błyszczącym, dostał miejscowo brązowy filtr, pierwszą delikatną biedronkę i wash. Teraz czas na malowanie odprysków a następnie właściwe brudzenie olejami i pigmenty. Edited May 4, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Jak na razie bardzo ładny i czysty. Chcesz go mocno styrać czy raczej delikatnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Wygląda coraz lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Witam, fura kozak wyglada. Ciekawy wykończenia jestem w która stronę polecisz subtelności czy sciorania na polu walki. Przy takim jedno barwnym kamo łatwo o przecholowanie. Mój flak jak narazie czeka na malowanie rownież używam farb Tamiya i xf-60 wydaje mi sie jasna już po pierwszym malowaniu, choć raz uzylem gunze dark yellow z efektu nie byłem zadowolony, blady jakiś kolor wyszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 Jak na razie jeszcze z niego czyścioszek. Biedronka z bieli i żółci którą zrobiłem niestety minimalnie widoczna jest na zdjęciach. Co do styrania to pewnie będzie raczej umiarkowane, ale jeszcze zobaczymy co z tego wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted May 5, 2014 Author Share Posted May 5, 2014 xf-60 wydaje mi sie jasna już po pierwszym malowaniu Mnie osobiście xf-60 najbardziej odpowiada. Jest też pewna różnica w odcieniu tej farby w zależności czym się ją rozcieńcza. Jeśli dedykowanym rozcieńczalnikiem Tamiya kolor jest bledszy. Natomiast w połączeniu z levelingiem gunze, którego używam, barwa jest ciemniejsza i bardziej nasycona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted June 1, 2014 Author Share Posted June 1, 2014 (edited) Witam! Esdek zmłotkowany. Teraz już z górki. Dojdą wszelkiej maści zacieki, rainsy, rdzawe smugi itp. Parę miejsc wymaga też jeszcze domalówek. Edited June 1, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Super że zrobiłeś też jaśniejsze odpryski przed brązem - bardzo ładnie to wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted June 1, 2014 Share Posted June 1, 2014 Wszystko bardzo elegancko i czysto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts