gorlock Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 Podziałałem małe co nieco z przyczepką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Wszystko bardzo dobrze dopracowane, naprawdę warte oglądania. Bardzo profesjonalny warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Przyczepka mi si ebrudzenie podoba. Można jeszcze przywalić trochę błotnikom, bo te jako najbardziej wystające są narażone na liczne uszkodzenia. Ale musu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Błotników za bardzo nie obijałem bo efekty pracy i tak pewnie w większości znikłyby pod błoceniem - pigmentowaniem. A z drugiej strony po tylu godzinach malowania odprysków już miałem z lekka tego dosyć Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Wiem o czym mówisz - właśnie jestem w trakcie młotkowania mojego Sdk-a. To chyba jest czynność która najmniej lubię w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Ja podziwiam tych, którzy są wstanie obić model w godzinę albo nawet kilka godzin. Mnie obicie tego esdeka zajęło co najmniej 30 h i zużyłem 6 pędzelków 10/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Mnie obicie tego esdeka zajęło co najmniej 30 h i zużyłem 6 pędzelków 10/0 I to jest dopiero godne podziwu! Misterna praca i bardzo realistyczne efekt, o jakim przy obijaniu na szybko nie ma nawet mowy Oby tak dalej Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Ja siedziałem 5 (bez kół bo to poszło stosunkowo szybko gdyż będzie kurzenje) i nie jest taki efektowny jak twój. Tak strasznie tego nie lubię, więc gdybym miał siedzieć 30 to pewno zrobiłbym go na nówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Pięknie pomalowany, kapitalnie poobijany, świetnie wyeksploatowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Witam! Model dostał wszelkiej maści zacieki. Teraz czas na błocenie i pigmentowanie a potem znów trochę działania olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Fajnie pozaciekany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Nabrał wyrazu. A co robisz olejami po pigmentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 A co robisz olejami po pigmentach? Zacieki i plamy paliwa, oleju i poprawiam niektóre rdzawe uprzednio zrobione a zgaszone przez lakier matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 A ty pokrywasz pigmenty matem czy po prostu fixerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Grubszą warstwę pigmentów utrwalam fixerem a cieńszą jedynie traktuję białym spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Obicia i zacieki rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Jest rewelacyjny. Jak dla mnie to blacha ryflowana i siatki na burtach wyglądają za świeżo ( a przeciez po nich łazili i łuski spadały ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Jak dla mnie to blacha ryflowana i siatki na burtach wyglądają za świeżo ( a przeciez po nich łazili i łuski spadały ) . Wszystko jest w trakcie prac. Zarówno blacha jak i burty będą pigmentowane i traktowane jeszcze olejami. Na sam koniec dopiero zrobię przetarcia do gołego metalu tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Nie wiem jak go pomalować od spodu Podwozie modelu zostało pomalowane także jednolitym kolorem Dunkelgelb z wyjątkiem liny holowniczej i rury wydechowej rzecz jasna. W tej chwili jest już ono ubłocone więc niewiele z tego dunkelgelbu widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Witam! Prac ciąg dalszy. Zbłociłem i spigmentowałem układ jezdny i zabrałem się za pigmentowanie i olejowanie komory silnika. Następne w kolejności pigmentowanie nadwozia. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Silnik - cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Komora silnika wyszła rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Naprawdę dobry modelik, przyjemnie się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi