killerkk Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Gdzeniegdzie w gąskach jest taka dziwna przerwa np. pomiędzy pierwszym a drugim "kułeczkeim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Chodzi tobie o ogniwa czy o co innego? Ogniwa takie muszą być, co drugie ma a jedno nie ma. Np, na poniższych zdjęciach: Druga skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Chodiz mi o pierwsze ogniwo po lewej stronie na górze, jest nierówno przyklejone do następnej częsci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Nie, koło źle się ułożyło, bo jeszcze nie przyklejone. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Namiot do zdjęć się znalazł to trzeba wykorzystać Model w połowie sklejony i złożony na sucho, jeszcze kilka poprawek typu szlifowanie czy jeśli się coś znajdzie to szpachlowanie. No i pójdzie jeszcze podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Te wypustki ustalające na zasobniki na bocznych płytach możesz usunąć ,no chyba że będziesz montował tam jakieś zasobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Właśnie Krzychu chciałem coś dodać, ale w intrsukcji i tak prawie połowy rzeczy nie ma co do czego, ale to nic. Jutro chyba już zacznę je usuwać i wydaje mi się, że może wyjść fajny modelik, bo pierwszy raz tak sprawnie mi poszło z gąskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Te zasobniki występowały w pierwszych seriach ,jak tu: więc spokojnie możesz je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Lutego 2014 Autor Share Napisano 26 Lutego 2014 "Wypustki" zostały usunięte. Mogę śmiało powiedzieć, że bodajże jutro kładę podkład i zobaczę co gra a co trzeba poprawić. Dodałem również linę, ułożyłem mniej więcej w miejscu, w którym się jej spodziewam. I takie zdjęcie podkreślające jego wygląd ;), ciekawe jak to wyglądało od strony szkopów pod Stalingradem jak taki najechał na ich okopy a oni bezradni musieli przeczekać przejazd. PS. Kolejny model to również czołg serii T, lecz 85. Następnie Kw-1s i mój pierwszy wrak t-34/76, lecz od zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Podkład położony co za tym idzie, jeden babol wyskoczył, ale papierek i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Może skusisz się na zimowe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Też nad tym myślałem, ale zimowe będzie miał chyba 85, albo i kolejny 76, lecz wrak. Ten już mam zarezerwowany na polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Po jego malowaniu stwierdziłem, że nazwę go żabką, no bo sami zobaczcie (Z góry przepraszam za paprocha na tylnej płycie) Jutro spróbuję go rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Jak był "Rudy" będzie "Żabka" ( ale teraz będzie 201) . jakim kolorem go pomalwałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Farba to Russian Green od patry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Jakubek pomoduluj jeszcze na pewno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Właśnie tak jakoś szybko leci i nie wiem dlaczego . Wiem, wiem Daniel. Jutro modulacja kolorków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Od rana kombinuję z rozjaśnianiem, ale jak zwykle tak samo wygląda, no może trochę lepiej. Z góry przepraszam za zdjęcia, ale po południu będę miał mocniejsze światła i aparat Przy okazji zgubiłem reflektor, ale mam kilka w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Jakubie czy już ten KM zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Cześć. No proszę kolejny T-34 w forumowym warsztacie wylądował. Pięknie wygląda, czysto sklejony, tylko rozjaśnień nie widać. Zrób większe kontrasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Jakubie czy już ten KM zmieniłeś? ??? Km nie zmieniałem, bo nie było potrzeby, tylko go schowałem do środka. Markuz, właśnie te kontrasty nigdy mi praktycznie nie wychodziły, ale jednak coś tam zmalowałem. Uff... Lampki i aparat robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Za duże powierzchnie chcesz rozjaśnić i się później wszystko zlewa. Psikaj na mniejszą powierzchnię, nie bój się mocnych kontrastów i wyjdzie. Oczywiście mocno rozjaśniaj farbę którą malujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Znaczy się po wash-u i całym "brudzingu" nie będzie widać takich dużych/mocnych kontrastów? W takim razie jutro poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Zawsze większość zanika . Zobacz tutaj. http://i659.photobucket.com/albums/uu311/ketrab30/Emil/cm1.jpg http://i659.photobucket.com/albums/uu311/ketrab30/Emil/sturerEmil7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Ooo, bardzo ci dziękuję Grzesiu za link, przyda się jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi