Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator
Napisano

Kosmos! Lata świetlne i generalnie chyba się położę odpocząć :-)

pozdrawiam

Christian

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i udało mi się skończyć model.

Ostatnim elementem były gąski

_MG_3812_zpse8e63d35.jpg

Ostatnią czynnością było zapięcie gąsienic na układzie jezdnym.

Całość prezentuje się tak jak poniżej

_MG_3814_zpsd18ae5a4.jpg

_MG_3815_zpsbabc3324.jpg

_MG_3816_zpsb4cd63c0.jpg

Zdjęcia skromne ponieważ "smaczki" postanowiłem sobie zostawić na galerię. Tam postaram się pokazać więcej szczegółów.

Z założenia miał być sam model ale mam pewien pomysł. Jeśli uda mi się go zrealizować to wtedy odgrzeję warsztat i dodam w nim dioramkę. Teraz skupię się na galerii na którą zapraszam wkrótce.

Dziękuję wszystkim za śledzenie tego wątku oraz za wyrażanie swoich opinii oraz zapraszam do komentowania.

• Super Moderator
Napisano

Pięknie! Czekam zatem z niecierpliwością na galerię :-)

pozdrawiam

Christian

Napisano

Mam tylko jedno ale. Musisz się określić czy to model "na chodzie" czy muzealny. Jeżeli będący w użyciu to gąsienice zdecydowanie nie powinny być takie zardzewiałe - w wielu miejscach powinny być wytarte do metalu.

Napisano
Mam tylko jedno ale. Musisz się określić czy to model "na chodzie" czy muzealny. Jeżeli będący w użyciu to gąsienice zdecydowanie nie powinny być takie zardzewiałe - w wielu miejscach powinny być wytarte do metalu.

Zdjęcia warsztatowe lekko przekłamują - widmo przesunięte w stronę żółtego. W oryginale, to co wygląda na rdzę jest piachem - i takie było założenie. Gąsienice - owszem lekko skorodowane (wszak to metal więc się musiał utleniać) ale głównie obsypane ziemią.

Mam nadzieję, że galeria ukaże to lepiej - zapraszam viewtopic.php?f=68&t=43500