MiloszKr Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Ciąg dalszy prac lakierniczych. Brązoworóżowy kolor został drugi raz na niesiony i to zniwelowało wszystkie braki. Tym razem bawiłem się w malowanie brązowych pasków imitujących inny odcień pasków jak w oryginale. Na razie jest jedna warstwa i gdzie nie gdzie widać cienie, ale to będzie poprawione drugą warstwą. Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 MiloszKr mam do ciebie prosbe czy masz moze dokumentacje okablowania dafa xf 105, z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 No nareszcie jest co skomentować, wcześniej dawałeś zdjęcia tego samego tylko z innych ujęć, a teraz coś nowego. Malowanie wygląda całkiem ładnie, kolory myślę że dobrane dobrze. Pozdrawiam i czekam na kolejny bardziej konkretny update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Ładne wnetrze, napewno nameczyłes sie zeby zrobic takie pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Znów długi zastój w pracach.. a no tak czasem bywa. Pierw problem z zdobyciem maskolu. 1,5 tygodniowe dobieranie proporcji lakierów po to by uzyskać żądany i zadowalający odcień niebieskiego i beżu. Po tych problemach zabrałem sie staranie i skrupulatnie do stworzenia listew świetlnych pod osłonami między osiowymi jak i trójnika w układzie wydechowym. W listwach świetlnych zastosuje Photo Etched Lights zakupionych na Modeltrucks & Part. Tak na święta skromne 2 foteczki: Jak to się mówi szkoła i jeszcze raz szkoła. Pokazuje to budowanie modelu w większości przebudowywanego bądź coś dorabianego. W tym przypadku osłon między osiowych. Musze jeszcze się dużo nauczyć i doskonalić techniki. Pomalowałem tylnie felgi już na wyjściowo jedynie rzucić na nie Clar. Osłony między osiowy jak i listwy pod nimi to wersja beta sprawdzałem jak sie maluje nowym aero i czy jest możliwe zrobienie pasów po przez zastosowanie taśmy 3M i Maskolu . Okazuje się że da trzeba tylko dopracować technikę maskowania. Koniec zamulania lecimy z fotkami: Osłony zamaskowane przed wstępnym malowaniem: Po zdjęciu maskowania: Felgi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Miłosz chyba zbyt długo czekałeś z odklejeniem taśmy maskującej z owiewek bo widać poszarpane brzegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Felgi bardzo fajne , osłony przez te nierówności takie sobie do poprawy . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Mała aktualizacja. Zbiorniki paliwa skończone , dorobić jedynie przewody paliwowe i będzie git. Skrzynka na akumulatory przymocowana już na stałe tak samo jak nadkola i zbiorniki paliwa. Pracowałem długo nad technika malowania pasków. Wiadomo ludzka ręka ma prawo się mylić i odchyłki w prostoliniowości linii mogą nieco się wahać. Ale z tego malowania jestem o wiele bardziej zadowolony niż z pierwszego próbnego. Błędy wcześniej popełnione, teraz już się nie pojawiły jedynie mały retusz osłon będzie potrzebny. Ale taki tyci tyci. Fotki: Uchwyty do lamp jak i logo na tunel cięte laserem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Teraz osłonki wyglądają miło . Pytanko: sam masz dojście do lasera czu jakaś firma wykonywała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Na białe pasy może lepiej było kupić arkusik białej kalki i przyciąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Seweryn wole sobie utrudniać życie. Jeśli malowany cały model to i pasy też jedynie kalkomania to będzie reklama na dachu i oznaczenie DAF i XF. fliper_nx firma która tnie laserem. Seweryn czyżbyś zabierał się za kolejnego Nascara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 A można prosić o link albo namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Skromny postęp prac nad modelem. Osłona między osiowa jak i felgi dostały już lakier bezbarwny teraz schnie do ostatecznego utwardzenia. Nad przednim zderzakiem wciąż prace trwają. Teraz kolejny eta p to będzie malowanie beżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Paseczki sa supcio Na zbiorniku widzę zagłębienia jakby nacięcia, zapomniałeś zaszpachlować czy są ci do czegoś potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Te zagłębienia które widzisz niedaleko obejm to nie jakieś tam widzi mi się lecz w oryginalnym też jest. Ponoć jest to do usuwania naprężeń w zbiorniku jak nagrzewa go słońce latem. Foto oryginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 No to cieszę się, że tak jest w tym orygianalale bo u mnie w dafikach nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Zderzak w 95% ukończony. Pomalować kratkę atrapy na niebieski i clar i będzie finisch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Po tygodniowej walce zderzak jest ukończony rzucić na niego clar i wypolerować. Teraz pora się zabrać za coś innego i chyba wróce do już prawie skończonych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Zderzak i osłona jest po drugiej warstwie bezbarwnego. Jeszcze jedna i będzie polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 No naprawdę fajnie! Super kolorki Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Mistrzostwo, szkoda ze dafy nie mają silnika, a by fajnie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Truckerek93 no niemają silnika, ale Miloszkr mu wstawia silnik, niewiem jeszcze od czego ;). Zderzak super jak na realu, też bym chciał mieć taki poziom w modelarstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 No nie no... ja po prostu nie mam nic do powiedzenia... PS: Mistrzostwo świata kolego Powodzenia i pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Bardzo ładnie wyszły Tobie te białe pasy juz chcę go widzieć na finiszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Truckerek93 no niemają silnika, ale Miloszkr mu wstawia silnik, niewiem jeszcze od czego ;). Zderzak super jak na realu, też bym chciał mieć taki poziom w modelarstwie Hmmm... Miłosz nie pisał nic o wstawianiu silnika... Co do Dafa to narazie super Zderzak wygląda wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi