eKrystian Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Zacytuje post Miłosza z PKMC. "Mam wysokie do tego modelu zachcianki okaze się co uda sie z tego wszystkiego spełnić. Mysle jeszcze by zrobić otwarte drzwi od stronny kierowcy dorobić stopnie do wchodzenia do kabiny pokusić sie o uchylaną kabine i przerobić jakoś silnik z Volvowskiej żedówki na Dafowskiego mocarza." Myślę, że się nie obrazi, ale to tak dla wyjaśnienia. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Na razie lakierek się utwardza przed polerowaniem. A ja miałem już prawie skończoną kabinę i zdarzył się mały wypadek.. no i kabina poszła w dot. I zabawa zaczyna się na nowo. Teraz trza znów stworzyć odpowiednie paski i będzie git. Tak wygląda teraz kabina: Powoli i do celu zamierzonego. Kabina jest pomalowana w 99,9% Beż, Biały i Niebieski poprawiony wszystkie ubytki też. Teraz czekam na szabloniki od Kolczana i będzie można pomalować esy floresy na globie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Ale pięknie... idealnie po prostu. Nie widze tam żadnych błędów, nic kompletnie. Jak będzie skończony to będzie co oglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Wspaniale to wygląda. A jakich farb do tego używasz, wyglądają na takie matowe a potem idzie na to bezbarwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 potem idzie na to bezbarwy? Jeżeli sie błyszczą to nie bezbarwny tylko połysk. A kabina jest wyśmienita, reszta też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 No Miłosz , z tymi paskami to masz juz niezłą wprawe , wychodzą idealnie , malowako super . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 No pięknie ci to idzie Miłoszu . Skończysz go na 15 TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Kapitalna robota Miłosz Ciekawe kiedy doczekamy się aby obejrzeć model w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Wow jestem pod wrazeniem,paski super wygladaja.Wykonanie pierwsza klasa.Czekam na finish... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 No ja czekam na dalsze relacje.Powdzonka zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 No MIłosz bardzo fajnie ci idzie Malowanie wychodzi super, oby tak dalej wszystko ładnie szło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Czasami się zastanawiam co ja wogóle robię na tym forum ... Kopara mi opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 Do Tornado. Andrzeju myślę że model jeszcze będę długo budował ze względu na to że chce go odwzorować najlepiej jak potrafię. A po drugie nigdzie mi się nie spieszy. Model w trakcie budowy będzie można obejżeć na MTM 08. Dawno nic w temacie się nie działo. Jakoś było można powiedzieć całkowity brak wenny. Ale dziś z nowymi szablonami wróciła wenna mam nadzieje ;) Dachowy esek floresek powstał na próbę. Ale będzie lepsza wersja. A teraz fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 Po bardzo długiej przerwie powracam. A teraz lecimy dalej. Prace nad klimą dachową zakończone Łącznie spędziłem nad tym elementem koło 9-10 godzin. Używając trzech past ściernych Tamiya Na koniec położyłem wosk też Tamiya i wypolerowałem. Skończyłem przedni zderzak i zamocowałem go już na stałe do ramy. Z Tyłu kabiny prace wciąż trwają, brakuje zbiornika na wodę do klimy postojowej belki z oświetleniem i dopieszczenia. Przepraszam za paluchy i mazy robione na szybkiego. Pomalowałem tylne klosze lamp kolorami X-27 i X-26 z palety Tamiya i podkleiłem folią aluminiową od wewnątrz. Efekt jak prawdziwe. Dodałem także boczne światło na błotniku którego standardowo nie ma w Dafie a w oryginale jest. Zamocowałem chlapacze produkcji Fleming Pedersen. Skończyłem też łóżeczko górne dodać firankę i będzie finito la komedija Oryginał: Model: Oryginał: Model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Różnica w porównaniu do poprzedniego projektu jest taka, że aż się uśmiecham Skończ waść i daj pooglądać (na żywo)! Przy okazji wyszła chyba mała niezgodność - biały pasek na feldze w oryginale jest węższy. Dałoby się to nawet naprawić bez rozbierania koła, więc jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Banshee777 Nie wygląda to aż tak strasznie, ja bym zostawił tak jak jest. A reszta jest porostu powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 No długo czekałem az cos nowego sie pojawi i prosze, prawie koniec. Moze to moje czepiactwo ale szkoda ze nie zrobiłes imitacji żarowek w lampach z przodu, klosze so bardzo wyrazne i wszystko przez nie widac a żarowki własnej roboty by duzo ładniej wygladały...a tak to super.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Super!!!!!! wygląda to po prostu niesamowicie... A jaki ten niebieski?? firma nr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Banshee777 myślę że będziesz miał jeszcze powody przy tym projekcie do uśmiechu. ManiakScań powiem że ten niebieski powstał po przez mieszanie 3 innych odcieniach trwało to tak długo aż znalazłem proporcje lakierów. Ciąg dalszy prac. Szafka górna pomalowana wraz z drzwiczkami na mniej więcej kolor odpowiadający oryginałowi. Łóżko dolne lodówka już zamocowane na stałe. W tunel zostało wkomponowane logo Dafa. Ciąg dłubania nastąpi Oryginał: Model: Oryginał: Model: Oryginał: Model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Coraz to nowe zdjęcia z relacji i coraz bardziej podziwiam Pięknie to wszystko wygląda. Tylko tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Ten tunel zrobiłeś z gipsu?? Bo tak dziwnie to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Do Truckman nie tunel to szpachla i szlifowanie. Logo zaś powstało techniką laserową. Coś tam dłubie sobie. Do foteli zostało dorobić podłokietniki jeszcze zastanawiam się jak dokładnie to zrobić jaki materiał do tego wykorzystać. Dorobiłem pasy a na pasach są zapinki. Resztę widać, nie mam się co rozpisywać. Oryginał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Budowa modelu perfekcja, jak narazie idzie ci dobrze Pozdrawiam Misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Pięknie ! Robisz wszystkie szczegóły - i to się ceni ! Podoba mi się bardzo.... Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Na zdjęciach te pasy nie wyglądają na ciekawe chociaż przypuszczam ze w kabinie w gotowym modelu to będzie fajnie wyglądało. Duże za pomysł z tymi pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi