Jump to content

Chamond Takom 1/35 "Teddy "

bożo wpożo
 Share

Recommended Posts

CzołK lepiło się bardzo przyjemnie ( mój pierwszy zresztą ) . Malowany Gunze C , świniony siuwaksami AK . Kalki zrobili chłopaki z MeliusManu (polecam bardzo)

zzzzzzzzzzzz037_zps96aac17d.jpg

zzzzzzzzzzzz127_zps7e162af6.jpg

zzzzzzzzzzzz197_zps1503e72a.jpg

zzzzzzzzzzzz198_zps82463b82.jpg

zzzzzzzzzzzz087_zps949882ad.jpg

zzzzzzzzzzzz089_zpsdd84356b.jpg

zzzzzzzzzzzz100_zps3ad6549f.jpg

zzzzzzzzzzzz103_zpsf0e34fa9.jpg

zzzzzzzzzzzz076_zps57d68845.jpg

zzzzzzzzzzzz106_zps139ad8ea.jpg

zzzzzzzzzzzz079_zps25c6d638.jpg

zzzzzzzzzzzz108_zpsdaeb16fa.jpg

zzzzzzzzzzzz109_zps9a8f2f96.jpg

zzzzzzzzzzzz082_zps0d88de0f.jpg

zzzzzzzzzzzz104_zps97c0818c.jpg

zzzzzzzzzzzz111_zpsc0a0f9a2.jpg

Super wykonanie i bardzo dobre zdjęcia, o co ostatnio dość trudno.

Jedyna uFaga - żeby mi to ostatni raz bez warsztatu było, bo jak nie to będziemy musieli z Panem pałOM cie odwiedzić

• Super Moderator

Cześć

Bardzo ładny model - podoba mi się malowanie - faktycznie jak już wspomniał kolega PaRazo - preshading psiknąłeś z precyzją chirurga :-)

pozdrawiam

Christian

Dziękuję bardzo za miłe słowa !

Sama myśl o Mitrofanowie i Twierdzy mrozi mi krew w żyłach, więc lepiej nie ryzykować ....

Co do kamuflażu - wydrukowałem sobie obrazki z moNdrej ksiąSZki , (której nie przeczytałem niestety czterdzieści razy za wyjątkiem "RYSU HISTORYCZNEGO) i na ich podstawie wyciąłem szablony plam z papieru . Odrysowałem delikatne kreski na kadłubie ołówkiem i wedle kresek namalowałem pędzelkiem już te właściwe . Plamy wypełniłem bardzo mocno rozcieńczonymi gunziakami na niskim ciśnieniu ( na granicy plucia farby) , co daje kontrolę przy kładzeniu tychże . Na koniec jeszcze raz poprawiłem czarne kreski pędzelkiem .

Cieszę się , że się podoba mój czołK .

No wreszcie i tutaj pokazałeś to cudo dla mnie model znakomity, tym bardziej, że większość modeli w tym kamuflażu wygląda zabawkowo, a Twój wyszedł bardzo realistycznie, jak rasowy, styrany wóz prosto z wojny gratulacje!