witek@ Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Nadszedł ten czas aby zamieścić galerię.Projekt sporo osób śledziło więc nie będę się tu rozpisywał nad napotkanymi trudnościami. Dla nie wtajemniczonych dodam,że model to najnowsze Fujimi plus chyba wszystkie możliwe dodatki dostępne na rynku w tej skali które można było w tym modelu wykorzystać. Z modelu jestem zadowolony i wiem już co muszę w następnym wykonać inaczej.Teraz niech obraz się broni sam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Gratulacje ukończonego projektu! Mam nadzieję że kolejne też mi się uda na żywo oglądnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 widziałem... podziwiałem... gratuluje medalu - zasłużony w pełni! piękny jest ten Yamashiro... No i mam nadzieję na odtajnienie tajnych planów stoczniowych jakąś nową relacją.... Planów zdradzonych dopiero po 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2014 A i moje gratulacje również We Wrocławiu zobaczymy go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 widziałem...podziwiałem... gratuluje medalu - zasłużony w pełni! piękny jest ten Yamashiro... No i mam nadzieję na odtajnienie tajnych planów stoczniowych jakąś nową relacją.... Planów zdradzonych dopiero po 4 No właśnie nie pamiętam po tych torturach swoich zeznań ....a taak serio...to tak jak zapowiedziałem ;-) Już w krótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 A i moje gratulacje również We Wrocławiu zobaczymy go ? Oględziny były już w Bytomiu Coś widzę,że do Wrocka też będę musiał te moje wypociny zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2014 A i moje gratulacje również We Wrocławiu zobaczymy go ? Oględziny były już w Bytomiu Coś widzę,że do Wrocka też będę musiał te moje wypociny zabrać Obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Klasa!!! I bardzo fajne otoczenie(woda + duperele) robi to bardzo fajny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Brawo. Każdy ukończony projekt to sukces. A jak jeszcze jest na co popatrzeć to już kumulacja. Piękny okręt. Czekam na następny. Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Cudny jest, szczegolnie ze mam sentyment do tego pokraka, ale jak patrze na te wasze 700-tki to moje dlonie dostaja telepki Chyba bede musial sprobowac sil z ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Przepięknie się prezentuje. Tylko przy takim poziomie modelu podstawka i dżonka troszku odstają poziomem. Może y chociaż tę dżonę dopieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Przepięknie się prezentuje. Tylko przy takim poziomie modelu podstawka i dżonka troszku odstają poziomem. Może y chociaż tę dżonę dopieścić. Dopieścić czyli co ? jak ? Podstawka niestety kombinowana na szybko w zastępstwie zamówionej która nie dotarła na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Przepięknie się prezentuje. Tylko przy takim poziomie modelu podstawka i dżonka troszku odstają poziomem. Może y chociaż tę dżonę dopieścić. Dopieścić czyli co ? jak ? Podstawka niestety kombinowana na szybko w zastępstwie zamówionej która nie dotarła na czas. No wiesz, jakieś sznurki do żagielków, może cosik na pokładzie, jakiegoś chłopka, żeby taka zdalnie sterowana nie była ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Gratulacje, piękny model, całość ładnie się prezentuje Jaki będzie następny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Przepięknie się prezentuje. Tylko przy takim poziomie modelu podstawka i dżonka troszku odstają poziomem. Może y chociaż tę dżonę dopieścić. Dopieścić czyli co ? jak ? Podstawce obmalował bym brzegi na czarno, a dżonce wycieniował bardziej żagiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Przepięknie się prezentuje. Tylko przy takim poziomie modelu podstawka i dżonka troszku odstają poziomem. Może y chociaż tę dżonę dopieścić. Dopieścić czyli co ? jak ? Podstawce obmalował bym brzegi na czarno, a dżonce wycieniował bardziej żagiel. Podstawka będzie w ciemnym brązie,nie gryzie się z innymi na półce Dżonka jest wycieniowana wystarczająco.Nie wszystko musi ociekać syfem ;-) Dżonka z premedytacją dla kontrastu wygląda przy Yamashiro niczym tukan.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Witku, moje gratulacje. Milo bylo Ciebie poznac w Bytomiu i zamienic kilka slow Przepiekny model japonskiego pancernika. Bede sledzil Twoja kolejna relacje. Życzę nastepnego super modelu. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Witku, moje gratulacje. Milo bylo Ciebie poznac w Bytomiu i zamienic kilka slow Przepiekny model japonskiego pancernika. Bede sledzil Twoja kolejna relacje. Życzę nastepnego super modelu.Pozdrawiam Agillus68 Dzięki za uznanie.Ciebie także było miło poznać.Do zobaczenia następnym razem i w następnej relacji. A tak na marginesie...blacman dobrze prawi..żądamy galerii dla Washingtona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Nie jest łatwo pomalować ładnie japoński okręt. Jednolity ciemny kolor utrudnia uwydatnienie szczegółów i często w dobrze sklejonych i zdetalowanych modelach wszystko zlewa się w ciemną masę. Tobie udało się tego uniknąć. Podoba mi się, nawet bardzo aż zdjąłem do oglądania swojego Fuso z szafy A podstawka...z niektórych zdjęć odnoszę wrażenie, że model nad nią lewituje nie dotykając wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Nie jest łatwo pomalować ładnie japoński okręt. Jednolity ciemny kolor utrudnia uwydatnienie szczegółów i często w dobrze sklejonych i zdetalowanych modelach wszystko zlewa się w ciemną masę. Tobie udało się tego uniknąć. Podoba mi się, nawet bardzo aż zdjąłem do oglądania swojego Fuso z szafy A podstawka...z niektórych zdjęć odnoszę wrażenie, że model nad nią lewituje nie dotykając wody. Z podstawką to złudzenie zwłaszcza,że wpuściłem w jedno miejsce strzykawką still water-a ...Ciekawe,że na żywo w zasadzie prezentuje się lepiej niż na zdjęciach.....Owszem to lepsze wyjście niż by miało być na odwrót ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Rewelacja Witku, szczere gratulację, na zbliżeniach wydaję się jak w skali 1/350 Szkoda że nie mogłem zobaczyć to cudo w Bytomiu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 żądamy galerii dla Washingtona Dokładnie też chętnie bym zobaczył Witku wiadomo kto wykonał Arizonę i Repulse, fajnie się prezentują na fotkach z Bytomia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 żądamy galerii dla Washingtona Dokładnie też chętnie bym zobaczył Witku wiadomo kto wykonał Arizonę i Repulse, fajnie się prezentują na fotkach z Bytomia. Pozdrawiam Co do Arizony z Bytomia to wykonał ją jakiś "cichociemny" Nie widzieliśmy kto przyniósł i nie widzieliśmy o zgrozo stojąc przy stołach kto Arizonę spakował....Repulsa nie było ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Rewelacja Witku, szczere gratulację, na zbliżeniach wydaję się jak w skali 1/350 Szkoda że nie mogłem zobaczyć to cudo w Bytomiu. Pozdrawiam. Będzie we Wrocku do zobaczenia więc nic straconego.......a jak bywasz w Krainie podziemnych pomarańczy to zapraszam na kawkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Co do Arizony z Bytomia to wykonał ją jakiś "cichociemny" Nie widzieliśmy kto przyniósł i nie widzieliśmy o zgrozo stojąc przy stołach kto Arizonę spakował....Repulsa nie było ;-) Dzięki za info. Repulse jest na fotkach które udostępnił mi kolega ganjavir, dlatego pytałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi