qalimar Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Andrzej, masz fotografię dokumentującą takie zacieki? To wygląda tak, jakby lało mu się z piasty WN, co jest raz niebezpieczne, dwa- niedopuszczalne. Jeśli chcesz uwidocznić zacieki nafiarsko-olejowe- to idź w tym kierunku: http://www.airplane-pictures.net/photo/103452/735-poland-army-mil-mi-24v/ Mi-24, ale idea ta sama. Cytuj
Flachenty Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Niestety mam :( Jak to jedna osoba powiedziała gdy zobaczyła go po powrocie z Afgana "o ku..a, ja pie....ę, przecież to były nowe śmigłowce" Jak tak sobie teraz patrzę to chyba byłem za delikatny PS Jak węzmę Mi-24 na warsztat to też tak go uwalam Cytuj
Flachenty Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 A teraz zabawa przy zadku Niestety Trumpek się nie popisał i zrobił prostokątne łopaty, więc trzeba było nadać im odpowiedni kształt. Potem przyszła pora na wstępne malowanie potem poważniejsze malowanie, dłubanie przy krawędzi natarcia, syfienie itp. i na swoim miejscu Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Cudne łopatki :( ale już przestań kopać leżącego Cytuj
Sławekb Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Krawędzie natarcia to znowu słynna folia do kominków?. Cytuj
Flachenty Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Dokładnie tak A teraz pytanie: co się zmieniło na tej fotce? Cytuj
Sławekb Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 doszły ruskie napisy.....których też potrzebuję Cytuj
Mitrandir Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Krawędzie natarcia to znowu słynna folia do kominków?. A jakże, słynna folia do kominków :P właśnie kończę tapicerkę kabiny transportowej ową folią Cytuj
Flachenty Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Jako, że dziś niewiele mi się chciało to dorobiłem twarz Milkowi Na razie tylko jako przymiarka ale zawsze Niestety będzie sporo dopasowywania ale damy radę Cytuj
Cinekf1 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak ja lubię tą mordę :-). Ekstra wyszła kabinka Cytuj
Sławekb Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Właśnie ze względu na przód tego śmigłowca...LUBIĘ GO I JUŻ!!!!!......Maski własna robótka? Cytuj
Super Moderator Reflect Napisano 5 Sierpnia 2014 Super Moderator Napisano 5 Sierpnia 2014 Świetnie Tobie idzie! To będzie kapitalny model! Pozdrawiam Christian Cytuj
Flachenty Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 Maski to tamiyowska taśma do tego skalpelek i już jakieś 15 minut roboty. Cytuj
Sławekb Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 a malowałeś od wewnątrz ramę na niebiesko?. Cytuj
Flachenty Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 Dziś mi się chciało trochę bardziej (ale już mi przeszło ) i taki wyszedł efekt moja pierwsza tablica własnej roboty nie powiem żebym był zachwycony ale jest jak jest (nie mam pojęcia jak co poniektórzy robią to w mniejszej skali) W odróżnieniu od Sławkowego Milka u mnie cały środek jest czarny więc nie wiele będzie widać. Cytuj
Sławekb Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Że tak zapytam znowu o tą taśmę do kominków.......trzyma ci się dobrze powierzchni?...bo mam ją już i tak się zastanawiam czy zda egzamin?. Cytuj
Flachenty Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 Jak na razie problemów nie widzę. Cytuj
Flachenty Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 Ciąg dalszy zabawy. Dziś kontynuujemy tablice. i oryginał Jak również ciąg dalszy brudzenia a właściwie poprawki dotyczące zacieków (poprzednie były dość słabe). Dla mnie to głównie nauka zabawy chemią modelarską. A że koledzy wspomagają radami to trzeba było skorzystać Mam nadzieję, że jest lepiej ale może jeszcze to nie być wersja ostateczna ;) Cytuj
Sławekb Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Zacieki...myślę,że dużo lepsze...bardziej naturalne. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Malowanie i eksploatacja bardzo mi się podobają. Detale w kabinie - jak sądzę - powinieneś zrobić lepiej. Malowanki ręczne ekranów, włączników, linii nie wyglądają dobrze. A jestem jakoś przekonany, że dałbyś radę to poprawić (nawet kosztem robienia jeszcze raz). Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj
Sławekb Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Niestety zgadzam się z Mikołajem......coś mi się wydaje,że pośpiech cię dopadł.....chciałbyś już go mieć w całości nie? Cytuj
Flachenty Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Nie chodzi o pośpiech. Pisałem, że nie jestem zachwycony. Kombinuję teraz jak to zrobić inaczej, pomysł już jest a na wykonanie przyjdzie trochę poczekać bo muszę na parę dni przesiąść się na T-34 w skali 1:1 Cytuj
Flachenty Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Poprawka. Jako, że jestem niecierpliwy więc nie mogłem czekać na sprawdzenie technologii i zrobiłem jedną tablicę, Chyba wyszło lepiej Cytuj
Flachenty Napisano 11 Sierpnia 2014 Autor Napisano 11 Sierpnia 2014 Już po zabawach czołgowych (fajnie było ) Od jutra wracam do lotnictwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi