Skocz do zawartości

MI-17-1V 6109 z PKW Afganistan 1/35 Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Andrzej, masz fotografię dokumentującą takie zacieki? To wygląda tak, jakby lało mu się z piasty WN, co jest raz niebezpieczne, dwa- niedopuszczalne. Jeśli chcesz uwidocznić zacieki nafiarsko-olejowe- to idź w tym kierunku:

http://www.airplane-pictures.net/photo/103452/735-poland-army-mil-mi-24v/

Mi-24, ale idea ta sama.

• Odpowiedzi 299
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niestety mam :(

Jak to jedna osoba powiedziała gdy zobaczyła go po powrocie z Afgana "o ku..a, ja pie....ę, przecież to były nowe śmigłowce"

IMG_2542.JPG

Jak tak sobie teraz patrzę to chyba byłem za delikatny

PS

Jak węzmę Mi-24 na warsztat to też tak go uwalam

Napisano

A teraz zabawa przy zadku

Niestety Trumpek się nie popisał i zrobił prostokątne łopaty, więc trzeba było nadać im odpowiedni kształt.

DSC_4940.JPG

Potem przyszła pora na wstępne malowanie

DSC_4942.JPG

potem poważniejsze malowanie, dłubanie przy krawędzi natarcia, syfienie itp.

DSC_4946.JPG

i na swoim miejscu

DSC_4949.JPG

Napisano
Krawędzie natarcia to znowu słynna folia do kominków?.

A jakże, słynna folia do kominków :P

właśnie kończę tapicerkę kabiny transportowej ową folią

Napisano

Jako, że dziś niewiele mi się chciało to dorobiłem twarz Milkowi

Na razie tylko jako przymiarka ale zawsze Niestety będzie sporo dopasowywania ale damy radę

DSC_4959.JPG

DSC_4962.JPG

DSC_4963.JPG

DSC_4966.JPG

DSC_4967.JPG

DSC_4969.JPG

Napisano

Dziś mi się chciało trochę bardziej (ale już mi przeszło )

i taki wyszedł efekt

DSC_4972.JPG

DSC_4982.JPG

moja pierwsza tablica własnej roboty

nie powiem żebym był zachwycony ale jest jak jest (nie mam pojęcia jak co poniektórzy robią to w mniejszej skali)

W odróżnieniu od Sławkowego Milka u mnie cały środek jest czarny więc nie wiele będzie widać.

Napisano

Ciąg dalszy zabawy.

Dziś kontynuujemy tablice.

DSC_4985.JPG

DSC_4986.JPG

i oryginał

IMG_8786.JPG

Jak również ciąg dalszy brudzenia a właściwie poprawki dotyczące zacieków (poprzednie były dość słabe).

Dla mnie to głównie nauka zabawy chemią modelarską. A że koledzy wspomagają radami to trzeba było skorzystać

Mam nadzieję, że jest lepiej ale może jeszcze to nie być wersja ostateczna ;)

DSC_4987.JPG

DSC_4989.JPG

Napisano

Malowanie i eksploatacja bardzo mi się podobają. Detale w kabinie - jak sądzę - powinieneś zrobić lepiej. Malowanki ręczne ekranów, włączników, linii nie wyglądają dobrze. A jestem jakoś przekonany, że dałbyś radę to poprawić (nawet kosztem robienia jeszcze raz).

Pozdrawiam - Mikołaj

Napisano

Nie chodzi o pośpiech. Pisałem, że nie jestem zachwycony. Kombinuję teraz jak to zrobić inaczej, pomysł już jest a na wykonanie przyjdzie trochę poczekać bo muszę na parę dni przesiąść się na T-34 w skali 1:1

Napisano

Poprawka.

Jako, że jestem niecierpliwy więc nie mogłem czekać na sprawdzenie technologii i zrobiłem jedną tablicę,

Chyba wyszło lepiej

DSC_4991.JPG

DSC_4993.JPG

DSC_5005.JPG