Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie ,

Jako ze optyk w mojej miejscowosci nie ma co robic , a i mi sie zachcialo wstapic do klubu posiadaczy karty zlotego czlonkostwa u lokalnego okulisty postanowilem zbudowac cos w skali 1:700 a i cos wreszcie pokazac na forum.

Jest to moj absolutny debiut w tej materii. ( umieszczania na forum , wczesniej pokazywalem tylko jakies galerie pancerne ale nie na modelworku ) .

W okretach nowy nie jestem , troche kartonowek pokleilem.

Z plastiku dotychczas zbudowalem i ukonczylem tylko dwie 700-ki ( jakis stary USS Indianapolis i HMS Rodney z Tamiy'i ) .

350-tek bylo zdecydowanie wiecej i jak to zwykle bywa nie wszystkie ukonczone .

Mam nadzieje dociagnac do upragnionego konca , i nie dostac zbytnich batow od kolegow z wiekszym doswiadczeniem.

Prosze nie spodziewac sie powtorki z Witk@'a czy tez z Blacman'a bo to nie ten poziom .

Padlo na Fuso - jako ze jestem pasjonatem wojny na pacyfiku i floty japonskiej .

Dobra koniec paplaniny , ponizej moje zabawki i tutaj pytanie do Witka , czy tez uzywales blach dedykowanych do Aoshimy ?

Pytam bo jak budowalem Yukikaze Tamiy'i upychalem blachy do Hasegawy i troche sie z nimi nameczylem . Jak to wygladalo w przypadku Yamashiro , bo nie doczytalem w Twojej relacji .

DSC_0892_zps1fecbc59.jpg

DSC_0894_zps849a4485.jpg

Na poczatek ( wczoraj ) powiercilem otwory bulai w burtach , oraz oskrobalem poklad z niepotrzebnych rzeczy .

DSC_0899_zps676092d1.jpg

DSC_0898_zps7822f83b.jpg

DSC_0900_zps189e89e3.jpg

DSC_0907_zps2dd359c0.jpg

Po dzisiejszym malowaniu moim oczom ukazal sie super detal ktorego sie nie spodziewalem. Rzeczywiscie jest tak jak pisal Witek@ , finezja Fujimi powala ...

DSC_0915_zpsf2349be9.jpg

Skrzynki amunicyjne ( chyba ) i wlazy

DSC_0916_zps957af189.jpg

Pierwsze przymiarki z pokladem - wydawal mi sie kilka setnych mm za krotki - na 4 wiezy mialem wrazenie ze nie chce wejsc , zobacze jak pousuwam wszystkie niepotrzebne rzeczy .

Tutaj juz po lekkim naciagnieciu wydaje sie lepiej.

DSC_0919_zpsaa17ddd4.jpg

DSC_0922_zpsa33ba2f8.jpg

I tylny poklad pomalowany , schnie ...

DSC_0910_zps2ed3ccc8.jpg

To tyle na razie. To byla ta najlatwiejsza czesc , bedzie trudniej o tym to wiem......

Pozdrowienia

Sebastian

P.S. Sorki za nienajlepsze zdjecia , beda lepsze , tylko musze pozyczyc lampy i namiot do zdjec od kolegi .

Napisano

FUSO. Okręt fetysz ! Okręt z najefektowniejszą wieżą dowodzenia ever !!!

Kurde dział szkutniczy kwitnie !!!!

Napisano

Super, będę patrzył z ciekawością

Czy tylko ja mam wrażenie, że "700" zaczyna tu być skalą wiodącą

Dokładnie tak, i oby tak dalej, 700 to jedyna słuszna i najlepsza

Pozdrawiam

Napisano
Super, będę patrzył z ciekawością

Czy tylko ja mam wrażenie, że "700" zaczyna tu być skalą wiodącą

Dokładnie tak, i oby tak dalej, 700 to jedyna słuszna i najlepsza

Pozdrawiam

Wiodącą może jeszcze nie ale na pewno 700-tka przeżywa renesans.Co mnie osobiście bardzo cieszy.

Napisano

O ja cie kręcę mamy wysyp , chyba będę musiał sam coś przygotować w 700tce

No to zasiadam wygodnie, samuraja nie odpuszczę

Napisano

No tak . Zaczelo sie . Teraz rece beda mi drzaly podwojnie .

Poklad naklejony , tylko przedluzke z linoleum z 1938 musialem zerwac i pomalowac jeszcze raz. Paluchami z klejem zabrudzilem.

Artyleria glowna pospawana teraz detale z Flyhawka i czeka na lufy az przyjada . Zdjecia postaram sie jutro wstawic.

Przy takich zestawach jak ten z Fujimi , trudno o brak renesansu.

Jak poprzymierzalem kilka czesci do siebie , to wiem jedno , jak beda bledy to tylko z mojej winy. Zaprojektowany i wykonany wydaje sie wrecz idealnie .

Pozdrowienia

Seba

Napisano

Brrr a moje 700 nie dociera:/ Nie martw się. Ja widziałem osobiście prace Witka@ i Blacmana. To trzeba tajnych laboratoriów i nanoroboty Do nich ciężko się zbliżyć z jakością. Też zaczynam 700 i też IJN więc będę podglądał.

Napisano

Też kiedyś zaczynałem od 700-tki..ale już wzrok nie ten i ręce jak u deliryka..przesiadłem się więc na 350..ale z podziwem patrzę na dokonania kolegów..

Napisano

Glowa do gory. Wszystko wyjdzie. Masz fajna baze wyjsciowa (dobry zestaw Flyhawka i super model Fujimi). Zreszta Fujimi teraz przoduje we flocie Japonskiej. A jeszcze nie tak dawno nie spojrzalbym na modele tej firmy. Swiat sie zmienia. Powodzenia w dalszych pracach

Pozdrawiam

Agillus68

Napisano
FUSO. Okręt fetysz ! Okręt z najefektowniejszą wieżą dowodzenia ever !!!

Japońce specialni budowali takie okręty bo wiedzieli, że jeżeli nie wygrają wojny to będą inspirować modelarzy

Powodzenia