volsebix Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Witajcie , Jako ze optyk w mojej miejscowosci nie ma co robic , a i mi sie zachcialo wstapic do klubu posiadaczy karty zlotego czlonkostwa u lokalnego okulisty postanowilem zbudowac cos w skali 1:700 a i cos wreszcie pokazac na forum. Jest to moj absolutny debiut w tej materii. ( umieszczania na forum , wczesniej pokazywalem tylko jakies galerie pancerne ale nie na modelworku ) . W okretach nowy nie jestem , troche kartonowek pokleilem. Z plastiku dotychczas zbudowalem i ukonczylem tylko dwie 700-ki ( jakis stary USS Indianapolis i HMS Rodney z Tamiy'i ) . 350-tek bylo zdecydowanie wiecej i jak to zwykle bywa nie wszystkie ukonczone . Mam nadzieje dociagnac do upragnionego konca , i nie dostac zbytnich batow od kolegow z wiekszym doswiadczeniem. Prosze nie spodziewac sie powtorki z Witk@'a czy tez z Blacman'a bo to nie ten poziom . Padlo na Fuso - jako ze jestem pasjonatem wojny na pacyfiku i floty japonskiej . Dobra koniec paplaniny , ponizej moje zabawki i tutaj pytanie do Witka , czy tez uzywales blach dedykowanych do Aoshimy ? Pytam bo jak budowalem Yukikaze Tamiy'i upychalem blachy do Hasegawy i troche sie z nimi nameczylem . Jak to wygladalo w przypadku Yamashiro , bo nie doczytalem w Twojej relacji . Na poczatek ( wczoraj ) powiercilem otwory bulai w burtach , oraz oskrobalem poklad z niepotrzebnych rzeczy . Po dzisiejszym malowaniu moim oczom ukazal sie super detal ktorego sie nie spodziewalem. Rzeczywiscie jest tak jak pisal Witek@ , finezja Fujimi powala ... Skrzynki amunicyjne ( chyba ) i wlazy Pierwsze przymiarki z pokladem - wydawal mi sie kilka setnych mm za krotki - na 4 wiezy mialem wrazenie ze nie chce wejsc , zobacze jak pousuwam wszystkie niepotrzebne rzeczy . Tutaj juz po lekkim naciagnieciu wydaje sie lepiej. I tylny poklad pomalowany , schnie ... To tyle na razie. To byla ta najlatwiejsza czesc , bedzie trudniej o tym to wiem...... Pozdrowienia Sebastian P.S. Sorki za nienajlepsze zdjecia , beda lepsze , tylko musze pozyczyc lampy i namiot do zdjec od kolegi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 No to się rozsiadam i patrzę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2014 Pięknie Czy tylko ja mam wrażenie, że "700" zaczyna tu być skalą wiodącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 FUSO. Okręt fetysz ! Okręt z najefektowniejszą wieżą dowodzenia ever !!! Kurde dział szkutniczy kwitnie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Super, będę patrzył z ciekawością Czy tylko ja mam wrażenie, że "700" zaczyna tu być skalą wiodącą Dokładnie tak, i oby tak dalej, 700 to jedyna słuszna i najlepsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Super, będę patrzył z ciekawością Czy tylko ja mam wrażenie, że "700" zaczyna tu być skalą wiodącą Dokładnie tak, i oby tak dalej, 700 to jedyna słuszna i najlepsza Pozdrawiam Wiodącą może jeszcze nie ale na pewno 700-tka przeżywa renesans.Co mnie osobiście bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 O ja cie kręcę mamy wysyp , chyba będę musiał sam coś przygotować w 700tce No to zasiadam wygodnie, samuraja nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 No tak . Zaczelo sie . Teraz rece beda mi drzaly podwojnie . Poklad naklejony , tylko przedluzke z linoleum z 1938 musialem zerwac i pomalowac jeszcze raz. Paluchami z klejem zabrudzilem. Artyleria glowna pospawana teraz detale z Flyhawka i czeka na lufy az przyjada . Zdjecia postaram sie jutro wstawic. Przy takich zestawach jak ten z Fujimi , trudno o brak renesansu. Jak poprzymierzalem kilka czesci do siebie , to wiem jedno , jak beda bledy to tylko z mojej winy. Zaprojektowany i wykonany wydaje sie wrecz idealnie . Pozdrowienia Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 No, to i ja się dosiądę i poobserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Brrr a moje 700 nie dociera:/ Nie martw się. Ja widziałem osobiście prace Witka@ i Blacmana. To trzeba tajnych laboratoriów i nanoroboty Do nich ciężko się zbliżyć z jakością. Też zaczynam 700 i też IJN więc będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Też kiedyś zaczynałem od 700-tki..ale już wzrok nie ten i ręce jak u deliryka..przesiadłem się więc na 350..ale z podziwem patrzę na dokonania kolegów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Glowa do gory. Wszystko wyjdzie. Masz fajna baze wyjsciowa (dobry zestaw Flyhawka i super model Fujimi). Zreszta Fujimi teraz przoduje we flocie Japonskiej. A jeszcze nie tak dawno nie spojrzalbym na modele tej firmy. Swiat sie zmienia. Powodzenia w dalszych pracach Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dombeer Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 FUSO. Okręt fetysz ! Okręt z najefektowniejszą wieżą dowodzenia ever !!! Japońce specialni budowali takie okręty bo wiedzieli, że jeżeli nie wygrają wojny to będą inspirować modelarzy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 No to siadam i paczym.... Powodzenia! fajny model sie szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi