Focus Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Kalki zalane solem miękną. Jeszcze trochę i końcówa. Może jutro go skończe jak jakaś bomba atomowa nie wybuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Trochę schodzi z tymi kalkomaniami. Nie chcę się, aż tak spieszyć aby koniecznie dziś go skończyć. Bo jak skończę to będę chciał wrócić do tego co nie zostało zrobione zbyt starannie i rozgrzebie gotowy model a po takich działaniach model najczęściej ląduje w śmietniku. A ja mam zamiar utworzyć chociaż małą kolekcję "USAF w czasie Zimnej wojny" Teraz to wygląda tak. PZDR Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Nikomu się nie podoba? Zestawowe kalki na ukończeniu ale mam jeszcze napiski eksploatacyjne od najnowszego wypustu italerki. SETem i SOLom go przywitałem . Pozdrawlaju ludu roboczy czyli ten co coś modelworkuje. Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Robię smugi na skrzydłach. Może coś będzie widać? Pozdrawiam odwiedzających wątek Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Lipca 2014 Autor Share Napisano 16 Lipca 2014 Spowolnienie straszne. Wyklejiłem napisy eksploatacyjne, ale mam mieszane odczucia czy było to potrzebne już są i zostaną. Górna część statecznika pionowego została przemalowana na biało. No i dysza wylotowa przedłużona do środka. Zacząłem grzebać przy podwoziu ale golenie mają przesunięcie i to szlifowaniw nie jest najlepszym rozwiązanie a przerabianie robienie od podstaw to na to mnie mentalnie nie stać, może nie dziś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Lipca 2014 Autor Share Napisano 16 Lipca 2014 I przymiarka podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 U mnie już tak jest, że model wygląda jak suma podjętych decyzji, niektóre nie były optymalne. Dorabianie rurki Pitota sporo czasu zmarnowane na zamocowanie elementu do kadłuba a wystarczyło przeszczepić do części plastikowej tylko rurki. a tak rzeźba i to co można było w przemyslany sposób zrobić w 30 min zajeło mi 5 godzin efekt mizerny no i efektywność masakra. Takim tempem to tego potwora mogę rzeźbić do Wielkanocy . No to foty. Mam tak, że po zrobieniu modelu dopiero wiem jak coś bym zrobił. Pozdrawiam Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Heh, mam tak samo często. Nie najgorzej Ci to wychodzi, ale naprawdę warto było lepiej przepalić komorę kadłuba, to znak charakterystyczny tego samolotu. To ciężka praca, przed chwilą sam miałem ten problem, ale wyszło chyba nieźle. U Ciebie wygląda, jakby ten samolot dopiero co wyleciał z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Heh, mam tak samo często.Nie najgorzej Ci to wychodzi, ale naprawdę warto było lepiej przepalić komorę kadłuba, to znak charakterystyczny tego samolotu. To ciężka praca, przed chwilą sam miałem ten problem, ale wyszło chyba nieźle. U Ciebie wygląda, jakby ten samolot dopiero co wyleciał z fabryki. Zaglądam do Twojego warsztatu i galerii Fka fajnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Prosta czy wygięta sonda do tankowania? Producent podaje, że alternatywnie dla mojej wersji malowania taka albo taka. Dorobiłem wygiętą bo trudniejsza . Pozdrawiam Focus Edytowane 14 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Pomalowałem koła i i zaczołem z klapami podwozia. Trudno mi telefonem dobre zdjęcia zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) No i teraz obrazki. Podoba się mi, że wkońcu uporałem się z tymi maleńkimi klapkami dosyć to orginalne rozwiązanie-kinetyka podwozia głównego. Miłego popołudnia Focus Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Września 2014 Autor Share Napisano 6 Września 2014 (edytowane) Część warsztatu poświęcona sposobowi zaprezentowania, modeliku. Masz jakieś sugestie? Edytowane 19 Marca 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Zrób po prostu galerię tego modelu. Miałem wrażenie w trakcie warsztatu, że nic ciekawego z tego nie będzie, a tu proszę, całkiem fajny model Super Szabli Ci wyszedł. Bardzo fajnie się prezentuje na tej płycie lotniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 (edytowane) podokleja to co miałem Edytowane 17 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Marca 2020 Share Napisano 16 Marca 2020 Bardzo fajna "Setka" sie podoba. A dla porównania z tego samego zestawu "Duńczyk" sklejony parę lat temu przez mojego syna Łukasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 26 Marca 2020 Autor Share Napisano 26 Marca 2020 Może czubki zbiorników paliwa pomalować na czerwono czerpiąc inspirację z poniższego zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 27 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Fajne zdjęcie znalazłem czubki i końcówki dodatkowych zbiorników czerwone i jeszcze z białą obwódką ładnie to wygląda. No i jeszcze hamulec aerodynamiczny. A sam płatowiec jak obszlifowany w wyniku usuwania śladów korozji amelinium,duramelinium . Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Jak tak widzę spód tego samolotu , to jest jak się wykazać z eksploatacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi