Forest Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Ewentualnie wykąp go w DOT-3 ;) Bardzo dobrze rozpuszcza farby, a jest na tyle mało agresywny, że nie rusza plastiku W przeciwieństwie do DOT-4, który to skurczybyk potrafi rozmiękczyć nasze ukochane tworzywo A co do nazwy warsztatu, mógłbym się podpiąć? Właśnie do mnie jedzie pierwszy, testowy na razie, model z FtF - tks z działkiem Nie chcę specjalnie dla takiego maluch zakładać osobnego tematu No to po Kubusiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Ewentualnie wykąp go w DOT-3 ;) Bardzo dobrze rozpuszcza farby, a jest na tyle mało agresywny, że nie rusza plastiku W przeciwieństwie do DOT-4, który to skurczybyk potrafi rozmiękczyć nasze ukochane tworzywo A co do nazwy warsztatu, mógłbym się podpiąć? Właśnie do mnie jedzie pierwszy, testowy na razie, model z FtF - tks z działkiem Nie chcę specjalnie dla takiego maluch zakładać osobnego tematu No to po Kubusiu! Już żadnego specyfiku używać nie będę bo farbę prawie zmyłem . Drzwi są zawsze otwarte , jak masz model śmiało się dopinaj . Sam popatrzę jak Ci będzie szło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 "Mam", w sensie płynie do mnie Jeszcze kwestia dokumentacji, pewnie powoli będzie szło, choć maleństwo ma wielkość pudełka zapałek, ale zacznę niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Witam po dłuugiej przerwie (raptem tydzień ) . Wuzeta czeka na pierwszy kolor ,a w międzyczasie doszedł TK-3 . Jakie wybrać do niego malowanie? foto: http://polish-made.com/pl/p/TK-3-tankietka-172/80 Jest parę różnych wariantów ; na jednym zdjęciu ,które widziałem, na tyle pojazdu widnieje prawdopodobnie biały trójkąt z ciemnym pasem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Jakie wybrać do niego malowanie? A widzisz jakąś różnicą pomiędzy dwoma pokazanymi? Bo dla mnie to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 Mój błąd. Chodziło mi o oznaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 A to wybierz to co ci się podoba. Byle nie wszystko na raz. Albo tarczki albo godła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Witam! Zakupiłem blue tacka i pokryłem jego zwałkowaną postacią model. Bałem się trochę efektu ,ale moim zdaniem jest nieźle. Nie jakoś bardzo super , nie oczekuje żadnych kwiatów za to . Po prostu jest nieźle. Farba ładnie leży , przejścia średnie , no i same ułożenie barw takie sobie.Detale domaluje potem Oto efekty: Mam jeszcze pytanie, otóż mam zamiar zrobić "dwójkę" z FtF ,ale pustynną wersję. I czy ta piaskowa farba zachowywała się podobnie co wapno na pojazdach zimą tzn. ścierała się i odsłaniała kolor (u mnie panzergrau) ? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Zapoznaj się z tą stroną o DAK. A tu mash o Pz.II, ale to zupełnie "inny" tank oraz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Czyli chyba musze zostać przy shwarzgrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Niektóre przejścia kolorów słabe. :/ Gąsienice w tankietce po bokach zwłaszcza mógłbyś dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2014 "Mam", w sensie płynie do mnie Jeszcze kwestia dokumentacji, pewnie powoli będzie szło, choć maleństwo ma wielkość pudełka zapałek, ale zacznę niedługo I jak tam twój oddział ? Dołączy się? Niektóre przejścia kolorów słabe. :/ Gąsienice w tankietce po bokach zwłaszcza mógłbyś dopracować. Tak ,masz rację , właśnie nad nimi pracuje. Dziękuje za cenne uwagi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Witam! Ze względu na to ,że czas mnie dogonił modele zostają w takim stanie jak na poniższych zdjęciach(po poprawkach i z washem). Jeżeli modele do mnie wrócą (a powinny) , to wtedy zajmę sie całą resztą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Szkoda, że nie poprawiłeś przejść kolorów w TK-3, poza tym przy TK-3 z tyłu jest duża szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi