Skocz do zawartości

[Warsztat zbiorczy] polskie modele FTF 1:72

Dżejrosz

Rekomendowane odpowiedzi

Ewentualnie wykąp go w DOT-3 ;) Bardzo dobrze rozpuszcza farby, a jest na tyle mało agresywny, że nie rusza plastiku W przeciwieństwie do DOT-4, który to skurczybyk potrafi rozmiękczyć nasze ukochane tworzywo

A co do nazwy warsztatu, mógłbym się podpiąć? Właśnie do mnie jedzie pierwszy, testowy na razie, model z FtF - tks z działkiem Nie chcę specjalnie dla takiego maluch zakładać osobnego tematu

No to po Kubusiu!

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ewentualnie wykąp go w DOT-3 ;) Bardzo dobrze rozpuszcza farby, a jest na tyle mało agresywny, że nie rusza plastiku W przeciwieństwie do DOT-4, który to skurczybyk potrafi rozmiękczyć nasze ukochane tworzywo

A co do nazwy warsztatu, mógłbym się podpiąć? Właśnie do mnie jedzie pierwszy, testowy na razie, model z FtF - tks z działkiem Nie chcę specjalnie dla takiego maluch zakładać osobnego tematu

No to po Kubusiu!

Już żadnego specyfiku używać nie będę bo farbę prawie zmyłem .

Drzwi są zawsze otwarte , jak masz model śmiało się dopinaj . Sam popatrzę jak Ci będzie szło.

Pozdrawiam

"Mam", w sensie płynie do mnie Jeszcze kwestia dokumentacji, pewnie powoli będzie szło, choć maleństwo ma wielkość pudełka zapałek, ale zacznę niedługo

• 2 weeks later...

Witam po dłuugiej przerwie (raptem tydzień ) .

Wuzeta czeka na pierwszy kolor ,a w międzyczasie doszedł TK-3 .

Jakie wybrać do niego malowanie?

6b7e1cf21b201ba8c59b79bd3a0b7bf6.jpg

foto: http://polish-made.com/pl/p/TK-3-tankietka-172/80

Jest parę różnych wariantów ; na jednym zdjęciu ,które widziałem, na tyle pojazdu widnieje prawdopodobnie biały trójkąt z ciemnym pasem.

Pozdrawiam!

Witam!

Zakupiłem blue tacka i pokryłem jego zwałkowaną postacią model. Bałem się trochę efektu ,ale moim zdaniem jest nieźle. Nie jakoś bardzo super , nie oczekuje żadnych kwiatów za to . Po prostu jest nieźle. Farba ładnie leży , przejścia średnie , no i same ułożenie barw takie sobie.Detale domaluje potem

Oto efekty:

00ccdca6-928d-4890-97ea-783b60738cb5_zpse7d1d0d8.jpg?t=1402590373

DSC_0847_zps52ef5984.jpg

DSC_0846_zps36977cf1.jpg

DSC_0845_zps741d9f9d.jpg

DSC_0844_zps1f8379e5.jpg

DSC_0843_zps92ac23d8.jpg

DSC_0842_zpsc828e37f.jpg

DSC_0841_zpsacb247a6.jpg

Mam jeszcze pytanie, otóż mam zamiar zrobić "dwójkę" z FtF ,ale pustynną wersję. I czy ta piaskowa farba zachowywała się podobnie co wapno na pojazdach zimą tzn. ścierała się i odsłaniała kolor (u mnie panzergrau) ?

Pozdrawiam!

"Mam", w sensie płynie do mnie Jeszcze kwestia dokumentacji, pewnie powoli będzie szło, choć maleństwo ma wielkość pudełka zapałek, ale zacznę niedługo

I jak tam twój oddział ? Dołączy się?

Niektóre przejścia kolorów słabe. :/ Gąsienice w tankietce po bokach zwłaszcza mógłbyś dopracować.

Tak ,masz rację , właśnie nad nimi pracuje.

Dziękuje za cenne uwagi!

Pozdrawiam