Hiob Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 No to świetnie zatem witam z Norwich Nr3. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiob Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 A zapomniałem napisać coś o sobie w UK jestem ponad 8 lat modelarstwem kartonowym zajmuję się od 35 lat i ciągle się uczę. Byłm w Norfolk Scale Model Group prawie 4 lata a od stycznia należę do zamorskiego odziału IPMS Świdnica. Na zwody w UK jeżdżę tam gdzie mnie wpuszczą. Ostatnie zawody w których brałem udział to Kraft Model w Milton Keynes w kwietniu. I przyznam się nieskromnie że wygrałem w kategori okrętów i mój pancernik zdobył dodatkowo tytuł najlepszy model zawodów. Chyba pierwszy raz w historii zawodów w UK kartonówka zaszła tak daleko. To chyba tyle pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 To wrzuć na fotkę tego pływadła. Sam kiedyś kleiłem okręty z kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiob Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Bazylms oczywiści zapodam zdjęcia, ale muszę się przyznać że nie jest on jeszcze skończony zostało jeszcze kilka detali do zrobienia. Model ten jest rekordzistą pod względem ilości części jak i czasu budowy. Budowa trwa już prawie trzy lata ale koniec jest bardzo bliski. Jak chcesz to pokżę kilka innych modeli kartonowych, jak tylko wrócę z pracy. Pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Jasne, wrzucaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiob Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 lokomotywa TY2 kilka fotek IJN HIEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiob Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 A dlaczego Wielki Brat wyrzucil polowe zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2016 Nikt nic nie wyrzucał, skąd ten pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Przywołują wspomnienia. Ale to dawne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Telford można powiedzieć na dniach ktoś się wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Października 2016 a jak myślisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Ciebie i Bazyla nawet nie pytam. I jeszcze jak by ktoś wiedział o jakimś pokoju w okolicy na dwie osoby to byłbym dźwieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Października 2016 No ja będę sie bardzo starał przylecieć, ale duży wpływ ma na to plan pracy. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Ja mam pokój w Travelodge. Jak przed chwilą sprawdzałem to za dwie noce dla dwóch osób w Shawbirch wychodzi £152, a w Battlefield (tam gdzie my jesteśmy) £125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 My do tej pory nocowalismy w Shrewsbury fajna miejscówka cenowo też bardzo przystępnie jedyny minus to że z 30min trzeba dojechać do Telford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 My do tej pory nocowalismy w Shrewsbury fajna miejscówka cenowo też bardzo przystępnie jedyny minus to że z 30min trzeba dojechać do Telford. No niby tak, ale jedziesz rano i wracasz wieczorem. Co innego gdyby trzeba kursować. Z mojego hotelu to też z jakieś 20 minut trzeba jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Ja bede na Bank:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Października 2016 Yo No to chętnych na face to face zapraszam na zbiórkę około 13.30 na stoisku MASTERA. Potem jakieś pifko czu cosik... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Będę na pewno. Ciekawe jakie ceny będą w tym roku, bo coś funt nisko leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Tak z innej beki. Prawdopodobnie kupię kilka zestawów Friuli. W zeszym roku gość dał mi nawet ładny upust przy zakupie 15 zestawów. Nie wiem czy będzie w tym roku bo znowu go na liście sprzedawców nie ma, ale jakby ktoś z wybierających się na wystawę był zainteresowany zakupem to dajcie znać - może coś wspólnie uhandlujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Obstawiam że i w tym roku się pojawi. Ja mam w planie kupić jeden zestaw ale tylko wtedy gdy uda mi się wpierw model do nich dokupić tak więc ze mnie pożytku nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2016 no cóż ja w większości mam gąski w modelach ;) już albo fruli albo modelkasteny... także nie mam specjalnie zapotrzebowania... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Tak z innej beki. Prawdopodobnie kupię kilka zestawów Friuli. W zeszym roku gość dał mi nawet ładny upust przy zakupie 15 zestawów. Nie wiem czy będzie w tym roku bo znowu go na liście sprzedawców nie ma, ale jakby ktoś z wybierających się na wystawę był zainteresowany zakupem to dajcie znać - może coś wspólnie uhandlujemy. Ty zawsze po te friule przyjezdzasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Do tej pory były takie ceny że aż żal było nie brać. Ciekawe jak będzie w tym roku bo funt słabo stoi. Wczoraj przelicznik do Euro był tylko 1.00 - 1.06 (GBP - EUR). Zresztą obawiam się że ceny modeli też będą trochę wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Października 2016 Mnie w tym roku nie będzie - siła wyższa jak to mówią ;-) pozdro Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi