Dumo Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam Ostatnio wielki tygrysowy szał, każdy się rzucił na ten model jak na złoty gral. Co najciekawsze cena jest zbyt wysoki jak na taki detal, nie ma w nim nic ciekawego, zimmerit na kadłubie jest zbyt płaski, wieża już pod tym względem wygląda lepiej. Do tego trafiłem na wypust, w którym wanna była totalnie zwichrowana (mam nadzieję że tak nie jest we wszystkich egzemplarzach) dużo musiałem się napracować aby wszystko dopasować, a i tak są widoczne szpary i dziury które musiałem lekko przyszpachlować. Niestety zostaną chociaż akurat dla mnie to wielki problem nie jest. jak dotąd jestem zdegustowany tym modelem. Raczej będę go budować prosto z pudła, chyba nie ma sensu pakować w niego friuli itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Po pz.III myśle że to będzie midtrzostwo w wtoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 To ten najnowszy Tiger Dragona czyli 6700? Zastanawiałem się chwilę czy go nie kupić, ale komentarze na armoramie zdecydowanie go odradzały. Friuli bym zdecydowanie nie używał, DS'y chyba nie wyglądają aż tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Rafał daj jakieś zbliżenie zimu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Ty, a co to za takie obrzydliwe szwy na zimmie na tyle wierzy (fota 2 i 3)? No chyba że wzrok mnie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Ty, a co to za takie obrzydliwe szwy na zimmie na tyle wierzy (fota 2 i 3)? No chyba że wzrok mnie myli. pewnie zaznaczenie umiejscowienia zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Darth zbliżenia zrobię wieczorem Aktualizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam serdecznie. Jestem laikiem w tym temacie, ale wydaje mi się że analizowanie wysokości zimmeritu jest czymś apstrakcyjnym. Moje pytania do kolegów - jaką wysokość lub głębie miała masa po nałożeniu? Czy wszystkie wzory i masy miały zawsze taką samą wartość(wysokość)? I teraz najważniejsze pytanie czy w skali 1:35 zimmerit byłby widoczny na modelu? I nie tylko na Tygrysie, ale na każdym innym w tej skali. Podobny problem jest w modelach samolotów - czy linie podziału blach wklęsłe czy wypukłe, a może bez zaznaczania podziału blach. Wydaje mi się że zależy to tylko od tego co komu się bardziej podoba czyli od gustu. Jeśli chodzi o wannę to tak jak powiedział Dumo trafił wyjątkowo pechowo i miejmy taką nadzieję że jest to wyjątek, bo mniej doświadczony modelarz może sobie z tym nie poradzić ot tak jak ja. Pozdrawiam - Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie ma też co wielce kombinować, ważne że zimmerit jest widoczny Rafał daj jakieś zbliżenie zimu. Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Rafał zimmek nie wygląda źle może na wieży trochę grubawy. Jakie malowanko przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Super to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 A ja się zapytam co robi gaśnica na zasobniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Rafał zimmek nie wygląda źle może na wieży trochę grubawy. Jakie malowanko przewidujesz? Właśnie ten na wieży mi się bardziej podoba niż ten na kadłubie A ja się zapytam co robi gaśnica na zasobniku? Zrobiłem tak jak podali w instrukcji, wiem że to dość kontrowersyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Tyle że w instrukcji nie ma błędu(Etap 9 i na 12 polożenie) ,instrukcja dokładnie pokazuje gdzie ma być gaśnica.Babol Panie ,babol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Tyle że w instrukcji nie ma błędu(Etap 9 i na 12 polożenie) ,instrukcja dokładnie pokazuje gdzie ma być gaśnica.Babol Panie ,babol. Nie wiem czemu tak podali w instrukcji, jest wzmianka o gaśnicy na zasobniku, już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Spoko mogli mieć babola w instrukcji ,Dragon ostatnio dość mocno leci w kulki.Dobrze że wyszło na warsztacie a nie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Święta racja Krzysiu Mało czasu budowa idzie bardzo powoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Prawię przygotowany do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Z czego jest ta szmatka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Wygląda na Green Stuff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 A ja się łudziłem, że będzie bez szmaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Tak jest, to green staff. Jednak zdecydowałem iż będzie bez szmaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Przygotowany do malowania, jak myślicie użyć białego czy czarnego podkładu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Skull white primer, tym razem postaram się zrobić dość jasne malowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Powoli zabrałem się za malowanie, jak dotąd udało się nałożyć bazowe piaskowe malowanie + lekkie rozjaśnienia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi