Skocz do zawartości

[RS] Tiger I mid Dragon 1:35

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio wielki tygrysowy szał, każdy się rzucił na ten model jak na złoty gral.

Co najciekawsze cena jest zbyt wysoki jak na taki detal, nie ma w nim nic ciekawego, zimmerit na kadłubie jest zbyt płaski, wieża już pod tym względem wygląda lepiej. Do tego trafiłem na wypust, w którym wanna była totalnie zwichrowana (mam nadzieję że tak nie jest we wszystkich egzemplarzach) dużo musiałem się napracować aby wszystko dopasować, a i tak są widoczne szpary i dziury które musiałem lekko przyszpachlować. Niestety zostaną chociaż akurat dla mnie to wielki problem nie jest.

jak dotąd jestem zdegustowany tym modelem. Raczej będę go budować prosto z pudła, chyba nie ma sensu pakować w niego friuli itp. itd.

IMG4085JP_exqqqxs.JPG

IMG4086JP_exqqqxq.JPG

IMG4087JP_exqqqnr.JPG

IMG4088JP_exqqqnp.JPG

Witam serdecznie.

Jestem laikiem w tym temacie, ale wydaje mi się że analizowanie wysokości zimmeritu jest czymś apstrakcyjnym.

Moje pytania do kolegów - jaką wysokość lub głębie miała masa po nałożeniu? Czy wszystkie wzory i masy miały zawsze taką samą wartość(wysokość)?

I teraz najważniejsze pytanie czy w skali 1:35 zimmerit byłby widoczny na modelu? I nie tylko na Tygrysie, ale na każdym innym w tej skali.

Podobny problem jest w modelach samolotów - czy linie podziału blach wklęsłe czy wypukłe, a może bez zaznaczania podziału blach.

Wydaje mi się że zależy to tylko od tego co komu się bardziej podoba czyli od gustu.

Jeśli chodzi o wannę to tak jak powiedział Dumo trafił wyjątkowo pechowo i miejmy taką nadzieję że jest to wyjątek, bo mniej doświadczony modelarz może sobie z tym nie poradzić ot tak jak ja.

Pozdrawiam - Krzysztof

Rafał zimmek nie wygląda źle może na wieży trochę grubawy. Jakie malowanko przewidujesz?

Właśnie ten na wieży mi się bardziej podoba niż ten na kadłubie

A ja się zapytam co robi gaśnica na zasobniku?

Zrobiłem tak jak podali w instrukcji, wiem że to dość kontrowersyjne.

Tyle że w instrukcji nie ma błędu(Etap 9 i na 12 polożenie) ,instrukcja dokładnie pokazuje gdzie ma być gaśnica.Babol Panie ,babol.

Nie wiem czemu tak podali w instrukcji, jest wzmianka o gaśnicy na zasobniku, już poprawione

• 2 weeks later...

Powoli zabrałem się za malowanie, jak dotąd udało się nałożyć bazowe piaskowe malowanie + lekkie rozjaśnienia:

IMG4123JP_enseaww.JPG

IMG4124JP_enseaws.JPG

IMG4125JP_enseawa.JPG

IMG4126JP_enseash.JPG