DARTH Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Kolejny szkopek ukończony. Model znany, stara Tamka rodem z lat osiemdziesiątych, więc szału nie było, choć model spasowany doskonale. Blachy bez wątpienia uwspółcześniły wiekowy już wypust. Figurki Legenda całkiem fajne, szczególnie zarysy twarzy,( co innego moje ciągle nieporadne ich malowanie) Kalki Peddinghaus dość "twarde" musiałem użyć wzmocnionej wersji Agamoskiego płynu sol, do tego cały arkusz kalek to jedna folia co bywa wkó....jące. Malunki jak zwykle Vallejo, do tego oleje Abteilung, pigmenty Mig. Łosz wykonany preparatem AK DAK wasch. Od siebie kilka dupereli o których zapomnieli producenci, oraz Zimmerit wykonany ze szpachli Tamki. Zielenina to produkty kolegi z forum plus trochę drobiazgów Green-Line. Sam Tygrys to doskonale wszystkim znany Wittmann przed rajdem na Villers-Bocage, więc historii przybliżał nie będę. Z ciekawostek tylko, okazało się że pod Bocage pan Witek wystąpił bez Wolla u boku, gdyż ten otrzymał w Normandii własną maszynę pod dowództwo. Nowy celowniczy to pan Wagner. W mordę, ale się rozpisałem , Zapraszam do oględzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Daniel, bardzo ładnie. Podstawka pasuje bardzo dobrze, a figurki wcale nie są takie złe jak piszesz. Natomiast szkoda trochę że nie wymieniłeś km w kadłubie na metalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Ładny, mi jedynie troszkę nie pasuje kolor osłon z ogniw, bo wygladaja jakby z zupy pomidorowej zostały wyjęte No ale to recz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Ponad dwieście otwarć i dwa komentarze, czyli że do niczego? Ładny, mi jedynie troszkę nie pasuje kolor osłon z ogniw, bo wygladaja jakby z zupy pomidorowej zostały wyjęte No ale to recz gustu Tu właśnie jest problem z moimi fotkami. Pigment na ogniwach jest wtarty w nie do końca wyschniętą farbę więc jest dość ciemny, na fotkach z lampami wygląda jak suchy i jest bardzo żarówiasty. Podobnie jak jaśniejsza trawa na podłożu, na żywca nie ma aż takiego kontrastu. Dla przykładu rdza na elementach lin i wyciorów na oko jest prawie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 1 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2014 Czołem No z czołgiem jest ok, ale nad "zieleniną" to musisz popracować dużo popracować, niestety zajęcie bardziej pracochłonne niż model lecz efekt jest z pewnością wart... moje wypociny w kwestii zielonej trawka jest do malowania bo w takich kępkach sztucznie to wygląda, w razie pytań pw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Bardzo udany model i ładnie pokazany, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Mam jedynie uwagę co do rys na powłoce Tygrysa. Jak dla mnie to zbyt jednostajne. Szkoda, że nie pokusiłeś się o wykonanie rys kolorem podchodzącym pod rdzę i wyświechtany metal w okolicach włazów itp. W oczy rzuca się jeszcze to, że flesh z aparatu strasznie mocno oświetla model i kompletnie zatraca się wash. Scenka, pomysł i generalne wykonanie robi na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Witam! Ładny model, podoba mi się. Nie podobają mi się zapasowe ogniwa gąsienic. Lepiej by wyglądały, jakbyś przemalował je ciemnym brązem i przetarł lekko grafitem albo czarnym kolorem. No i jeszcze pomaluj notek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Dzięki wszystkim za komentarze, co do rys to nie mogły być głębsze ani bardziej widoczne ponieważ czołg na froncie wystąpił od niespełna miesiąca. Co do zapasów, teraz też mam mieszane uczucia, choć jak pisałem nie jest to tak jaskrawe w realu. Notek- zapomniłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Model i dioramka na prawdę fajna, jedyne co mi się nie podoba to zdjęcia robione z flashem. Kolorki wtedy wychodzą niezbyt naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi