Marcin_C Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 (edytowane) Witam was. Taka mini relacja z prac nad modelem w wersji Weekend Edition od Eduarda. Przedstawiam wam jedną fotkę z dziesiejszego dnia robót. Ten model jest dla mnie bardzo ważny. Kilka osób wie, że w zeszłym roku pewna kobieta w szale poniszczyła wszystkie moje bardziej lub mniej udane produkty modelarskie i teraz wracam odbudowany i pełen nowego zapału. Na początek taki dość prosty i przyjemny myśliwiec spod znaku czerwonej gwiazdy. Pozdrawiam. Edit: wczoraj wieczorem oglądając kolejne łikend edyszyn od edka postanowiłem do Yak'a dołączyć La-7... Mały apdejt Teraz czekam na pewien skan od kolegi Timiego i jedziem dalej z koksem. Pozdrawiam. Żeby nie było, że nic nie robię. Mały apdejt, tym razem dotyczący La-7 Modele robię równolegle, chodzi mi o malowanie ich jednocześnie, między innymi Wybaczcie jakość fotek, nie mój aparat, nie moja piaskownica, nawet warunki do modelowania mam polowe ... Następny apdejt przewidywany po malowaniu kokpitów. Jeśli macie jakieś sugestie lub rady chętnie wysłucham. Pozdrawiam. Żeby nie było, że nic nie robię. Jak na razie Yak dał mi troszku w kość ... szpachlowanie osłony silnika z kadłubem do przyjemnych nie należało, z pomocą przybył Surfacer nakładany pędzlem w kilku warstwach. Jak na razie model w całości pokryty surfacerem. W najbliższych dniach malowanie właściwe ;o) Witam w kolejnym odcinku tej samotnej relacji Dół pomalowany, mieszanka H65 i H48 w stosunku 7:2 Dwie warstwy, wcześniej preshading, w sumie robiłem to po raz pierwszy i z efektu jestem zadowolony, wszystko rozbija się o staż w posługiwaniu się aero, to mój drugi model malowany przy pomocy tego urządzenia. I to na chwilę obecna tyle, co udało mi się wykonać przez dwa tygodnie pracy nad oboma modelami. W międzyczasie rozgrzebałem FW 190 A-3 od Tamiya z zamiaram wykonania go w wersji A-2. Pozdrawiam Was. Edytowane 12 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 2 MODELE NA RAZ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 Nie krzycz W czym niby problem jeśli są to modele mniej więcej z tego samego okresu, o takiej samej kolorystyce to to wręcz ułatwia pracę, a trzeci model rozgrzebany bo szykuję go pod blachy, które z końcem miesiąca przylecą z południa. Jest jeszcze jeden powód dla którego rozgrzebuję więcej niż jeden model, jeśli bym się skupiał na jednym to by był zrobiony na odwal, bo denerwowały by mnie okresy przestoju, a tak w jednym coś zrobię, drugi podmaluję, w trzecim coś wyfrezuję no i dzięki temu modele są robione dokładnie, moim tempem bez wyścigów i zawsze coś jest do podłubania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Marcin_C - pora zmienic naglowek bo takich samolotow jak Yak i La nigdy w ZSRR nie bylo. Skoro nasz alfabet to umozliwia - piszmy Ła i Jak Mlodziez czyta. Bede tu zagladal bo tematy ciekawe & wiem ze Marcin odwali kawal dobrej roboty Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Ja nie krzyczę Tylko się ździwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 W sumie nic dziwnego - ja nie pamiętam kiedy robiłem tylko jeden model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Hej! Marcin_C jak to sie stalo, ze ta kobieta, o ktorej pisales na poczatku - zniszczyla Twoj modelarski dorobek? Mnie sie chyba cos podobnego przytrafilo . I pomyslec, ze chcialem kiedys zalozyc temat: "Przydatnosc kobiety w modelarstwie" Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 w zeszłym roku pewna kobieta w szale poniszczyła wszystkie moje bardziej lub mniej udane produkty modelarskieZe tak zapytam, z czystej ciekawosc... Czy ta kobieta przezyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 Modele i auto trzymaj z dala od kobiet. I komórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 w zeszłym roku pewna kobieta w szale poniszczyła wszystkie moje bardziej lub mniej udane produkty modelarskieZe tak zapytam, z czystej ciekawosc... Czy ta kobieta przezyla? Przeżyła, ale co się z nią dzieje, pojęcia nie mam. Nie mój biznes mam swoje życie, z inna kobietą, która sama każe mi robić zapasy modelarskie na okres kiedy pojawi się potomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 która sama każe mi robić zapasy modelarskie na okres kiedy pojawi się potomek Wie co robi (mowa o kobiecie) jak masz modele to siedzisz w domu i nie oglądasz sie za innymi........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 A to na to nie zwróciłem uwagi ... mówiła, że chodzi jej o to, że potem będą inne wydatki, ważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 He He, moja żona, też czasem "walczy" z moimi modelami. Czasem bywa to bardzo inspirujące. W jednym wątku opisałem, jak dzieki tym walką ,wzbogaciłem technike modelarską. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=4504 ostatni post w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2007 Share Napisano 13 Października 2007 A moja kobieta doprowadzila mnie do takiego stanu, ze sam wzialem model z warsztatu, polozylem go na podlodze i go rozdeptalem Ale wtedy to naprawde troche przegialem. Bylo to krotko po slubie, wiec kierujac sie kawalerskimi przyzwyczajeniami nie patrzylem czy komus przeszkadza, ze przez cala noc w weekend siedze w warsztacie; albo, ze jem nad rozgrzebanym modelem Marcin_C czekam na dalsze efekty prac. Modele zapowiadaja sie super. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Października 2007 Autor Share Napisano 28 Października 2007 Małe uaktualnienie Na razie tyle udało mnie się zrobić. Nasadziłem masę baboli, ale i tak podoba mi się to co sobie lepię i chyba o to tu tak naprawdę chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktak Napisano 28 Października 2007 Share Napisano 28 Października 2007 Piękny model będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Przykro mi, że Twoje modele zostały zniszczone przez kogoś ale mam nadzieję, że odbudujesz to co ci zostało zniszczone. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Marcin, do czego służą, te czerwone kreseczki, na sterach. Czy to przypadkiem, nie są znaczniki prawidłowego ustwienia płaszczyzn sterowych???. Bo jak tak, to Twój "jak" daleko nie poleci.... :-)) Tak ,czy inaczej zapowiada sie nieźe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Już teraz bardzo ładnie wygląda. Szczególnie malowanie przypadło mi do gustu. Czekam wiec na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Ładnie się ten Jaczek zapowiada, mam takiego na strychu tylko że Profipacka, żebym tylko nie musiał swych planów przez niego weryfikować, ale raczej wrócę do domu ochłonę i ... pewnie dokupię Ła-7, bo Ła-5 ze Zwezdy u nas rozdrapali zanim się zorientowałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 30 Października 2007 Autor Share Napisano 30 Października 2007 Marcin, do czego służą, te czerwone kreseczki, na sterach. Czy to przypadkiem, nie są znaczniki prawidłowego ustwienia płaszczyzn sterowych???. Bo jak tak, to Twój "jak" daleko nie poleci.... :-))Tak ,czy inaczej zapowiada sie nieźe. Powiem szczerze, że nie mam czerwonego pojęcia, to nie są kreseczki, to są numerki, ale patrząc na ich umiejscowienie na płatowcu to zapewne masz rację mój Jak zapewne został szybko zestrzelony z powodu mojego błędu przez FW 190 D-9 z Marienburg'a Chwilowo nie mam weny do dalszych prac, zbieram się w sobie do pierwszego washa z emalii Marcin Ła-7 też jest fajny, aczkolwiek nie wiem jak ze spasowaniem, płat sklepił się zupełnie dobrze, ale kadłuba jeszcze nie kleiłem, nie mam coś ostatnio weny, nawet FW 190 mi sie do końca nitować nie chce Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Listopada 2007 Share Napisano 8 Listopada 2007 Koleś skleił Ła-7 i nie miał z nim większych problemów, więc spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 8 Listopada 2007 Autor Share Napisano 8 Listopada 2007 No ja już też jestem po sklejeniu go w całość, wymaga teraz obróbki, czekam aż przyjdzie debonder pocztą i wezmę się za niego dalej tymczasem robię sobie projektowe foczki Pozdrawiam. Myślę , że ciągu tygodnia jakaś mała aktualizacja tematu będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi