Wojciech Butrycz Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Z okazji 70 rocznicy lądowania w Normandii (6 czerwca 1944), Airfix wydał (juz dostepny w Hannantsie-cena GBP 24.99) całkiem nowy model C-47 z okolicznościową nalepką. Mam nadzieję, ze nie zawiedzie oczekiwań z nim związanych i będzie najlepszym modelem Dakoty w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Jak na airfixa to cena też okolicznościowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 grafika świetna ,zacheca do kupna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Witam, A to nie będzie czasami stare dobre Esci? Tak przynajmniej gdzieś obiło mi się o uszy. Pozdrawiam. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 [quote name="Przemysław Wilczyński" A to nie będzie czasami stare dobre Esci? Tak przynajmniej gdzieś obiło mi się o uszy. Wiem' date=' co masz na myśli, ale to już było, chyba dwa lata temu, rzeczywiście Airfix wypuścił "przepak" Esci, w takim brązowym plastyku, Chyba to był jedyny "przepak" AIRFIX/HORNBY (czerwone pudełka), w pudełku jak poniżej. To jest właśnie dawny ESCI. Natomiast Airfix wypuści jeszcze co najmniej dwie wersje nowej Dakoty: Cywilnego DC-3, oraz Skytrain wraz z terenówką Willys, co łatwo sprawdzić na www.airfix.com Przy okazji- ma ktoś wiarygodne żródła malowania powojennych polskich C-47, szczególnie nie malowanych, aluminiowych. Chodzi o maszyny wojskowe, nie LOTu. W kalkach Techmodu i SP-Decal znalazłem czerwoną 9-tkę (42-93255), zresztą różniące się kształtem i wielkością, ale nie mam zdjęcia tego egzemplarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 No nie wiem - stary Airfix wygląda zupełnie jak Italeri a z tego co wiem ichiejszy zestaw nie był przepakiem Esci. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Airfix miał kiedyś swojego AC-47 (od 1973), później wypuścił przepak DC-3/C-47 Italeri (od 2001), a teraz będzie oferował "new tool" C-47 (2014). Mądrze się za http://airfixtributeforum.myfastforum.org/Aircraft_Military_about1675.html . Co do ESCI vs Italeri to znalazłem info że oba "włoskie" modele C-47 obecnie oferuje (lub oferował) Italeri: ESCI jako nr kat 1338 i swój własny jako nr kat 127 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Ale ten drugi (nr 127) to też jest ESCI, a przynajmniej to jest ten sam, który tu wcześniej pokazał Wojciech Butrycz jako model z pudełka Airfixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Zapewne pan Butrycz się pomylił, o co łatwo skoro Italeri pakuje dwa różne modele tego samego samolotu... Ale nie zamierzam rozstrzygać który jest który, zresztą nie ma to znaczenia, bo ESCI w oryginalnym opakowaniu to biały kruk. A wypraski się różnią na pewno, można je obejrzeć na mojehobby: 127: http://www.mojehobby.pl/products/C-47-Skytrain.html 1338: http://www.mojehobby.pl/products/Dakota-Mk.III.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Panowie, a ktoś wie jak ze spasowaniem tego Esci. Pytam bo się przymierzam do niego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Ja dłubałem ESCI w w wersi AC-47 wiele lat temu. Fajnie się składało, bezstresowo. Tylko że mi praktycznie wnętrze kabiny odpadło, bo tam tylko działka. Ale ogólne wrażenie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 Zapowiada się ciekawie: http://www.network54.com/Forum/578046/thread/1400082528/New+Tool+C-47+Skytrain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi