konrad444 Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Zaczynam kolejny warsztat tym razem ciężarówki. Zestaw każdemu raczej znany i jak wiadomo do złożenia w jeden wieczór to co zrobiłem do tej pory to właśnie jeden wieczór pracy. jedynym dodatkiem ode mnie będą relingi nad paką i jakieś żywiczne duperele na nią. To co wystrugałem do tej pory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 17 Maja 2014 Autor Share Napisano 17 Maja 2014 Pomalowałem szoferkę oraz ją delikatnie pobrudziłem: Cała szoferka z silnikiem zrobiona Oraz całość gotowa paka przykładowo zagospodarowana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Zrobiłem efekt "drewna" na szkryni jestem na tyle z niego zadowolony że zastanawiam się nad zostawieniem wnętrza skrzyni w tym kolorze. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Nikt się nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Doświetl zdjęcie lepiej - to i może się ktoś wypowie. No i koniecznie pokaż detal bo z takiej odległości to cięzko wywnioskować. Wygląda ok, ale trzeba by zobaczyć z bliska. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Chrystian nie wiem czy chodziło ci o to ale lepiej jak to nie mogę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 No teraz są pożądne foty na których wszystko bardzo ładnie widać :-) Napiszę tak - jeśli kolor w realu wygląda jak fotka nr 2 ta bardziej żółta - to nic chyba dodawać oprócz lekkiego kurzenia pigmentem nie potrzeba. pozdrawiam Christian P.S. Fajnie wyszło - opisz jak uzyskałeś taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Efekt można uzyskać bardzo prosto: Na początku naniosłem mieszankę farb sky grey i chyba dark yellow od valleyo w moim przypadku w przewadze sky grey jednak trochę zróżnicowałem kolorystykę trochę ciemniejszego i trochę jaśniejszego. Kolejny etap to nałożenie brązowego filtra używałem migowskiego dedykowanego do ciemno żółtego Na sam koniec naniosłem także brązowy ale ciemniejszy wash od ak do pojazdów oif/ oef który właśnie miał imitować słoje. Nanisłem go na całość a potem wycierałem go pędzlem aż do uzyskania satyfakcjonujących efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Na drugim zdjęciu jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 efekt drewna świetny a z opisu nic nie zrozumiałem należę do wzrokowców więc musisz wszystko pokazac step-by-step na jakimś kawałku plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Właśnie - może jakiś krok po kroku przepis byś obfotografował, każdy by zapewne skorzystał. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Jak znajdę czas to coś może zrobię ale nie obiecuje co do dokładnego terminu w tym tygodniu raczej nie dam rady bo już mam załadowany na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Skrzynka fajna- jak humidor do cygar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 No dobrze zrobiłem owy turotial o który prosiliście: 1.Kładziemy podkład na wybrany element (farby typu vallejo czy ak tego wymagają innaczej się nie chcą trzymać, ale to chyba każdy wie) ja użyłem surfacer primer od valleyo: 2.Kładziemy farbę która będzie stanowić bazę pod dalsze operacje (według mnie najlepsze są te beżowe) ja użyłem farby US Modern Vehicle od AK interactive o numerze AK122: 3.Na naszą bazę kładziemy filtr ilość warstw zależy od efektu który chcemy osiągną ja tutaj położyłem dwie. Użyłem filtru od miga dedykowanego do pojazdów w ciemnym żółtym Taki efekt mamy teraz: 4.Ostatni etap polega na nałożeniu na poprzednie warstwy ciemno brązowego washa(ja kładę go na całą powierzchnie a następnie rozcieram twardym pędzlem zbierając farbę) tutaj używałem washa od AK dedykowanego pojazdom OIF i OEF o takiego: Taki efekt uzyskujemy: Na koniec cała chemia i narzędzia których użyłem: I to wszystko mówiłem, że proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Maja 2014 Pięknie! Wszyscy na pewno skorzystaja! Super Konrad!!! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Dzięki teraz już wiem jak pomalować porządnie wszystkie drewniane elementy na moim czołgu. Efekt bardzo przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Szoferka trafiła do lakierni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) W ostatnich dniach w ramach odpoczynku od pancerki zrobiłem Blitzowi kierowce: Edytowane 23 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 No. Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 Wreszcie kupiłem chiping fluid i zrobiłem pakę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Bardzo ładnie zrobiona paka. Podrzuć twój patent na te deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2014 Łukasz na poprzedniej stronie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Właśnie dopiero teraz przemknąłem przez 1 stronę. Zaraz będę musiał to wypróbować. Tak czy siak wielkie brawa za efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Wie ktoś może w którym miejscu były montowane podstawy pod plandekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Domalowałem różne duperele szoferkę skleiłem z ramą i położyłem kalki Niestety jakieś strasznie ciemne zdjęcia mi wyszły w rzeczywistości model jest sporo jaśniejszy. Do modelu zrobiłem też dwie figurki jeszcze nie wiem czy wsadzę je do szoferki Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi