Berni Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Witam w galerii mojego 3 modelu plastykowego. Galeria w plenerze przy pełnym słońcu... I co by Was więcej nie zanudzać i żeby Wam oczy nie zgniły kilka miniaturek: Pozdrawiam. Do następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Ładnie wykonany model, świetnie wybrudzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 A ja wolałbym zobaczyć dobre zdjęcia ze "studia". Tutaj za dużo chowa się w cieniu, tym bardziej, że zdjęcia mają małą głębię ostrości. A co z figurkami, pokazywałeś je w warsztacie? Sam model całkiem niezły Ładnie obładowany i pobrudzony. Ale brakuje mi w nim tego "czegoś". Nie wiem, jak to dokładnie opisać, ale wygląda jak poskładane ze sobą większe klocki. Brakuje mi jakichś przykuwających oko drobiazgów, np. odstających i zwisających pasków troczących manele (nie tylko tych odlanych na żywicznych tobołkach), jakichś drobnych elementów wyposażenia osobistego załogi, broni załogantów, butelek, gazet, kartonów, map itp. Czyli jest naprawdę dobrze, ale chciało by się więcej Będzie jakiś następny model pojazdu 4x4 (najlepiej sił specjalnych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 W 100% zgadzam sie z Kubiszem- oglądałem Djecia przed Jego wpisem i tez mam wrażenie, ze modelowi brakuje "życia" . Troche wyglada jak zabawka, a nie replika. Trudno mi stwierdzić dlaczego? Moze należałoby dodać trochę błota, kurzu? Wyglada dość monotonnie. Manele niby zrobione zgodnie ze sztuką, ale całość jakoś mi nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Witam, Sam model całkiem niezły Ładnie obładowany i pobrudzony. Ale brakuje mi w nim tego "czegoś". Nie wiem, jak to dokładnie opisać, ale wygląda jak poskładane ze sobą większe klocki. Brakuje mi jakichś przykuwających oko drobiazgów, np. odstających i zwisających pasków troczących manele (nie tylko tych odlanych na żywicznych tobołkach), jakichś drobnych elementów wyposażenia osobistego załogi, broni załogantów, butelek, gazet, kartonów, map itp. Czyli jest naprawdę dobrze, ale chciało by się więcej W 100% zgadzam sie z Kubiszem- oglądałem Djecia przed Jego wpisem i tez mam wrażenie, ze modelowi brakuje "życia" . Troche wyglada jak zabawka, a nie replika. Trudno mi stwierdzić dlaczego? Moze należałoby dodać trochę błota, kurzu? Wyglada dość monotonnie. Manele niby zrobione zgodnie ze sztuką, ale całość jakoś mi nie gra. Znaczy się, zdaniem Kolegów wygląda zbyt sterylnie? Można to zrzucić na przysłowiowy ordnung Niemców? W następnych modelach się poprawię. Przynajmniej spróbuję... A co z figurkami, pokazywałeś je w warsztacie? A to była próba w malowaniu figurek. To jest Specnaz, wiec nie za bardzo pasuje do tego wozu. Zastanawiam się nad dodaniem takich: TRUMPETER 00421 - 1:35 Modern German ISAF Soldiers in Afghanistan ale ci z kolei za bardzo są dla mnie oficjalni... Może z biegiem czasu zaopatrzę się w jakichś PMC to ich postawię obok, tak ze 2... ale to potem, długo później... Będzie jakiś następny model pojazdu 4x4 (najlepiej sił specjalnych)? A pomalutku już się robi o tu viewtopic.php?f=87&t=43384 ale na jakiś czas wracam do papierowego KUBusia, znaczy się 2K12... na pewno nie zapominając o moim plastikowym Green Hornecie. Ładnie wykonany model, świetnie wybrudzony. Dziękuję, mi też si podoba. Pozdrawiam. Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Cześć, całkiem sympatyczny Panhaard wyszedł... Faktycznie trochę mało widać na zdjęciach - to o czym pisali Kuba z Piotrkiem to moim zdaniem efekt właśnie bardzo dużego nasłonecznienia... Modelowi brak jest życia - gdyż na skutek dużego słońca wszystkie kolory i krawędzie zlewaja się ze sobą, są trochę jak wypłowałe zdjęcie... Do tego uwagę rozprasza otoczenie... Zrób fotki na brystolu w umiarkowanym świetle, to odbiór będzie zdecydowanie lepszy... bo sam model jest bardzo ciekawy i czysto zbudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Panhaard To jest akurat Mercedes. Ale bliźniacze Panhardy VPS chyba są ciekawsze, np. używane niedawno przez Francuzów w Mali. Mój modelarski faworyt: http://www.missing-lynx.com/gallery/modern/panhardvps35bg_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Mi się jakoś ta wersja specjalsów kojarzy zawsze z Panhaardem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Powitać. We weekend postaram się zrobić fotki w domu. A sam mam chętkę na francuza w postaci PEUGEOT P4 PATSAS z Azimuta. O takiego http://www.phpshopxml.com/client/azimut/tmb/AZI10044-H-532-W-400-S-48045.jpg Pozdrawiam. Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Witam, oto obiecane fotki "studyjne" : Pozdrawiam. Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Od razu lepiej wygląda Teraz naprawdę mi się podoba, choć jednak nawrzucałbym jakichś dorbiazgów tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 No... dużo lepsze zdjęcia, dużo więcej widać... Model czysto sklejony i naprawdę fajnie pomalowany... A tobołki pomalowane książkowo Następnym razem rób zdjęcia na białym tle, będzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Karimaty i brezent na kole zapasowym ekstra. Trochę szpejów do środka by się przydało. Zdecydowanie udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Tzn jakieś pudełka czy butelki z Coca - colą albo innym Spritem, może jakieś karabin na pewno jeszcze by mu dodały efektu, ale i tak wg mnie jest bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi