konrad444 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Rozpoczynam kolejny warsztat niestety dopadły mnie problemy armii niemieckiej na froncie wschodniej tzn. brak zaopatrzenia za to chęci i czasu nie brakuje. Tym razem będzie to jeden z olbrzymów od dragona niestety sprzed ponad 10 lat. Model mam chęć zrobić w malowaniu dwukolorowym z czasu powstania Warszawskiego, a konkretnie egzemplarz "Ziu", który stacjonował wtedy w parku Sowińskiego: Do modelu dojdzie "duży" ed: Z którego zdążyłem już wykorzystać poprawione spody podestów: porównanie: I już zrobione: Zaczołem też grzebać przy narzędziach: Zrobiłem łopatę: Po jej przyklejeniu zorientowałem się, że jest trochę za nisko jednak nie chciałem już tego zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Ciekawy model...i wielki. Mam go ale z Trumpka. Chętnie poopatrze co tam zmodelujesz, szczególnie że będziesz używał blach. Musisz jeszcze nad zdjęciami popracować - to z łopatą nie jest za ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Ten model bez blach to tak kiepsko by wyglądał te blachy naprawdę dużo dają szczególnie przy tych starszych modelach gdzie nie wszystkie detale są aż tak super odwzorowane. Jeszcze pewnie dojdą friulki bo gąski to może i ogniskowej ale mało ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Ten schemat malowania jest trzy kolorowy, jest sporo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 W publikacji militarii jest pokazany jako dwu. Jeżeli masz inne źródła to czy mógłbyś się nimi podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 O będę podglądał bo mam ten sam model w poczekalni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Cóż za rozstrzał tematyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Cóż za rozstrzał tematyczny... Uno primo nie lubię być monotematyczny Duo primo (czy jak to tam)przydało by się coś zrobić na rocznicę powstania a skore ten leżał w poczekalni to go wziołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Dawaj. Ja niedługo robie pantere PUDLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 W publikacji militarii jest pokazany jako dwu. Jeżeli masz inne źródła to czy mógłbyś się nimi podzielić Na militaria nie mamy co patrzeć, też znam te plansze barwne. W googlach masz sporo ujęć ZIU. Mój potwór czeka od długiego czasu na wykończenie, wstępnie jest już pomalowany, fruile, które będą raczej niezbędne tez poskładane. Tutaj widać że odcienie plam się różnią, oczywiście trzeba troszkę wytężyć wzrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Żeby nie było że nic się nie dzieje to tył oblaszkowany: Klamry o wiele polepszyły wygląd choć nie były aż tak skomplikowane jak te voyagera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 To fakt - polepszają wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Może pokusić się jednak o zrobienie drabin z cieńszych kształtek? Te są okropnie przeskalowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Wracam do tematu nie chce mi się robić tego mosera ale również nie chce rozgrzebywać kolejnego modelu (ale coś czuje że ten wątek pociągnie się długo). Dziś dzień plastiku blach mało co zrobiłem zostawiłem sobie blaszkowanie na jutro. Zrobiłem to coś pod pocisk: Łożę działa (chyba tylko nie bijcie jeśli się pomyliłem) \ Coś tam doszło na kadłubie: Tylną sciankę [nie chce mi się zmieniać tych drabinek zostaną te zestawowe (za to też nie bijce)]: I tak się prezentuje całość już coś zaczyna przypominać jak widać jest olbrzymi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Konrad- robisz fajne rzeczy, ale...pałąków w Oplu nie zmieniłeś, tutaj drabinek nie chce sie Tobie zmieniać. Szkoda, bo sa to drobne elementy do poprawy, a jakość modelu podnoszą. Nie idź na skróty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2014 Dziś trochę blacharki: Łańcuszki pokrzywione bo przymierzałem podkłady i okazały się za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Tłumiki do szlifowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi