bordawski Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Kolejna aktualizacja, pomalowałem kostkę, chodniki, zrobiłem gruzowisko i częściowo figurki, dzięki za wszystkie komentarze, trochę szkoda mi tak sdeka ucinać to jednak jakby nie było trochę kaski a zresztą ten którego mam miał być starówką albo szarym wilkiem. Myślę za to żeby wstawić kubełka albo motocykl rozmiarowo nie przesłoniłyby niczego a byłoby pewne urozmaicenie. Co do bibelotków być może zrobię na parterze, a górne piętra zasypię resztkami dachu. Poniżej przymiarki takich rozwiązań (naturalnie kubełek będzie nowy): nowy element gołębiarze na balkonie a to przymiarka pomieszczeń oczywiście wszystko na sucho i bez przygruzowania prawdopodobnie też zmienię nazwę dioramy, czy można nazwać dioramkę cytatem z piosenki, czy jest to chronione prawami autorskimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmk Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 W przypadku takiej pracy spokojnie możesz zwać cytatem z piosenki, a swoją drogą to naprawdę zaczyna robić wrażenie - brawo! Trzymam kciuki, podpatruję i zazdroszczę, choć troszeczkę odmienną wersję mam już w głowie z okazji przyszłorocznej okrągłej rocznicy wyzwolenia mojego rodzinnego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 Bardzo fajna diorama powstaje ja jeszcze na twoim miejscu popracował bym żeby okna miały skrzydła a nie sam pałąk na środku a poza tym szczegółem czekam na dalszy rozwój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 23 Września 2014 Autor Share Napisano 23 Września 2014 Dzięki za dobre słowa są zachętą do dalszej pracy. Skrzydeł okien nie będzie bo przy takich zniszczeniach wątpię żeby cokolwiek z nich zostało weź pod uwagę że tam zostały 2 ściany, zanim zacząłem robić te budynki przeglądałem masę zdjęć i na większości nie ma okien (szczególnie fajne są te powojenne jakiegoś amerykanina w kolorze), najczęściej nic nie ma poza ścianami. Chociaż zgodzę się że może wyglądałoby to fajnie, bardziej ciekawie Zrobiłem figurki, to chyba moja najsłabsza strona, twarze wyszły kiepsko reszta tak sobie. Pomyślałem że zamieszczę krótką informację co przedstawia moja diorama i przy okazji zagospodaruję wolną przestrzeń. A tutaj obok znaku PW zamontuję kilka zdjęć Powstańców i tytuł dioramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt1 Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Super robota. Fajnie byloby zapodac jakies reklamy na parterach,w starym stylu,moze szewc albo zegarmistrz.Ale pewnie masz juz jakis plan. Swietnie to bedzie wygladac.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Znalazłem wątek dzisiaj rano. Gratuluję pomysłu na dioramę i trzymam kciuki. Pomysł na pewno interesujący i ciekawie to zaczyna wyglądać. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Pomysł fajny ale jeden minus występujący masowo w dioramach PW 44. mundury kamuflazowe u powstańców występowały ale nie masowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Ale przecież u mnie 3 jest w panterkach a 2 nie, więc chyba nie można nazwać tego masowym umundurowaniem. Z tego co wyczytałem wszystko zależało od zgrupowania w niektórych byli w miarę jednolicie umundurowani w panterki, w innych każdy jak chciał. A generalnie różnorodność była tak wielka że trudno tu rozważać co mogłoby a co nie. A zwłaszcza pod koniec. Poszedłem za waszymi radami i tak mamy szyldy, i mamy wnętrze, wprawdze tylko 2 pomieszczeń więcej nie miałem mebli, i chciałem rzutem na taśmę zdążyć na konkurs super modela. Galerii nie robię bo będzie jeszcze kubełek i dopiero wtedy zakończę. do kanału wlałem ściek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Witam Fajnie, naprawdę super. Może tylko dodasz więcej zacieków w kanałach. Przecież nie zawsze stan wody/ścieków w kanale utrzymywał się na tym niskim samym poziomie. Masz tu kilka zdjęć kanału Dętka w Łodzi (teraz muzeum więc czyste). Kanały w Łodzi były projektowane prze tego samego gościa co w Warszawie. Mała ciekawostka, w Łódzkich kanałach kręcili Miasto 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Trochę jest usyfiony tak mniej więcej na poziomie tych zdjęć co wysłałeś może rzeczywiście można bardziej ale teraz już trudno się tam dostać, tu zrobiłem zdjęcie w lepszym świetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Nie powiem. Robi wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 mam pytanie czy przypadkiem nie wysłałeś zdjęć tej dioramy na konkurs modelaerski ogłoszony w gazecie Super Model i jeśli tak to zagłosowałem na pierwsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 mam pytanie czy przypadkiem nie wysłałeś zdjęć tej dioramy na konkurs modelaerski ogłoszony w gazecie Super Model i jeśli tak to zagłosowałem na pierwsze miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 tak wysłałem wielkie dzięki za głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 Gratulacje za Grand Prix Konkursu Super Model. Naprawdę zasłuzona nagroda. Kawał dobrej roboty pokazałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki, to jedna z pierwszych nagród więc duża radość i motywacja do nowej dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Niesamowita praca, WIELKIE GRATULACJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian B. Napisano 13 Grudnia 2014 Share Napisano 13 Grudnia 2014 Robi to wrażenie Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi