Alex976 Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Wczoraj przyszedł, świeżutki. A dzisiaj już kokpit skończyłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Czerwca 2014 Cześć No - świetnie napiszę! Też się na niego czaję :-) Chętnie zobaczę jak Tobie pójdzie! Powodzenia! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Żona mi go sprezentowała, chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Ja go nie mam i nie będę miał ale tyż popaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Czerwca 2014 Share Napisano 12 Czerwca 2014 Ja go nie mam i nie będę miał... Posiadam w poczekalni inna "9-ka"; ale to mi nie przeszkodzi przysiąść i popatrzeć - zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć lub Pozdrawiam...Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Życzę powodzenia. Też zacząłem go dłubać (profipack edition) kilka dni temu i niedługo otwieram nowy wątek jak będzie co pokazać. A czy ostatnia wręga w kokpicie nie powinna być pomalowana na aluminiowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 Jeżeli masz na myśli tę ostatnią półwręgę to zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 No to patrzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2014 Jeszcze jedna mała poprawka w kokpicie. Sklejam pozostałe elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Mam tez w kolejce podobna dziewiątkę wiec będę patrzył i uczył się. Mam pytanie odnośnie kolorów. Jakiej farby zielonej użyłes w kokpicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Mam pytanie odnośnie kolorów. Jakiej farby zielonej użyłes w kokpicie? Tamiya XF-71 jako baza, rozjaśniona gunzowym skajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Spit sklejony i gotowy na malunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 No elegancko. A nie lepiej byłoby dać kolektory na koniec po malowaniu całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 No elegancko. A nie lepiej byłoby dać kolektory na koniec po malowaniu całości? Tylko po co? Przecież to nie przeszkadza Odświeżam. Pomalowany, teraz pasy D-day i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam Imponujące malowanie. Może masz jakieś fotki z etapu preshadingu. Może coś podpatrzę. Jeszcze jedno białe pasy najpierw pomalowałeś i zamaskowałeś, czy kolor biały był kładziony jako ostatni? Pytam bo wydaje mi się że biały słabo kryje, szczególnie ciemne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Witam Imponujące malowanie. Może masz jakieś fotki z etapu preshadingu. Może coś podpatrzę. Jeszcze jedno białe pasy najpierw pomalowałeś i zamaskowałeś, czy kolor biały był kładziony jako ostatni? Pytam bo wydaje mi się że biały słabo kryje, szczególnie ciemne kolory. Dziękuję Nie było żadnego preshadingu, wszystko załatwione postshadingiem. Chociaż na dole można powiedzieć, że był. Najpierw (pisze o spodzie) pojechałem białym po nitach. Później kilka razy mgiełka transparentnym MSG. Następnie zamaskowałem obszar, gdzie ma być biały, zrobiłem bardzo delikatny preshading po liniach i kilka transparentnych warstw białego. Później zamaskowałem obszar pasów i odrobinę ciemniejszym szarym/Gunze H317/ przyciemniłem spód psikając farbą w środki paneli i w przestrzenie między nitami. Jeszcze jaśniejszym szarym przyciemniłem odrobinę linie podziału. I na koniec jeszcze raz po całości mgiełka z MSG. Teraz góra. Najpierw wymalowałem białym miejsce, gdzie będą pasy, wcześniej zrobiłem lekki przeshading jak na dole. Potem zamaskowałem. Bazowe kolory kładłem w środki paneli i w przestrzenie między nitami. Zielony to H73 Dark Green, a szary to Tamka XF-82 Ocean Gray. Później rozjasniłem kolory po nitach. Na zielonym Interior Green Gunze, a na niebieskim Tamka XF-23. Później przyciemniłem po liniach podziału. Na zielonym ciemnym zielonym, na szarym ciemnym szarym (numerów dokładnie nie pamiętam). Wymalowałem pasy. Moim zdaniem bardzo mu pasują. Na kadłubie idealnie nie jest, ale mało widać. Wydechy też zacząłem, ale jeszcze będę coś przy nich robił. Z tyłu będzie jeszcze SKAJowy pas, dlatego jest tam więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno. MSG? Co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Jeszcze jedno. MSG? Co to? Medium Sea Gray, kolor spodu Z tamki to jest XF-83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 No i w zasadzie gotowy na przyjęcie kalek. Pasy zbarokowałem. Zostaje mi jeszcze pomalować kółko ogonowe, bo zapomniałem. W trakcie złamałem antenę, ale przykleiłem tak, że nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 5 Września 2014 Autor Share Napisano 5 Września 2014 W trakcie złamałem antenę, ale przykleiłem tak, że nie widać. Jeśli złamanie było w 3/4 wysokości, to możesz przyjąć, że widać. Złamanie było w polowie. w 3/4 się skrzywiła po prostu. Krawędzie pomalowane, a łom na złość znaFcom jest srebrny Dostał glossa gunze, teraz kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Edkowe kalki się kładą jak marzenie, więc pójdzie szybko. Dobry model Ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi