konrad444 Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 W ramach odpoczynku od mosera kupiłem sobie dziś i zacząłem dziergać takiego pickupa Model przyjemny bardzo dobrze zrobiony ogólne wrażenie na plus. Podoba mi się rozwiązanie że poszczególne moduły samochody obsadzone są na jednej lub więcej ramek jednak nie mieszają się. I kilka zdjęć oryginałów inspiracji: To udało mi się dziś zrobić: Kilka zbliżeń na: Rama: Fotele z deską rozdzielczą: Podłoga kabiny: I całość złożona do kupy: A teraz żeby nie było tak łatwo zadanie dla was wybierzcie mi kolor tego szkraba. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 zacząłem dziergać takiego pickupa A dokładniej: Toyota Land Cruiser HZJ75. Dobry początek zadanie dla was wybierzcie mi kolor tego szkraba. A proszę bardzo: Libyan Mobile National Force. Tu więcej zdjęć: http://milinme.wordpress.com/2013/04/01/libyan-military-toyota-technicals/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Kamo fajne ale nie tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Czerwca 2014 Share Napisano 13 Czerwca 2014 A kiedy? Nieczęsto będziesz miał okazję na takie malunki Chcesz mieć na półce same nudne kamuflaże (nie wspominając o jednolitych malowaniach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Konrad- pokazałeś, ze potrafisz ( nadal jednak pamiętam o połąkach i drabince ). Zgadzam sie z Kubiszem- kiedy , jak nie teraz. Kamuflaż efektowny i wbrew pozorom nie jest masakrycznie trudny. Baza zielona, a pózniej pędzelek "0", lub/i "00" i spokojnie sobie malujesz. Pracochłonne, ale efekt powalający. Gorąco Cię namawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Zgadzam się ale tego chciałem zrobić jako pojazd zagarnięty z cywila z dołożonym na szybko działkiem i trochę go poobijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Jak chcesz, cywil będzie nudny kremowy, albo biały. Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 mnie podoba się pomysł z cywilnym autem, będę tutaj często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Chciałem zrobić z nim i być z możę z teciakiem jakąś dioramkę dlatego myśle o malowaniu cywilnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 A tym czasem pickup gotowy do malowania. Co myślicie o tym żeby go pomalować buffem tamki. Jak na razie złożony na sucho do zdjęć. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Co myślicie o tym żeby go pomalować buffem tamki. Moje zdanie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Tak twoje zdanie znam jednak zmieniłem jeszcze raz zdanie zgodnie z podpowiedziom kolegi z sąsiedniego forum będzie biały z paskami jak na 3 zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Całość już gotowa czeka na malowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Szybko Ci to poszło Coś chyba stało się wylotowi lewej lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 Dziś położyłem jeszcze podstawe pod drapanie i jakieś zalążki wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Wnętrze pomalowana. Podstawa to XF-63 do tego czerń oraz sea blue od life color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Większość rzeczy pomalowana. Teraz mała przerwa na dobre wyschnięcie farby i zakup taśmy maskującej (stara akurat mi się skończyła) i namalowanie tych pasków po bokach. Elementy auta: Działko wraz z platformą, na platformie tylko farba bazowa trochę się z nią jeszcze pobawię: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Co Ci się stało z lufami działek? Wyglądają jakbyś zalał je farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Nic się z nimi nie stało poprostu kiepskie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2014 Tu masz zdjęcie na dowód że wszystko z nimi ok zmienię jeszcze metalizer na ciemniejszy bo gunmetal od valleyo jest za jasny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 Lakier chyba gotowy piszcie co myślicie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Coś się chyba rozjechały paski na skrzyni ładunkowej...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Tak będę je dziś poprawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Z obiciami/odrapaniami/zardzewieniami będzie ciekawie wyglądał. Może i w ostatecznym rozrachunku wyjdziesz na tym lepiej, niż gdybyś wybrał proponowane przeze mnie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2014 Zacząłem obijać przód: I poprawiłem kolorystykę luf w działku używając metalizera gunze mc212: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi