Mateusz Z Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Model składa się przyjemnie, gorzej z poprawnością. Szczególnie zauważyłem to na silniku, ale i tak nie będzie on specjalnie widoczny, więc nic nie zmieniałem. Nie jestem też pewien co do radiostacji. Od siebie dorzuciłem trochę kabli, słuchawki i jakieś pojedyncze pierdółki. Więcej nie robię czołgu z wnętrzem, bo za dużo roboty, a efektu całego nie widać Trochę przesadziłem z obiciami(pierwsze robione pędzelkiem, muszę kupić sobie cieńszy), ale tak jakoś poleciało Czyli wnętrze jest takie testowe, na zewnątrz postaram się robić bardziej umiarkowanie Za zdjęcia należy się mielony albo schabowy, ale no cóż, na modelarni jestem 3-4h i staram się to wykorzystywać modelarsko, nie fotograficznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 No cóż, powiem tyle że bardzo mi się podoba. Ale są pewne ALE, otóż wnętrze obite zbytnio, wygląda tak jakby ktoś młotkiem obijał specjalnie. Wygląda efektownie ale w 100% nie prawdziwie, czołgi mają krótki żywot, pewnie jeździsz autem, też masz takie zniszczone w środku? Jak tak to współczuje. za to silnik zrobiłeś ekstra, zero wycieku, nówka sztuka prosto z taśmy. Te dwie rzeczy słabo do siebie pasują. Walcz dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 "Walcz dalej!" ... a ja powydziwiam... nad swoim Życzę sukcesów! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 No cóż, powiem tyle że bardzo mi się podoba. Ale są pewne ALE, otóż wnętrze obite zbytnio, wygląda tak jakby ktoś młotkiem obijał specjalnie. Wygląda efektownie ale w 100% nie prawdziwie, czołgi mają krótki żywot, pewnie jeździsz autem, też masz takie zniszczone w środku? Jak tak to współczuje. za to silnik zrobiłeś ekstra, zero wycieku, nówka sztuka prosto z taśmy. Te dwie rzeczy słabo do siebie pasują. Walcz dalej. Pozdrawiam Wiem dokładnie o co ci chodzi i sam nad tym ubolewam. Silnik później mocniej dobrudziłem, ale no cóż na takim kolorze ciężko to zrobić. Mam tylko nadzieje, że następnym razem zachowam umiar Trzeba uczuć się na błędach. P.S. Samochodu w ogóle nie posiadam A w skuterze ciężko plastik obić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcon Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Takich kilka spostrzeżeń: 1. Skąd wziąłeś pomysł na te "trochę kabli"? 2. Radiostacja jest źle ustawiona - powinieneś ją dokleić do stropu przedziału kierowania, a nie do skrzyni przekładniowej. 3. Szkoda, że nie dałeś pasów klinowych na silniku - fajnie wyglądają przy otwrtej pokrywie z wentylatorami. 4. Dziwi mnie pomysł pomalowania podłogi w "przedziale pod wieżą - której nie ma Bpz.IV" minią i jednoczesne pokrycie dna wanny farbą biała. Bardzo natomiast podoba mi się pomysł wykonania wnętrza - tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ad. 1. Te kilka kabli może nie mieć zupełnego odwzorowania w rzeczywistości. Wzorowałem się na budowie praktycznie od podstaw chyba Ostwinda. Raczej chodziło o trochę frajdy i zobaczenia jak to się robi. Ad. 2. Radiostacja jest wklejona zgodnie z instrukcją(a instrukcja swoje, oryginał swoje). Ale mam wrażenie, że nawet jakbym ją wkleił do stropu to będzie w podobnym miejscu. Ad. 3. Czyli jednak były tam pasy Nie wiem dlaczego, ale na zdjęciach jednego silnika z muzeum były, a na innym już nie. No trudno, gdybym wiedział to bym dorobił. Ad. 4. Ogólnie zauważyłem, że sporo wnętrz ma biały kolor jako podstawowy i często pojedyncze elementy(takie jak ten) w innym. Takie trochę urozmaicenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Mały up. Dokleiłem błotniki i przednią płytę oraz zaczynam się bawić z blaszkami. Na szczęście w modelarni od dziś mamy zaginarkę, więc praca jest przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Dziś udało mi się zrobić tylko 2 elementy(ten całkowicie blaszany robiłem ok. 1,5h a jeszcze jeden taki muszę zrobić ), prace wstrzymuje na 2 miesiące(czyli okres wakacyjny) z powodu zamknięcia na ten czas modelarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 Wracamy do żywych. Chyba jednak przerzucę się na 72, bo w tej skali za długo mi się robi już model Tak wiem, zdjęcia są słabe(przypomniałem sobie o nich jak już wychodziłem z modelarni, a na autobus się spieszyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Z następnymi fotkami się postaraj, bo na tych wygląda dość interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 W końcu wyciąłem te gąsienice. Robota nudna i monotonna(dobrze, że nie było śladów po wypychaczach), ale kiedyś ją trzeba było zrobić. Teraz powinno już pójść w miarę gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Na razie dalej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi