Skocz do zawartości

Pzkpfw. II ausf. C 1/72 Ftf

Dżejrosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Daj więcej zdjęć i przy lepszym świetle. :P

Mówisz i masz

Trochę odbija światło dzienne ,ale to dlatego ,że został polakierowany. Do washa użyłem jasnej farbki Light Rust Brown od MIGa.

Wczoraj kalki , dzisiaj znowu kalki i wash.

DSC_0886_zps39519439.jpg

DSC_0885_zps1678ddfe.jpg

DSC_0884_zps3ccb2cca.jpg

DSC_0883_zpsc1bcd78b.jpg

DSC_0882_zpsb920831c.jpg

I jeszcze jedno - zabawa w photobucketcie

c2e03d2b-606c-4300-be7a-30539d405e2d_zps23a34f4b.jpg?t=1404217740

Drogi Kubo więc ja się wypowiem.

Sama technika jest ok, ale wygląd ostateczny nie tak w 100%. Już tłumaczę o co mi chodzi, zerknij choćby na właz na wieży i zastanów się nad wielkością tych obić, w rzeczywistości miałyby jakieś 30 cm średnicy. Od czego mogły powstać? Od dachowania?

Co tam mogło się wydarzyć tak na prawdę? Buty z okuciami, ktoś mógł położyć tam narzędzia etc. Wszystko to spowodowałoby drobne obicia i odpryski, ale nie takie na 30 cm... Daleko nie musisz szukać, tuż obok masz warsztat Gorlocka na jego esdeku obicia wyglądają tak jak powinny, pojazd porządnie omłotkowany, ale wszystko przemyślane z zachowaniem delikatności.

Mam nadzieję że nie masz dość mojego zrzędzenia, ale sam pytałeś

Oczywiście ,że nie mam dość , jak chce sie nauczyć to ktoś w końcu pozrzędzi .

Ale i tak bardzo dziękuje za rade , postaram się je poprawić.

Oto mała poprawka za pomocą pędzla i wacika z Leveling Thinnerem(ciężko cokolwiek złapać jak model świeci się jak psu jajca):

DSC_0897_zpsee346634.jpg

DSC_0896_zps8dff2b74.jpg

DSC_0895_zps5d413712.jpg

DSC_0898_zpsb4a469c2.jpg

DSC_0899_zpsc1795bab.jpg

[na dwóch ostatnich zdjęciach widać smugę jest to po prostu przetarcie wacikiem , na którym zszedł lakier ,ale sie tym nie przejmuje]

Co do gąbeczki - nie posiadam "elektrycznej" ,ale mam "kuchenną" - kiedyś z niej korzystałem ,ale ta technika nie przypadła mi do gustu, może następnym razem.

Dziękuje za pomoc !

Nie wiem czy w tej skali nie lepiej dać sobie spokój z obijaniem na rzecz olejów. Dodatkowo rdza kolor nie jest najlepszy - osobiście stosuję Vallejo Black Brown German Camo i jestem z niego bardzo zadowolony.

Nie wiem czy w tej skali nie lepiej dać sobie spokój z obijaniem na rzecz olejów. Dodatkowo rdza kolor nie jest najlepszy - osobiście stosuję Vallejo Black Brown German Camo i jestem z niego bardzo zadowolony.

Właśnie ja z tego koloru korzystam

Możesz rozwinąć kwestie olejów? Chodzi Ci o biedronkę? O obicia olejami?

jeśli pojazd jest pomalowany w Panzergrau wash musi być sepiowy lub czarny. generalnie wash musi być dostosowany kolorystycznie do kolorów podstawowych modelu.